Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonForud for 'streamingkrigen': Der indkøbes gamle tv-serier for milliarder - FlatpanelsDK

Forud for 'streamingkrigen': Der indkøbes gamle tv-serier for milliarder

23 Oct 2019 | Rasmus Larsen |

Venner for 425 mio. dollars, The Office og Seinfeld for hver 500 mio. og The Big Bang Theory for over 1 mia. Det er angiveligt beløbene, som aktører har betalt for gamle tv-serier forud for 'streamingkrigen'.

Forud for streamingkrigen

Medier i USA har døbt den kommende optrapning af konkurrencesituationen for 'streaming wars' - streamingkrigen. Her vil etablerede tjenester som Amazon og Netflix blive udfordret af bl.a. Apple, Disney, WarnerMedia og NBCUniversal. Forud for lanceringerne har aktørerne forberedt sig ved at indkøbe gamle tv-serier for milliarder af dollars. Først var der Disneys opkøb af 21st Century Fox, der har givet Disney bl.a. The Simpsons og X-Files. Disney betalte 71 mia. dollars, men med i handlen er der naturligvis et omfattende indholdskatalog af film og tv-programmer. Derefter kom der for alvor salg i katalogtitlerne. Netflix mister i hjemlandet USA rettighederne til Venner (Friends) og The Office. Førstnævnte har WarnerMedias HBO Max, som lanceres i foråret 2020, angiveligt betalt 425 mio. dollars for i 5 år fra 2020. Sidstnævnte har NBCUniversals Peacock, som lanceres i foråret 2020, angiveligt betalt 500 mio. dollars for i 5 år fra 2021. I begge tilfælde dækker beløbene udelukkende senderettigheder i USA. HBO Max har desuden sikret sig The Fresh Prince of Bel Air (Rap Fyr i LA) samt betalt over 1 mia. dollars for 5 års rettigheder i hjemlandet USA til The Big Bang Theory, ifølge Hollywood Reporter. Det er første gang, at serien kan streames i USA. Andre medier sætter beløbet til 600 mio. men noterer, at der er flere komponenter i aftalen.

Friends

Netflix mister - og henter - programmer

Når de store Hollywood-studier begynder at trække katalogtitler hjem, så står bl.a. Amazon og Netflix til at miste indhold. Herhjemme vil det gå ud over tjenester som bl.a. C More og Viaplay, der vil miste populært indhold. Netflix svarede igen på tabet af Friends og The Office ved at punge ud for Seinfeld. De har angiveligt betalt over 500 mio. dollars for alle 180 episoder i 5 år fra 2021. Selskabet har købt globale rettigheder, så danskerne kan også se frem til at se Seinfeld på Netflix - for første gang i 4K-opløsning. - "Seinfeld is the television comedy that all television comedy is measured against," sagde Ted Sarandos, Netflix's chef for indhold da nyheden blev annonceret. "It is as fresh and funny as ever, and will be available to the world in 4K for the first time. We can’t wait to welcome Jerry, Elaine, George and Kramer to their new global home on Netflix."

Seinfeld

Flere store handler på vej

Der kan være flere store handler på vej. Det forlyder, at Two and a Half Men er i udbud samt at rettighederne til at vise South Park i USA står til at blive solgt for op mod 500 mio. dollars, ifølge LA Times. Hvorfor betales der så store beløb for gamle tv-serier? Indholdet virker familiært og sikkert. Det er noget, som seerne gerne ser igen og igen. Det er underholdning, som har været med til at holde fast i seerne på tv-kanaler. Med lanceringerne af de mange nye streamingtjenester giver studierne i stigende grad slip på kanalerne i takt med, at konkurrencefeltet rykkes til streamingmarkedet. Læs også: Mange danskere har klippet tv-kablet Så hvad med danske Matador? Tv-serien kan ikke findes i katalogerne på streamingtjenesterne, så du må tålmodigt vente på, at DR sender serien for ottende gang. - Kilde: WarnerMedia, NBCUniversal, Netflix, Hollywood Reporter (2), LA TimesFlere nyheder

Filmtjenester online

Guide: Bedste tjenester til filmleje & filmkøb - opdateret

11 Jul 2020 | Flatpanels |
4K-databasen

Flatpanels introducerer 4K-databasen

10 Jul 2020 | Flatpanels |
Greyhound Apple TV

Apple TV+ giver 'Greyhound' premiere: 'Hjerteskærende', siger Hanks

10 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
Speed film

Filmen er hurtigere færdig på danske streaming-tjenester

10 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
Samsung HW-Q960T Atmos

Samsungs nye 9.1.4-kanals soundbar har Atmos & DTS:X

09 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
VVC H.266 codec

VVC (H.266) lover 4K-video i samme kvalitet ved halv båndbredde

09 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
Microsoft Xbox Film 4K HDR

Oversigt: Film i 4K HDR på Microsoft Store (Xbox)

09 Jul 2020 | Flatpanels |
Google Play Film 4K HDR

Oversigt: Film i 4K HDR på Google Play Film

09 Jul 2020 | Flatpanels |