Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonBlockbuster overtager Filmperler der lukker som tjeneste - FlatpanelsDK

Blockbuster overtager Filmperler der lukker som tjeneste

15 Jan 2020 | Rasmus Larsen |

I dag den 15. januar lukker Filmperler som selvstænding streamingtjeneste. Kataloget af smalle arthouse-film rykker i stedet ind på TDC's Blockbuster.

Filmperler på Blockbuster

To nye danske filmtjenester dagens lys i slutningen af 2017 med meget kort mellemrum. Det var Filmlounge og Filmperler, som begge satsede på smalle film, der har en tendens til at drukne i mængden. Filmlounge lukkede den 16. december 2019 og i dag lukker også Filmperler. Lukningen af Filmperler havde potentialet til at blive lidt mere dramatisk end lukningen af Filmlounge, da film foruden muligheden for leje også blev udbudt til køb. Filmlounge havde ingen TV-apps, mens Filmperler kunne streames via Vimeos TV-app. Fælles for tjenesterne var dog, at de - ligesom smalle film - ikke var særligt synlige i landskabet. I forbindelse med lukningen har Angel Films, som stod bag Filmperler, fundet en løsning med TDC. Dermed lever konceptet om 'filmperler' videre som en undersektion på Blockbuster. Den kaldes Filmperler på Blockbuster. - "Vi er utrolig glade for samarbejdet med Blockbuster. Vi har nydt at arbejde med Filmperler igennem to år, men må indse, at vi har svært ved at løfte arbejdet selv. Med denne aftale får Filmperler langt større rækkevidde, og kunstfilmen får generelt mere synlighed, end vi ville være i stand til at give dem. Det er rigtig godt," siger Peter Sølvsten Thomsen, distributionschef i Angel Films.

Filmperler på Blockbuster

Smalle film til bredere publikum

Hos Blockbuster, som har satset primært på brede film, tror man på, at aftalen kan være med til at give de smalle film et større publikum. - "Vi vil gerne give vores kunder et bredt udvalg af film, og derfor er det oplagt for os at gå ind i et tættere samarbejde med Angel Films om arthouse-film og være med til at øge synligheden og forhåbentligt også interessen for arthouse-film. Vi glæder os derfor over, at Filmperler nu flytter ind hos Blockbuster," siger Casper Hald, direktør i Blockbuster. Blockbuster har tidligere opslugt filmtjenesten Plejmo, som lukkede i juni 2019. Som del af aftalen kommer partnerne til at organisere årlige events i udvalgte biografer. Filmene får premiere på Blockbuster straks efter biografpremieren. Den første film bliver Pablo Larraíns film Ema. Det sker i foråret. Nyheden om samarbejdet kommer få dage efter, at Blockbuster hævede prisen på sit film-klippekort.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Netflix' satsning på live-sport begynder at tage form

29 Mar 2024 |

Apple eksperimenterer med sport i 8K 3D

29 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i april

29 Mar 2024 |

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Læk: Ny hvid Xbox Series X dropper UHD Blu-ray drevet

28 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

28 Mar 2024 |