Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonCanvas er kraftfuld HiFi-fod med 'ægte 3D-lyd' til LG OLED TV - FlatpanelsDK

Canvas er kraftfuld HiFi-fod med 'ægte 3D-lyd' til LG OLED TV

20 Aug 2019 | Rasmus Larsen |

OLED-tv leverer imponerende billedkvalitet, men lydsiden halter ofte. Det nye danske selskab Canvas vil "fuldende billedet" med sin kraftfulde HiFi-løsning til LG OLED. Den leverer "ægte 3D-lyd" og forsalget starter i dag fra 999 dollars. Læs Flatpanels første indtryk.

HiFi-fod til LG OLED TV

Det nye danske selskab Canvas har i dag løftet sløret for en lydløsning, som kan monteres under et LG OLED-tv (2016+ B-serier eller 2017+ C-serier). Selskabet lover en elegant løsning, som leverer lydoplevelser i HiFi-klassen. - "Selvom lydkvalitet har været drivkraften bag Canvas, var vi klar over, at vi for at overgå soundbarer, inklusiv deres subwoofere og HiFI-systemer, måtte eliminere visuelle distraktioner via smukt minimalistisk design," lyder det fra Canvas.

Canvas

Canvas er designet og konstrueret i København. Lydingeniør Kim Neeper har tidligere skabt Neeper Acoustics-højttaleren i den helt tunge prisende og nøgleteknologi herfra har fundet vej til Canvas-produktet, forklarer Kim. Canvas byder på en 4-kanals HiFi-klasses forstærker med 200W (RMS) output fra et solidt kabinet med selvudviklet BridgeBrace-teknologi. Kabinettet har 30 liters akustisk volumen - langt mere end nogen soundbar plus subwoofer. Designprocessen har været en rejse, ifølge tremandsholdet bestående af Kim Neeper, Marcus Tempte og Jens Peter Zinck. Undervejs blev flere prototyper skabt, men gennembruddet kom da holdet indså, at højttaleren skulle være en fod til OLED-tv. - "Ved at lade dyderne bag Skandinavisk design være vejviser, blev vi skubbet i retning af stadig større simplicitet og elegance, og åbenbaringen kom, da vi indså, at højttaleren skulle være en fod til OLED-tv - det fuldender bogstaveligt talt billedet," siger Canvas.

Canvas

Første indtryk: Den manglende ingrediens

Den manglende ingrediens var 3D-lyd, helt konkret BACCH 3D Sound udviklet af en professor på Princeton-universitetet. Selskabet forklarer, at et nyligt gennembrud muliggør, at realistisk 3D-lyd kan skabes med blot to højttalere vha. et system, som udligner crosstalk. - "Det opnås ved hjælp af crosstalk cancellation - i bund og grund omplacering af lyden så venstre og højre højttalere kun kan høres af det respektive øre. Resultatet er en ægte tre-dimensionel stereo-oplevelse i stil med fritstående High End-højttalere, uden nogen form for farvning af lyden," siger holdet bag Canvas. Flatpanels har oplevet Canvas (en pre-production enhed). Mens nogen måske vil fnyse af tanken om 3D-lyd fra en opsætning som denne, så forlod vi lyttedemoen meget imponerede. Canvas leverer kraftfuld og balanceret TV-lyd og er desuden en fremragende musik-løsning. I sweet spot formår BACCH 3D-systemet tydeligt at separere venstre og højre kanaler, samtidig med, at lydbilledet udvides så lyden til nogen grad omslutter seeren. Effekten er ikke sammenlignelig med et fuldt udbygget Dolby Atmos-system, men i løbet af vores 2-timers lyttedemo fik Canvas os hurtigt overbevist om, at ordene "ægte 3D-lyd" er værd at bide mærke i - særligt hvis din nuværende holdning er formet af tidligere lyttedemoer. På samme tid leverer Canvas en langt bedre lydoplevelse end high-end soundbarer fra velkendte producenter. Vi opfordrer jer til at få lyttet til produktet senere på året. - "Teknologien som anvendes til at opnå denne ekstraordinære bredde, dybde og højde er banebrydende og leveres af BACCH 3D-teknologi, som er opfundet af Princeton-professoren - og raketforsker - Edgar Choueiri," forklarer Kim Neeper.

Hands-on with Canvas for LG OLED

At sidde i en sofa foran Canvas efterlod os med en oplevelse af et fuldt integreret produkt, selvom der er tale om en modulløsning til eksisterende TV. Bagsiden er ikke lige så elegant som på et Bang & Olufsen-produkt, men placeret op imod en bagvæg, så tror vi, at de fleste vil anse det som et samlet high-end TV. Det ligner næsten noget, som Bang & Olufsen ville have skabt. Det eksemplar, som vi lyttede til, havde ikke indbyggede trådløse lydprotokoller, men det færdige produkt vil have det, bekræfter selskabet. Det vil give kunderne fleksibilitet til at transmittere trådløs TV-lyd til Canvas samt at bruge højttalerne til musik i multirums-løsning fra bl.a. Apple, Google og Spotify.

