Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonHisense fremviser 8K, 21:9-skærm, 'Arc' TV & dobbelt-lags LCD TV - FlatpanelsDK

Hisense fremviser 8K, 21:9-skærm, 'Arc' TV & dobbelt-lags LCD TV

13 Sep 2019 | Rasmus Larsen |

På IFA 2019 fejrede Hisense sin 50-års fødselsdag ved at fremvise nye TV og en håndfuld koncepter. Blandt andet 4K og 8K dobbeltlags LCD TV, 'Arc' skærm og 21:9 TV.

Hisense 'Arc' og 21:9 TV

Kinesiske Hisense havde på IFA-messen i Berlin medbragt nogle interessante koncepter, men også TV-teknologi, som ikke kunne leve op til hypen. Lad os starte med TV-koncepterne. Hisense fremviste med sin 'Movie Wall' en skærm i 21:9-format med 5K-opløsning (5120x2160). Du husker måske, at Philips i sin tid solgte 21:9 'CinemaScope' TV. Samsung har også haft en kort flirt med det bredere format, der ligger tættere på formaterne, som Hollywood-film produceres i. Og LG arbejder tilsyneladende på 21:9-formats OLED. Hisense oplyser, at der er tale om en prototype. Den er baseret på et LCD-panel med zone-styret LED-belysning.

Hisense 21:9 TV

Det næste koncept var et TV med afrundede hjørner døbt 'Arc' TV - eller det kom det i hvert fald til at hedde. På første IFA-dag blev skærmen udstillet som Eclipse, hvilket er det navn, som Bang & Olufsen har valgt til sit første OLED TV. De afrundede hjørner har ingen billedmæssig fordel, men det ser ret unikt ud fra et designsynspunkt. Hisense har muliggjort det vha. en LCD-skærm. Der er igen tale om en prototype.

Hisense Arc TV

Hisense dobbeltlags LCD TV

Og så var der Hisenses dobbeltlags LCD-teknologi. Vi var forholdsvis optimistiske efter at have set den prototype, som blev udstillet på CES 2019 (samme prototype stod på IFA), men produktet (U9E "ULED XD"), som tiltænkt forbrugermarkedet, er mindre imponerende. Et eller andet har tilsyneladende ændret sig på vejen fra prototype til produkt. Hisense udstillede et 75-tommer 8K "ULED XD" TV baseret på denne dobbeltlags LCD-teknologi, hvor et ekstra monokromt LCD-panel regulerer lyset bag det normale LCD-panel. Skærmen var bestemt farverig, men kæmpede med synlige lysglorier og flimmer samt meget synlige vertikale bånd nedover skærmen (kan ses i billederne herunder). Det monokrome lag bag LCD-panelet lader til at være begrænset til 1080p-opløsning og skærmen var at dømme ud fra demoen ikke i stand til at gengive 8K-opløsning. Man kunne bl.a. se trintakkede kanter og pixelmønstre i billedet, når man bevægede sig tættere på.

Hisense dobbeltlags LCD

Havde man regnet med, at dobbeltlags LCD-teknologi løser aktuelle udfordringer med LCD-skærme, så bør man nok skrue ned for forventningerne. Panasonics 'MegaCon' prototype, som er baseret på samme teknologi, er i en anden billedliga end Hisenses produkt, men kæmper med andre udfordringer. Hisense havde medbragt flere spændende skærme, men det er svært at finde et hovedtema. Fra OLED til "ULED" og Android til Roku, så kunne man få den opfattelse, at selskabet ikke har en klar vision. Hvert år medbringes nye koncepter - sågar produkter - som aldrig når ud på forbrugermarkedet.Flere nyheder

Sony udruller nu Apple TV app bredt på 2020, 2019 & visse 2018 TV

27 Nov 2020 |

Sony ZG9 understøtter nu HDMI 2.1 4K120 med PlayStation 5

27 Nov 2020 |

YouTube streamer nu i 8K til Android TV (med Android 10, AV1)

26 Nov 2020 |

Viasat varsler prisstigninger fra 2021

26 Nov 2020 |

Xbox app kan lande på Smart TV i 2021, siger Xbox-chefen

25 Nov 2020 |