Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTo nye Philips OLED-topmodeller med lyd fra B&W - FlatpanelsDK

To nye Philips OLED-topmodeller med lyd fra B&W

05 Sep 2019 | Rasmus Larsen |

De to nye topmodeller i 9-serien fra Philips kombinerer OLED-teknologi med lyd udviklet af Bowers & Wilkins. OLED934 har desuden loftvendte enheder til Dolby Atmos.

Philips løfter billede & lyd

OLED984-modellen blev afsløret sidste måned og på IFA 2019 har Philips løftet sløret for en yderligere topmodel i 9-serien kaldet OLED934, som er Philips' første med loftvendte enheder til Dolby Atmos-lyd. Tilsammen repræsenterer de to serier det ypperligste på TV-fronten fra Philips, lyder budskabet. Som navnene antyder er der tale om OLED-teknologi. I år tilføjes Dolby Vision og tredje generations P5-videoprocessor på billedsiden, mens lydsiden hæves igennem et samarbejde med B&W og Dolby.

Philips OLED984

Hvad angår billedsiden, så påpeger Philips, at skærmene er nogle af de få som supporterer HDR10, HDR10+ og Dolby Vision. Skærmene har 4K-opløsning. Philips begyndte at samarbejde med B&W allerede sidste år, hvor B&W havde optimeret og tunet lyden, men årets nye modeller er de første, hvor B&W har været med fra start i designfasen. OLED984 har en særskilt 3-kanals (højre, center, venstre) soundbar. OLED934 er et 2.1.2-kanals system, hvor to loftvendte enheder benyttes til at give udvide lydperspektivet fra Dolby Atmos. Højttaleren på OLED934 fungerer samtidig som bordstand. Begge modeller kan desuden vægmonteres. Der kan desuden tilsluttes ekstern subwoofer til begge modeller. - "Som supplement til de fire 30 mm midterhøjtalere er der to særskilte 19 mm titaniumhøjtalere og en central flow-port 80 mm subwoofer. OLED+934 – som er Philips’ første 2.1.2-Dolby Atmos TV – har også en 50 mm tvillingeenhed, som sender lyden op i luften via en Dolby Atmos-enhed placeret på toppen for at give ekstra tyngde og en endnu bedre opfattelse af lyden uanset om det er film, spil eller sportstransmissioner," lyder det fra Philips.

Philips OLED934

Bred OLED-portefølje

OLED984 og OLED934 repræsenterer toppen, men Philips har også billigere OLED-modeller på programmet. OLED804 og OLED854 blev præsenteret tidligere på året, men lanceres på IFA. Og med OLED754 bringer Philips for første gang OLED-teknologi ned i den mere prisvenlige 7-serie. Fra 8-serien og op drives skærmene af Android TV-platformen (Android 9 Pie), mens OLED754 kører Philips egen Saphi-platform. Selskabet siger, at de stadig tror fuldt ud på Android. Googles styresystem spænder dog ikke lige så bredt i Philips' modelprogram som tidligere. Læs også: Oversigt: Philips 2019 TV Alle fem OLED-serie har Ambilight. OLED984 har 4-sidet Ambilight, mens de andre serier har 3-sidet Ambilight. Ambilight-systemet kan integreres med Philips Hue, konsolspil, Spotify mm. Med lanceringerne har Philips en næsten lige så bred portefølje af OLED-modeller, som konkurrenten LG. Philips er ikke klar til at rykke på 8K og HDMI 2.1 endnu, men gennem europæisk design, Ambilight og de nye tiltag på billed- og lydfronten tror Philips på, at står stærkt i år, selvom de lancerer 2019-generation senere end konkurrenterne. Topmodellerne i 9-serien markedsføres som OLED+, men der er tale om samme OLED-panel fra LG Display som i skærme fra konkurrenterne. 984 kommer kun i 65 tommer, mens 934-serien findes i både 55 og 65-tommer. Philips har ikke OLED-modeller større end 65-tommer i årets modelprogram. De nye skærme udrulles i Europa fra denne måned. Flatpanels forsøger at få danske priser bekræftet.Flere nyheder

Philips præsenterer 2021 OLED TV i 48-77" med HDMI 2.1, Ambilight

27 Jan 2021 |

Nye Philips LCD TV får miniLED og HDMI 2.1

27 Jan 2021 |

YouSees nultakst på egne tjenester puster til debat om net-neutralitet

26 Jan 2021 |

Analytiker: Hold øje med niche-streamerne

26 Jan 2021 |

LG gør webOS tilgængeligt for andre TV-mærker under licens

25 Jan 2021 |

YouTube streamer nu i HDR på Xbox

22 Jan 2021 |