Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason3 danskudviklede spil i Apple Arcade når "stort internationalt publikum" - FlatpanelsDK

3 danskudviklede spil i Apple Arcade når "stort internationalt publikum"

17 Oct 2019 | Rasmus Larsen |

Apple har lanceret Arcade, hvori 3 ud af ca. 80 spil er udviklet af danskere. Det Danske Filminstituts spilredaktør glæder sig over, at spillene når et stort internationalt publikum.

Danske spil i Apple Arcade

2 af spillene har modtaget støtte fra Filminstituttets spilordning. Der er tale om What the Golf? af Triband og Mutazione af Die Gute Fabrik. Det tredje er LEGO Brawls, som er skabt af LEGO i samarbejde med RED Games. Det er ikke en tilfældighed, at der er danske spil med i kataloget, ifølge Det Danske Filminstitut (DFI), som hvert år via spilordningen støtter adskillige projekter. Det skyldes, at Apples ønsker passer godt til den type spil, som udvikles i Danmark. - "Den størrelse spil, som Apple leder efter og bærer frem med det her, passer i høj grad til de spil, der udvikles i Danmark – både budgetmæssigt og i forhold til, at de går meget efter indie-spil," siger Filminstituttets spilredaktør Simon Løvind. Indie-spil er en betegnelse, som dækker over spil, der typisk er udviklet af individer eller små uafhængige studier. Spillene på Arcade er ikke lige så omfattende som de største spil til spilkonsoller. Alligevel er der på nogle fronter direkte konkurrence imellem Arcade og andre spilplatforme. Mutazione udgives eksempelvis også til PlayStation 4 og Steam på PC. What the Golf? findes ligeledes på Steam og er på vej til Nintendo Switch.

LEGO Brawls på Apple Arcade

En international mulighed

Simon Løvind fra DFI ser Apple Arcade som en god mulighed for, at danske spiludviklere kan nå et stort internationalt publikum. - "Det interessante ved Apple Arcade som ny distributionsplatform og ny måde at nå publikum på er, at man har en kurateret samling, som løser det problem, at folk ikke kan finde frem til de spændende spil. Jeg tror også nogle vil prøve mange flere spil, end de ellers ville – for man ville ikke købe så mange spil enkeltvis. Spillene på platformen vil desuden blive eksponeret til et meget stort internationalt publikum." Arcade er en af flere nye spiltjenester, som enten er ankommet eller snart lanceres i Danmark. PlayStation Now kom til Danmark tidligere på året og i november går Google Stadia i luften. Microsoft har Xbox Game Pass og har meldt xCloud på vej. Modsat andre aktører har Apple indtil videre valgt at se bort fra streamingtjeknologi til sin spiltjeneste. Apple Arcade findes til Apple TV, Mac, iPad og iPhone. Tjenesten koster 39 kr/md. efter en gratis prøveperiode.
- Kilde: DFI, Die Gute Fabrik, TribandFlere nyheder

Fire små & mellemstore streaming-tjenester har nydt solid fremgang

20 Jan 2021 |

Mere streaming: Paramount+ kommer til Danmark i marts 2021 – opdateret

20 Jan 2021 |

Nvidia Shield virker nu med PS5's DualSense & Xbox Series X/S controllere

20 Jan 2021 |

Netflix runder 200 mio. abonnenter & melder shuffle-funktion på vej

20 Jan 2021 |

Samsungs "Neo QLED" står til at blive en tak dyrere end 2020 TV

19 Jan 2021 |

Microsoft udsender liste over eksklusiv-titler til Xbox i 2021

19 Jan 2021 |