Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNetflix's danske succes-serie 'The Rain' får 3. og sidste sæson - FlatpanelsDK

Netflix's danske succes-serie 'The Rain' får 3. og sidste sæson

19 Jun 2019 | Rasmus Larsen |

The Rain, som er Netflix's første danske tv-serie, er tjenestens mest sete ikke-engelsksprogede serieproduktion. Den får en tredje og sidste sæson i 2020.

Over 30 millioner seere

Da 10. afsnit af Krøniken blev sendt på DR1 i 2004 estimerede man, at over 2,7 mio. danskere så med. Det er dansk rekord for en tv-transmission. Sidenhen har endnu flere sandsynligvis fået set afsnittet.

Men hvad sker der, når en dansk tv-serie får premiere i de fleste lande verden over på samme tid? Så kigger millioner af seere med, siger Netflix. Selskabet fortæller, at The Rain faktisk er gået hen og blevet deres mest populære ikke-engelsksprogede tv-serie med over 30 mio. seere. En seer tælles med, hvis denne har set mindst 70% af en episode.

Uden for de nordiske lande har The Rain været populær i bl.a. Tyskland, Polen, Frankrig, Mexico, USA og Brasilien, oplyser Netflix.


 The Rain


Tredje sæson kommer i 2020

The Rain havde premiere i 2018 og i maj 2019 fulgte anden sæson. Det bekræftes nu, at tv-serien er forlænget med en tredje sæson, som bliver den sidste. Tredje sæson på seks afsnit frigives i løbet af 2020.

- "Det har været en fantastisk mulighed at få lov til at lave The Rain og at føle den store succes som serien har haft over hele verden, og vi føler os meget privilegerede over at kunne fortsætte vores gode samarbejde med Netflix på den tredje og sidste sæson. Vi har altid set det som en historie over tre sæsoner og sigter efter at give karaktererne i showet en intens rejse i vores sidste sæson, samtidig med at vi vil give seerne den store finale de fortjener og som vi altid har ville fortælle," siger producer Christian Potalivo og forfatter Jannik Tai Mosholt.

Netflix har ikke annonceret andre danske tv-serier, men successen må give det danske produktionsmiljø blod på tanden. Streamingtjenesten har dog annonceret et samarbejde med den danske producer Kim Magnusson, der står bag De Grønne Slagtere og Blinkende Lygter. Kommende danske film, der udspringer af dette samarbejde, får eksklusiv premiere på tjenesten.

- "Netflix er god måde til at finansiere nordiske film på. Det vil give store filmskabere og talenter fra regionen mulighed for at udvikle sig, og sikre at store historier bliver vist rundt om i verden," lød det fra Kim Magnusson i maj 2018.

- Kilde: Netflix

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |

Apple tæt på globale rettigheder til FIFAs nye fodbold-VM for klubber

23 Apr 2024 |

Sportsanalytiker: Usikkert om Europa League gør en forskel for Disney+

22 Apr 2024 |

Ny type OLED går i masseproduktion i december 2024

22 Apr 2024 |