Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonCES 2020: Optakt til årets vigtigste elektronikmesse - FlatpanelsDK

CES 2020: Optakt til årets vigtigste elektronikmesse

27 Dec 2019 | Rasmus Larsen |

Flatpanels drager igen mod Las Vegas for at dække CES 2020. Det er årets vigtigste elektronikmesse, hvor producenterne afslører nyhederne for 2020. Her er hvad vi forventer og håber på at se.

8K og 4K TV

4K TV vil stadig dominere i 2020 og analytikere forventer, at 8K TV vil udgøre under 1% af styksalget næste år. Ikke desto mindre vil store producenter presse på for at få 8K kørt ind i toppen af deres modelprogrammer - med deres mest avancerede teknologi ombord. Sonys modelnumre for 2020 er lækket. Blandt dem er Z8H-serien i 75 og 85 tommer, hvilket meget vel kunne være mere prisvenlige 8K TV. Af listen fremgår også nye AH9 og AH8 OLED-modelserier. Samsung sælger en række 8K TV og vi forventer, at den koreanske spiller udvider sit modelprogram af 8K LCD TV næste år, mens man i kulissen forbereder OLED TV fra 2021 og microLED TV over de kommende år. Vi forventer ligeledes, at LG udvider sin serie af 8K OLED TV samt introducerer flere 8K LCD TV. TCL har allerede sagt, at de vil inkorporere miniLED-bagbelysning i 8K LCD TV fra 2020. Panasonic havde oprindeligt planlagt at afsløre sine første 8K TV på IFA-messen i september 2019, men man valgte at udskyde annonceringen - formentlig til CES 2020. Den 'MegaCon' prototype, som Panasonic fremviste på IFA er muligvis med igen på CES 2020, men det virker usandsynligt, at den rammer TV-markedet idet Panasonic har bekræftet, at man afslutter LCD-produktion i 2021.

 Hisense OLED TV

USAs største TV-producent, Vizio, forventes at lancere sine første OLED TV på CES 2020 og flere kinesiske TV-mærker følger i deres fodspor. OLED TV vil da også gradvist vinde indpas på TV-markedet i takt med, at investeringer i LCD TV helt ophører. Sharp vil bruge CES 2020 til at gøre comeback efter man for flere år siden solgte rettighederne til mærket fra. Nu tager man kontrollen tilbage og satser på bl.a. Android TV. Philips præsenterer ikke sine nyheder på CES 2020. I takt med at OLED taktfast rykker mod mainstream-markedet, så vil god HDR-billedkvalitet også nå ud til langt flere seere (og OLED TV kommer i et mindre format næste år). Vi forventer endnu en gang at se LGs sammenrullelige OLED TV, som er blevet forsinket, samt nye prototyper fra LG Display. Andre TV-producenter vil fremvise store microLED TV, men forvent ikke, at de bliver til at betale eller overhovedet realistiske i 2020. Hvad med 4K TV? Efter HDMI 2.1 i år har været eksklusiv hos LG, så forventer vi, at mange 2020 high-end 4K TV vil have HDMI 2.1 porte samt HDMI 2.1 gaming-funktioner såsom HDMI VRR (variable refresh rate) - og andre varianter af VRR - og ALLM (auto low latency mode). Får vi de første 4K TV med officiel understøttelse af HDMI QMS? Det håber vi. Og 8K-indhold? Det er hvad 8K TV markedet mangler, men selv hvis en indholdsudbyder går på scenen på CES 2020 og præsenterer planer om at tilbyde 8K-indhold på forbrugermarkedet, så vil der gå adskillige år før 8K-indhold for alvor rykker. OL 2020 i Tokyo ændrer ikke på situationen, da det mest af alt er at betragte som en teknologifremvisning for 8K - med meget lille relevans for seere. Et 8K Blu-ray-format synes usandsynligt. 2020 vil markere starten på anden fase af streamingboomet i gang da Apple, Disney, NBCUniversal, WarnerMedia m.fl. skyder deres satsninger i gang - med 4K HDR-indhold.

Google Android TV

Smart TV, Android TV

Samsung gør sit Tizen-styresystem til TV tilgængeligt for andre producenter og det er muligt, at vi ser de første partnere annonceret på CES 2020. Roku og Amazon er magtfaktorer på TV-markedet i USA, men i Europa spiller de ikke nogen stor rolle. Det er muligt, at nye partnere til hhv. Roku og FireTV annonceres på CES, men idet markedet for Smart TV er ved at blive modent, så har de fleste producenter valgt side. Der kan dog ske ændringer hos Panasonic. Vi hører at Panasonic gør klar til at lancere sine første Android TV. Googles Android-styresystem vil kun være at finde i visse 2020-modeller fra producenten og det er muligt, at det slet ikke sker på CES, men det er ikke desto mindre første skridt væk fra det kuldsejlede Firefox OS (MyHomeScreen), som findes i skærmene i dag. Hvad med Apple? Sidste år trak Apple overskrifter på CES idet de havde allieret sig med flere TV-producenter for om at tilbyde AirPlay 2, HomeKit og Apple TV app'en i udvalgte nyere TV. Det er muligt, at vi ser flere partnere på CES 2020.

Andre nye udviklinger

Filmmaker Mode blev præsenteret umiddelbart før IFA 2019 i september, men CES 2020 markerer den officielle lancering. Her ser vi de første TV-modeller, som har Filmmaker Mode indbygget, Der kommer nye soundbarer og TV-lydsystemer med bl.a. Dolby Atmos og HDMI eARC. Sidstnævnte vil være en vigtig funktion i nye TV og TV-lydsystemer, hvis man vil have fuldt udbytte af næste generation af spilkonsoller. Det skyldes, at nuværende receivere og soundbarer mangler 'passthrough' af HDMI 2.1 samt valgfrie HDMI 2.1. funktioner. Vi hører også, at frugterne af partnerskabet mellem Sony og Microsoft, med henblik på at forbedre HDR-spiloplevelsen, kan blive annonceret på CES 2020. Hold øje med "HGIG" (HDR Gaming Interest Group). Får vi de første TV med AV1-videodekodning at se på CES 2020? Det virker sandsynligt. AV1 er det nye videoformat, som bl.a. Amazon, Apple, Google, Netflix, Microsoft og Samsung står bag. Vil Sony og Microsoft give os et smugkig på de nye PlayStation og Xbox-konsoller på CES 2020? Det finder vi ikke sandsynligt, men det er muligt, at der kommer et par ekstra detaljer eller trailere på spil - særligt fra Sony.

CES 2020 – få det hele med

CES 2020 starter den 6. januar og du kan naturligvis læse alle nyhederne fra messen på forsiden eller finde dem vores CES 2020 sektion, hvor der allerede kan findes saftige rygter. Flatpanels vil have to mand til stede i Las Vegas for at dække begivenhederne. Undervejs vil vi dele fotos, videoer og ekstra information på de sociale medier, så følg os på Facebook eller twitter, YouTube, nyhedsbrev eller RSS.Flere nyheder

Fortnite PlayStation Store

Epic/Apple-høring: Dommer drager paralleller til PlayStation & Nintendo

30 Sep 2020 | Rasmus Larsen |
Streaming

Analysechef: Her er de aktuelle streamingtrends 

30 Sep 2020 | Per Fanefjord Laursen |
Sony Android TV

Google vil tvinge Netflix, Epic m.fl. til at betale 30% ved in-app køb

29 Sep 2020 | Rasmus Larsen |
AirPlay i TV

AirPlay 2 & HomeKit i streaming-bokse fra andre producenter

29 Sep 2020 | Rasmus Larsen |
Oppo TV

Oppo vil ind på TV-markedet

28 Sep 2020 | Rasmus Larsen |
Apple TV

Apple TV app rygtes på vej til Xbox

28 Sep 2020 | Rasmus Larsen |
Chromecast med Google TV

'Chromecast med Google TV' lækket i sin fulde form

25 Sep 2020 | Rasmus Larsen |
PS5 mediefjernbetjening

PlayStation 5 vil have Disney+, Netflix, Spotify & YouTube apps

25 Sep 2020 | Rasmus Larsen |