Canvas

Også et fuldblods musiksystem

Et LG OLED-tv skal monteres ovenpå Canvas-boksen og forbindes via HDMI ARC, Toslink eller analog. Boksen har dog også en række indbyggede lydprotokoller, så man kan lytte til musik selvom OLED-skærmen er slukket. Canvas byder konkret på Apple AirPlay 2 (lyd), Google Chromecast (lyd), Spotify Connect, Bluetooth og DLNA. Løsningen kan også indgå i et Sonos-system vha. Sonos Connect. Der er et lille hulrum i toppen, hvori der er plads til Apple TV, Chromecast eller andre streamingbokse. Der er også et system til kabelføring. Frontstoffet fastgøres vha. en magnetløsning og findes i fem farver.

Canvas

Canvas bliver ikke billig og produktet skal ud og konkurrere mod produkter fra globale giganter såsom Sony, Samsung og LG, der alle i stigende grad har fokus på soundbarer. Klassiske lydproducenter vender ligeledes blikket mod TV-lyd. Canvas er dog overbevist om, at deres løsning vil overgå lydkvaliteten fra enhver soundbar. Det er samtidig et interessant twist på historien, at LG er en slags lanceringspartner. Ved lancering har Canvas valgt at gøre højttaleren kompatibel udelukkende med udvalgte LG OLED-modeller, men kompatibilitet med produkter fra andre producenter kan komme senere hen, lyder det.

Canvas

Forbrugere kan forudbestille Canvas til en 'early bird' pris på 999 eller 1099 dollars for hhv. 55 og 65-tommer løsningen fra i dag den 20. august på canvas.audio. I oktober 2019 lancerer selskabet en crowdfunding-kampagne og bekræfter yderligere detaljer om lanceringstidspunkt.

Canvas - specifikationer

TV COMPATIBILITYLG OLED 55” and 65”, B and C Series, 2016 (B Series only), 2017, 2018, 2019
ENCLOSURERock solid 30 liters bass reflex, MDF with BridgeBrace technology
BASS/MIDRANGE2 x High End SB Acoustics long excursion 6” diecast aluminium chassis
TWEETER2 x High End SB Acoustics ring radiator with non-resonant rear chambers
AMPLIFIERS4 channel HiFi, combined 200 Watt RMS
FREQ RESPONSE30 Hz - 20.000 Hz
DSPPowerful AD 300 MIPS quad-core with BACCHTM 3D filter
ROOM CORRECTIONThrough iOS app, uses iPhones built in microphone
CONNECTIVITY HDMI ARC, Toslink, Analogue, Apple AirPlay 2, Google Chromecast, Tidal, Spotify Connect, Bluetooth, DLNA, Sonos through Sonos Connect
FRONT STORAGE ROOM Houses Apple TV 4K, Google Chromecast 4K, Amazon Fire TV 4K etc
CABLE MANAGEMENTCloth pouch on the back for hiding power strip, power & HDMI cables
COVERSInterchangeable magnetic covers in multiple colors
UPDATESAutomatic OTA
VOLTAGEAC 100-240V, 50-60 Hz
DIMENSIONS (HXWXD)378 x 1229 x 208 mm / 14.88 x 48.4 x 8.2 in
WEIGHT18 Kg / 40 lbs without packagingFlere nyheder

Chromecast med Google TV

'Chromecast med Google TV' lækket i sin fulde form

25 Sep 2020 | Rasmus Larsen |
PS5 mediefjernbetjening

PlayStation 5 vil have Disney+, Netflix, Spotify & YouTube apps

25 Sep 2020 | Rasmus Larsen |
Amazon Luna spil-streaming

Amazon udfordrer Google Stadia med Luna spil-streaming

25 Sep 2020 | Rasmus Larsen |
TV 2 Play hos 3

Teleselskabet 3 fletter TV 2 Play ind i mobilpakken

25 Sep 2020 | Rasmus Larsen |
Streamingkrigen

Q&A: Udsigten for streaming-markedet i 2021

24 Sep 2020 | Per Fanefjord Laursen |
The Eternals

Lunken Tenet-premiere udløser ny bølge af udskudte storfilm

24 Sep 2020 | Rasmus Larsen |
Android TV

Android 11 til TV vil understøtte tredjeparts spil-controllere

23 Sep 2020 | Rasmus Larsen |
Xbox + Bethesda

Milliardopkøb af Bethesda sætter yderligere fart under Xbox Game Pass

22 Sep 2020 | Rasmus Larsen |