Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDansk biograf lancerer filmtjenesten Grand Hjemmebio - FlatpanelsDK

Dansk biograf lancerer filmtjenesten Grand Hjemmebio

04 Oct 2019 | Rasmus Larsen |

Grand Teatret lancerer egen filmtjeneste med et udvalg af "gode titler, du ikke nåede at se i biografen". På Grand Hjemmebio lejes film enkeltvis for 19-49 kroner. Der er ingen TV-apps.

Grand Hjemmebio

Hollywood øger i disse år fokus på hjemmeunderholdning, hvilket er med til at presse biograferne. Måske derfor melder den traditionsrige biograf Grand Teatret sig på banen med egen filmtjeneste til danskernes stuer. - "Der er flydt meget vand i åen siden Grand Teatret åbnede anden juledag 1913. Med over 100 års erfaring med kvalitetsfilm mener vi at ligge inde med nok viden og filmkærlighed til også at favne filmkigningen derhjemme," siger Kim Foss, Direktør, Grand Teatret. "Grand Teatret udvider paletten og tilbyder nu også ’udbringning’ af film til din egen skærm. " Tjenesten er døbt Grand Hjemmebio og det er tale om en streamingtjeneste, hvor man kan leje film enkeltvis. En lejefilm koster typisk mellem 19 til 49 kroner. På forsiden fremhæves bl.a. Dronningen, Green Book, Van Gogh - Ved Evighedens Port, Kapernaum og Alle ved det. De står alle til 49 kroner for 48 timers udlejning. - "På Grand Hjemmebio kan du fange nogle af de gode titler, du ikke nåede at se i biografen. Eller gense de bedste. Udbuddet er – som i biografen – nøje udvalgt efter, hvad vi synes, er det absolut bedste på filmfronten," forklarer han. Alle tilgængelige film har gået i Grand Teatret. Der er desuden en pulje dokumentarfilm i kataloget.

Grand Hjemmebio

Uden TV-apps

Film kan streames i kompatible browsere (Internet Explorer et ikke understøttet) samt via mobil-apps til Android og iPhone/iPad. Der findes ingen TV-apps, hvilket desværre er en tendens for nye danske tjenester. Harmonerer biograftraditionerne med at se film på små håndholdte mobil- eller PC-skærme? Ikke hvis filminstruktørerne får ordet. Grand Teatret peger dog på, at der er understøttelse af Chromecast og AirPlay.

Grand Hjemmebio

Video- og lydkvaliteten på film oplyses ikke, men det bekræftes, at der er danske understekster. Der er desuden trailere. Hvordan ligger prisniveauet hos Grand Hjemmebio ift. konkurrenterne? De fem hovedtitler til 49 kroner, som fremhæves på forsiden, står til samme priser hos iTunes, men dog for Green Book's vedkommende i 4K HDR-videokvalitet. Blockbuster har ligeledes samme priser. Du kan læse mere om Grand Hjemmebio på hjemmesiden her.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |

Eksklusivt første kig: Sonys nye 2024 miniLED LCD og OLED TV

17 Apr 2024 |

Sony vender blikket mod 4000 nits som næste skridt for HDR

17 Apr 2024 |

Første lyt: Sonys 2024 Bravia Theatre soundbarer, 360-lydsystem

17 Apr 2024 |

DR melder om succes med nyt DRTV-arkivtilbud

17 Apr 2024 |