Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSuperliga i 4K streames på Viaplay & sendes på Viasat-kanal - FlatpanelsDK

Superliga i 4K streames på Viaplay & sendes på Viasat-kanal

05 Jul 2019 | Rasmus Larsen |

Når en ugentlig Superliga-kamp fra den kommende sæson transmitteres i 4K-opløsning kan fodboldfans streame den på Viaplay og se den på Viasat Ultra HD-kanalen.

Superligaen i UHD

NENT, som står bag Viasat, Viaplay og TV3-kanalerne, kunne i sidste måned meddele, at de har forlænget senderettighederne til den danske Superliga frem til 2024. I samme forbindelse fortalte de, at Superligaen for første gang skal transmitteres i UHD. Det er planen, at en ugentlig kamp skal transmitteres i den højere billedkvalitet. 4K-opløsning vil give seerne mulighed for bedre at følge bolden, spotte rygnumre og opleve de små detaljer i spillets facetter. Det vil typisk være mandagskampen, som transmitteres i den højere billedkvalitet, oplyser Kim Mikkelsen, Head of Sports hos NENT, overfor Flatpanels. Det kan dog også være andre kampe, afhængigt af ugens program.

 SuperligaFoto: Nordic Entertainment Group

På tv-kanal og Viaplay

Det bekræftes, at kampen vil blive transmitteret på Viasat Ultra HD-kanalen. Herudover vil den kunne streames i 4K på Viaplay. Der tilbydes allerede Formel 1, Champions League, Premier League og Bundesliga i 4K-kvalitet. For at streame video i 4K-kvalitet fra Viaplay kræves en Apple TV 4K, Chromecast Ultra (indstillet til 50Hz) eller Microsoft Edge-browser på en PC med 7. generations Intel Core-processor. Selskabet oplyser, at det er ambitionen at tilbyde den højere kvalitet på flere enheder. Viasat Ultra HD-kanalen distribueres hos Stofa, Viasat og Waoo. Det oplyses ikke, om den vil komme i bredere distribution hos andre aktører efter Superligaen lægges i puljen. Superliga-kampene vil også fremover være fordelt imellem NENT og Discoverys tv-kanaler. Sæson 2019/2020 har opstart på fredag den 12. juli.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |