Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNy bølge af Disney & Pixar film på UHD Blu-ray - FlatpanelsDK

Ny bølge af Disney & Pixar film på UHD Blu-ray

24 Oct 2019 | Yoeri Geutskens |

Hollywoods største animationsstudie har været længe om at udgive sine film på UHD Blu-ray i 4K HDR, men bølger af udgivelser dette efterår og den kommende vinter ændrer på sagen.

Ny pulje animationsfilm fra Disney

Mens andre store studier har udgivet nye udgivelser og mange katalogtitler, så har Disney lurepasset. Nu begynder de at rykke. Første livstegn så vi med den store pulje Pixar-film, der blev udgivet for nylig: Finding Nemo, Finding Dory, Cars 1 & 2, Brave, Ratatouille, Inside Out og The Good Dinosaur.

Disney UHD Blu-ray

Nogle tolkede dette pludselige ryk på en kynisk facon; som et sidste forsøg på at malke penge på salget af fysiske skiver før den internationale lancering af streamingtjenesten Disney+. Der er dog ingen grund til at anskue sagen på den måde. Det virker mere sandsynligt, at Disney-holdet har været i studiet for at opfriske sit bagkatalog til 4K HDR, og at UHD Blu-ray drager gavn af det. Nu begynder der at tegne sig et billede af næste pulje. Denne gang ikke fra Pixar, men i stedet Disneys egne animationsfilm: Moana, The Princess and the Frog, Tangled, Zootoptia og Big Hero 6. De udgives alle på UHD Blu-ray i USA den 5. november.

Disney UHD Blu-ray

Inden da udgives Disneys Frozen på UHD Blu-ray som optakt til premieren på toeren. På samme måde så vi Toy Story 1, 2 og 3 udgivet forud for premieren på Toy Story 4, og inden da The Indredibles inden premieren på Incredibles 2. Den dårlige nyhed er, at der ingen udsigt er til lokale udgivelser med dansk sprog og danske undertekster. Som resultat af det svigtende salg af fysiske filmskiver valgte Disney allerede for noget tid siden at droppe det. 4K-skiverne, som kan købes i Danmark, er - og forbliver - de internationale udgivelser. Der er heller ikke mulighed for at leje eller købe Disney, Pixar, Marvel eller Star Wars-film i 4K HDR på online filmtjenester såsom iTunes.

Disney UHD Blu-ray

Flere Pixar-film

Den næste pulje, der tilsyneladende udgives hen imod slutningen af 2019 (endnu ikke bekræftet), lader til at bestå af Pixar-film. Der er tale om A Bug’s Life, Monsters Inc, Monsters University, Up, and WALL-E. I kikkerten kan man desuden ane Disneys egen Beauty and the Beast fra 1991, som formentlig lander i starten af 2020. Man kan forvente, at denne lander som del af en pulje med i hvert fald fire af Disneys andre animationsfilm. Tidligere på året kom de originale versioner af Aladdin og The Lion King - udgivet forud for de to remakes. Og selvom et remake af The Little Mermaid stadig ligger lidt ude i horisonten, så er den originale film allerede udgivet på UHD Blu-ray. Mon ikke vi også se Mulan udgivet før premieren på den nye version? Omvendt er det eksempler på, at Disney ikke altid følger den logik. Hvor er for eksempel den originale Cinderella (Askepot) nu hvor remake-udgaven allerede har haft premiere?

Mere på vej

Listen over uudgivede titler på UHD Blu-ray, eller 4K HDR i almindelighed, er naturligvis stadig lang. Kun et udsnit af de over 400 titler, som selskabet har klargjort til Disney+ tjenesten, er udgivet særskilt. Det er ikke dem alle, som er blevet restaureret i 4K HDR, men de største titler er. Der er flere gode eksempler i både Disneys animationskatalog og i Pixars. Jeg tror, at mange af dem udgives i nærmeste fremtid. At Disney udgiver dem i puljer giver vel på sin vis mening. Ud over at det er tæt på logistisk umuligt at udgive 400 titler samtidig på et fysisk medie, så ville det oversvømme markedet og hæmme salget. Ved at udgive nogle få af gangen kan man sælge mere. Når man lancerer en all-you-can-eat streamingtjeneste er det derimod essentielt, at man går ud med et stort katalog, da seerne ellers opsiger hurtigt igen. Der er udsigt til genudgivelse af mange gode film fra Disney og Pixar, og hvis man er samler, så er det naturligvis en god nyhed - så kan man godt begynde at spare op.Flere nyheder

Bloomberg: Apple arbejder på kombineret Apple TV-boks & HomePod-højttaler

12 Apr 2021 |

Danske priser på LG C1 og B1 OLED TV

12 Apr 2021 |

Paramount udskyder sine storfilm yderligere

12 Apr 2021 |

Logitech stopper salget af Harmony universal-fjernbetjeninger

11 Apr 2021 |

Chromecast med Google TV

09 Apr 2021 |

Rygte: Samsung vil købe OLED TV-paneler fra LG

09 Apr 2021 |