Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsung afslører Q950TS TV med tyndt 'infinity design', 8K, AV1 - FlatpanelsDK

Samsung afslører Q950TS TV med tyndt 'infinity design', 8K, AV1

05 Jan 2020 | Rasmus Larsen |

Forud for CES 2020 har Samsung afsløret sit nye flagskib Q950TS 8K LCD TV med et 'infinity design', som "eliminerer skærmens ramme". Skærmene har også AV1-dekodning til 8K-video samt ny lydteknologi.

Samsung 8K TV uden ramme

TV'et blev lækket tidligere på ugen, så vi vidste hvad Samsung havde på bedding. Nu har den sydkoreanske producent officielt præsenteret Q950TS sammen med yderligere detaljer. Det nye "QLED" LCD TV har 8K-opløsning, men hovedfokus ligger på et nyt 'infinity design', som eliminerer rammen på tre sider og efterlader en meget smal ramme med logo nederst. Samsung siger, at det er 99% skærm og at kabinettet blot er 15mm tyndt på trods af et zone-styret LED-system bag LCD-panelet. Samsung har endnu ikke forklaret, hvordan de har været i stand til at opnå dette med zone-styret LCD. - "The 2020 QLED 8K features an infinity design that eliminates the screen bezels, making it possible to utilize up to 99% of the screen, offering outstanding immersion and elegant design. In addition, the 15mm ultra-slim design and a completely flat backside set the bar for luxury screens with Infinity design," lød det fra selskabet.

Samsung Q950TS zero bezel 8K TV

AV1 til 8K-streaming

Med annonceringen bekræfter Samsung desuden, at i hvert fald nogle af deres 2020-skærme vil understøtte AV1-dekodning, hvilket muliggør YouTubes 8K-streaming. LGs nye 8K TV i 2020 vil også understøtte AV1. Sidste års 8K TV var ikke i stand til at streame YouTube i 8K. AV1 er udviklet som et licensfrit videoformat til HD, 4K, 8K og HDR af en gruppe sværvægtere i branchen, herunder Amazon, Apple, Facebook, Google, IBM, Intel, Microsoft og Netflix. Samsung forklarer videre, at det nye flagskib Q950TS vil være udstyret med en 'AI quantum processor', som bruger maskinlæring til at øge skarphed og farver i billeder. En ny 'Adaptive Picture' funktion "giver optimeret lysstyrke og kontrast i alle typer omgivelser", formentlig baseret på input fra den indbyggede lyssensor i skærmen. En anden nyhed er "AI ScaleNet teknologi, som reducerer det original datatab under videostreaming. Teknologien vil blive taget i brug i Amazon Prime Video app'en i samarbejde med Amazon".

Samsung Q950TS zero bezel 8K TV

Forbedret lyd

Samsung lægger vægt på, at der er en række forbedringer på lydsiden. Et nyt 'Object Tracking Sound Plus' (OTS+) system kan "genkende bevægende objekter i billeder og flytte lyden langs højttalerne sat på TV'et". Samsung hævder, at dette gør deres TV i stand til at levere en 5.1 surroundeffekt. I 2020 vil Samsungs TV-skærme i øvrigt kunne bruge TV-højttalerne i samspil med en tilsluttet soundbar for at løfte lydoplevelsen som del af et 'Q Symphony' system. Med en tilsluttet high-end soundbar kan systemet levere 9.1.4-kanals lyd, siger Samsung. Systemet har vundet en CES Best of Innovation Award. Et andet system, 'Active Voice Amplifier' (AVA), "gør TV'et i stand til at registrere lyd i omgivelserne og justere lydsstyrken på speakerens stemme". Afslutningsvis lægger Samsung vægt på smart-funktioner såsom Universal Guide, TV Plus, skærmspejlning fra en mobilenhed, Bixby-stemmeassistent samt Amazon Alexa og Google Assistant support. De samme funktioner fandtes i 2019-modellerne og flere af dem virker endnu ikke i Danmark. Med annonceringen af Q950T flagskibet står det samtidig klart, at Samsung i 2020 fortsat vil fokusere på quantum dot-udstyrede LCD TV i en tid, hvor mange konkurrerende producenter rykker mod OLED-teknologi. Der blev ikke lagt meget vægt på billedkvalitet, men Samsung forventes at afsløre flere detaljer, herunder skærmstørrelser, på CES 2020 næste uge. Flatpanels jagter yderligere information.

Samsung Q950TS zero bezel 8K TV

Samsung Q950TS zero bezel 8K TV

- Kilde: Samsung Korea


Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i april

31 Mar 2023 |

Netflix's reklame-abonnement virker nu også på Apple TV

30 Mar 2023 |

Oversigt: Sony 2023 TV

30 Mar 2023 |

Fejlbehæftet HDMI 2.1 chip i receivere forhindrer også QMS i at virke

30 Mar 2023 |

Apple arbejder på 'Multi-View' PiP-funktion til Apple TV appen

29 Mar 2023 |

JOLED går konkurs: Får betydning for TCL-partnerskab, LG OLED Pro monitorer

29 Mar 2023 |