Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonYouSee: TV2 Play i Bland Selv, nye aftaler med Nordisk Film & C More - FlatpanelsDK

YouSee: TV2 Play i Bland Selv, nye aftaler med Nordisk Film & C More

17 Sep 2019 | Rasmus Larsen |

YouSee har i dag præsenteret tre partnerskaber med hhv. TV2, Nordisk Film og C More. Det betyder bl.a. TV2 Play i 'Bland Selv', flere film i pakkerne samt fælles indholdsproduktion.

YouSee og TV2 Play

I starten af 2020 vil TV2 Play samt TV2's nye sportskanal, TV2 Sport X, kunne vælges i YouSees 'Bland Selv', hvor man ovenpå grundpakken kan blande kanaler og streamingtjenester. - "Vi styrker i dag vores partnerskab med TV 2, og i begyndelsen af det nye år kan vi tilføje både TV 2 Play – en af danskernes foretrukne streamingtjenester - samt TV 2´s nye satsning, TV 2 Sport X, til Bland Selv," fortæller Jacob Mortensen, direktør, YouSee. Det nye partnerskab indebærer desuden, at YouSee og TV2 går sammen om at investere og producere nye danske tv-serier, som vil YouSee- og TV2 Play-kunder vil få eksklusiv adgang til. - "Det er et sindssygt spændende perspektiv, at vi nu også kan samarbejde med YouSee på produktionssiden for at styrke vores indholdstilbud til de danske seere og brugere – med et tydeligt lokalt afsæt," siger Sune Roland Jensen, indholdschef, TV 2 Play og Zulu.

Nordisk Film

YouSee og Nordisk Film

Aftalen mellem YouSee og Nordisk Film indebærer, at YouSee-kunder får adgang til nogle af største danske premierefilm. Aftalen omfatter bl.a. Marco-effekten, som er den næste film i Jussi Adler-Olsens Afdeling Q-univers. - "Både i biografen og hjemme i stuen ser danskerne i stor stil danske film, og i år har en film som Ternet Ninja slået alle rekorder. Med over en million danske husstande som kunder ved vi, at dansk indhold er vigtigt for danskerne. Derfor vil vi gerne investere i dansk film, som er inde i en fantastisk udvikling lige nu. Den nye aftale med Nordisk Film giver vores kunder mulighed for – som de første – at streame en række store danske premierefilm, samtidig med at vi vil have tv-premiere på fremtidige danske film på Xee," fortæller Christian Morgan, mediedirektør, YouSee. Alle YouSees tv-kunder får adgang til de udvalgte danske film samt en pulje udenlandske film fra bl.a. Lionsgate og Amblin Entertainment, der har Steven Spielberg i ryggen. Aftalen "træder i kraft i 2020", men det nærmere tidspunkt angives ikke. Hos Nordisk Film glæder man sig over, at aftalen samtidig sikrer gode indtægter til den danske filmbranche. - "Det er en stærk aftale og et solidt samarbejde med YouSee, vi nu indgår. YouSee når med sine tv- og streamingtjenester ud til hele Danmark, og aftalen betyder, at der sikres vigtige indtægter til dansk film og de mange kreative filmfolk og producenter, som kæmper for at give danskerne de største og mest gribende historier," siger Kenneth Wiberg, direktør, Nordisk Film Distribution.

YouSee og C More

Fra den 1. januar 2020 får YouSees fuldpakkekunder adgang til C Mores fire film- og seriekanaler samt mulighed for at streame et katalog af film og tv-serier. Dermed udvider de to parter deres eksisterende samarbejde, som i dag dækker over adgang til streamingtjenesten C More. Herudover vil YouSee og C More fremadrettet gå sammen om at foretage fælles indkøb af indhold. - "Vi elsker indhold, og vi vil gerne give vores kunder et stort og varieret udbud af både film og serier. Nu tager vi næste skridt i forhold til indkøb af indhold. Jeg er fuldstændig overbevist om, at vi i fællesskab med C More står meget stærkere, når vi skal ud på indholdsmarkedet og købe endnu mere kvalitetsindhold til vores kunder," siger Christian Morgan fra YouSee. C More er en nordisk aktør og gennem samarbejdet med YouSee vil de forsøge at få bedre fat i de danske seere, som ikke for alvor har omfavnet tjenesten endnu. - "Igennem vores lange samarbejde med YouSee har vi fundet en partner, der deler vores vision for fremtiden, og vi ser frem til at skabe morgendagens underholdningstilbud sammen," lyder det fra C More.

YouSee

Prisstigninger igen igen?

Hvilken konsekvens får de tre nye aftaler for YouSee-kundernes pengepung? Det oplyses ikke i første omgang, men det står klart, at aftalerne er en del af den årlige forhandling frem mod årsskiftet. YouSee peger i den forbindelse på, at de forsøger at imødekomme danskernes ønske om mere valgfrihed. I en undersøgelse svarer 89% af danskerne, at de gerne vil kunne vælge frit mellem tv-kanaler og streamingtjenester. Før man kan komme i gang hos YouSee skal man dog have 299 kroner op af lommen hver måned. Det er den nuværende pris på grundpakken, som er påkrævet før man kan "blande selv". Til sammenligning kan man for 306 kr/md. få adgang til samtlige kanaler og arkiv fra DR og TV2 plus Netflix (standard-pakken), Disney+ og Apple TV+. Flatpanels publicerer inden længe en guide til at klippe tv-kablet, hvor vi kigger på alternativer til de store tv-pakker. Fra årsskiftet ryster YouSee desuden kanalposen. Mere om 2020-ændringerne i YouSees tv-pakker kan findes i denne artikel.

YouSee - fakta om de tre partnerskaber

Mange års godt samarbejde mellem TV 2 og YouSee udbygges nu med et strategisk partnerskab, der giver endnu flere danskere adgang til indhold fra TV 2, når TV 2 PLAY og den nye sportskanal TV 2 SPORT X bliver en del af YouSee’s fleksible tv-produkt, Bland Selv. YouSee og TV 2 har som en nyskabende del af aftalen besluttet at gå sammen om at producere danske tv-serier, der vil kunne tilgås eksklusivt af YouSee’s og TV 2 PLAYs kunder. Den nye aftale med Nordisk Film betyder, at YouSee bliver hjemsted for danske film, idet YouSee’s kunder som de første i Danmark vil kunne streame store danske premierefilm som Marco-effekten. Aftalen betyder også, at YouSee’s tv- og streamingkunde får mulighed for at streame en række udenlandske premierefilm som Bios og 1917. Streamingtjenesten C More har i mange år været en del af YouSee’s indholdstilbud, og nu udvider den YouSee distributionssamarbejdet med C More. Det er også en del af fremtidsplanerne, at YouSee og C More sammen vil foretage fælles indkøb for hermed at skabe et endnu mere attraktivt film- og serieudbud til YouSee’s kunder.Flere nyheder

Test: LG C1 OLED

10 May 2021 |

Home entertainment-marked næsten fordoblet siden 2015

10 May 2021 |

Paramount+ streamer egne film i forkert format: "Vi undersøger det"

07 May 2021 |

Deloitte-rapport: Forbrugerne vandt streaming-krigen

07 May 2021 |

Sony 2021 OLED TV nu i handlen

06 May 2021 |

Infuse 7 frigivet til Apple TV, macOS & iOS med nyt design

06 May 2021 |