Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonStrive Sport: Hævet billed-frekvens & nye TV-apps - FlatpanelsDK

Strive Sport: Hævet billed-frekvens & nye TV-apps

26 Aug 2019 | Rasmus Larsen |

Efter en første sæson med udfordringer har Strive Sport hævet billedfrekvensen fra 25 til 50 billeder per sekund på alle kampe. Tjenesten har desuden lanceret apps til Xbox og LG webOS. Der kommer snart en app til Samsung TV.

Strive Sport efter første sæson

Strive Sport trak sidste sommer LaLiga og Serie A fra tv-sendefladen for at lancere egen streamingtjeneste. Det første år var udfordrende med bl.a. nedbrud under El Clásico og generel knas med teknikken. I Sverige har Strive trukket sig og solgt sportsrettighederne til C More. Så hvad skal danskerne forvente af den netop igangsatte fodboldsæson? Selskabets direktør Kristian Hysén slår først og fremmest fast, at frasalget af rettigheder i Sverige ikke kommer til at påvirke danskerne. Det var aldrig hensigten at sælge fra, siger Kristian Hysén, adm. direktør, til Flatpanels. Frasalget i Sverige var et tilbud, som man ikke kunne afslå. I Danmark fortsætter man som hidtil med egen streamingtjeneste samt et samarbejde med TV2 Danmark. Strive Sport har rettighederne til og med næste sæson af hhv. LaLiga og Serie A. I mellemtiden har Strive arbejdet med teknikken. Selskabet mener selv, at stabiliteten er blevet forbedret markant. Til Chromecast har man bl.a. udrullet en helt ny afspiller, som hurtigere vælger bedste kvalitet og med mulighed for at spole tilbage i live-kampe. - "The problems during the first El Clásico became an eye-opener that forced the entire company to give these issues 100% focus. There was an international break right after the game that allowed us to work with the platform and distribution without any live productions. Since then the service have stabilized significantly and we had three successful El Clásicos during February that broke all our streaming records," udtaler Kristian Hysén, adm. direktør, til Flatpanels. Man har ydermere arbejdet med at nedbringe forsinkelsen og har formået at skære 10 sekunder fra. Forsinkelsen nu er på ca. 45 sekunder. Strive peger på, at der skal samarbejdes på tværs af distributionsledene for at løse udfordringen.
Nye apps til Xbox samt LG og Samsung TV
I sommerpausen er man begyndt at kigge fremad. Strive Sport har lanceret apps til Xbox One og udvalgte LG webOS TV (2016 og frem). Indenfor nogle uger lanceres en app til Samsung TV. Tilgængelighed på PlayStation 4 har dog længere udsigter og man vil ikke sætte dato på.

Strive Sport

Hævet billedfrekvens

I weekenden hævede Strive Sport billedfrekvensen fra 25 til 50 billeder i sekundet. Det sikrer mere flydende bevægelser, hvilket har særlig gennemslagskraft ved sportsudsendelser. Det gælder samtlige kampe på Strive Sport og på tværs af de fleste enheder/platforme, herunder Apple TV, Chromecast, Xbox, mobil og web. - "It is a significant technical upgrade in general. Going into season two, we had some top priorities. 50 frames per second was the first one. We were very clear that we wanted that but it took some time," siger Kristian Hysén. Via Apple AirPlay får man dog stadig højest 25fps. For at sikre bredest mulig kompatibilitet med indbyggede dekodere i enhederne, så er opløsningen desuden blevet sænket til 720p. Signalet er således 720p50 med bitrater på op til ca. 6 Mb/s. Der kører en intern test med 4K-opløsning, men der er ingen konkrete planer om at tilbyde 4K-kvalitet.

Strive Sport

En anden nyhed er muligheden for at vælge imellem fire kommentatorspor (dansk, svensk, norsk og engelsk). Flere daglige kampe vil blive sendt med danske kommentatorer. Strive Sport kigger nu fremad mod sin anden sæson i LaLiga og Serie A. Det er med en højere pris end sidste års "meget konkurrencedygtige pris", lyder det, og et resultat af en udvidet tjeneste. Til gengæld tror man på, at de tekniske knaster er løst, så man nu kan fokusere på at levere en god fodboldoplevelse.Flere nyheder

B&O Beosound Stage soundbar

Første indtryk: Beosound Stage soundbar & BeoVision Harmony TV

13 Sep 2019 | Rasmus Larsen |
Hisense IFA 2019

Hisense fremviser 8K, 21:9-skærm, 'Arc' TV & dobbelt-lags LCD TV

13 Sep 2019 | Rasmus Larsen |
Filmstriben Apple TV

Bibliotekernes Filmstriben klar på Apple TV

12 Sep 2019 | Rasmus Larsen |
See Apple TV+

Apple: Sådan streames 4K Dolby Vision & Atmos fra Apple TV+

12 Sep 2019 | Rasmus Larsen |
Sharp Android TV

Sharp satser på Android TV i europæisk comeback

12 Sep 2019 | Rasmus Larsen |
Philips 8K OLED

Philips fremviser 8K OLED TV

11 Sep 2019 | Rasmus Larsen |
FireTV soundbar

Soundbarer med indbygget TV-platform er en trend

11 Sep 2019 | Rasmus Larsen |
LG 8K OLED

Første 8K OLED TV koster 30.000... Euro

11 Sep 2019 | Rasmus Larsen |