Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSuperliga fortsætter på Viasat/Viaplay & Discovery - ugentlig kamp i 4K - FlatpanelsDK

Superliga fortsætter på Viasat/Viaplay & Discovery - ugentlig kamp i 4K

18 Jun 2019 | Rasmus Larsen |

Senderettighederne for den danske Superliga frem til 2024 er faldet på plads. Kampene vil fortsat være fordelt mellem Viasat/Viaplay og Discoverys kanaler og tjenester. Der loves en ugentlig kamp i UHD-kvalitet.

Superliga frem til 2024

Der har angiveligt været flere interesserede parter, herunder Strive Sport og TV2, men rettighederne er igen blevet splittet mellem NENT, der står bag Viasat, TV3 og Viaplay, samt Discovery, der står bag Eurosport, 6'eren og Canal9.

Kampene fra NENT skal sendes på TV3-kanalerne samt streames på Viaplay. Selskabet fremhæver, at de kan "fejre sølvbryllup som partner".

- "Længerevarende og strategiske partnerskaber som dette er et vigtigt fokus i vores forretning. Derfor glæder det mig meget, at vi endnu engang kan forlænge rettighederne til Superligaen herhjemme de kommende år, hvilket samtidig betyder, at NENT rent faktisk har leveret dækning af topfodbold til danske fodboldfans i 25 år. Vi deler danskernes store passion for fodbold, og vi er optagede af at sikre den allerbedste og bredeste dækning på tværs af vores streaming-tjenester og tv-kanaler," siger Kim Poder, CEO NENT Group Danmark.

Også hos Discovery er der glæde over at have sikret sig rettigheder til to ugentlige Superliga-kampe (2. og 5. valg af ugens kampe) frem til 2024. Her skal kampene sendes på tv-kanaler og sandsynligvis streames på Eurosport Player.

- "Vi er meget glade for at vi har forlænget aftalen. Superligaen er hjerteblod for os og vores seere, så vi glæder os til også fremadrettet at give de danske fodboldfans store kampe og uforglemmelige øjeblikke fra en Superliga i rivende udvikling," udtaler Anders Antonsen, Nordisk sportsdirektør hos Discovery Networks Danmark.

I praksis betyder det, at superliga-kampene frem til 2024 forsat vil være fordelt på tværs af mange tv-kanaler. Fuldpakken består og tv-distributørerne vil måske endda forsøge at presse de dyre sportskanaler ned i de mindre pakker. Der er glade dage hos den danske tv-branche.

Hos Superligaen kalder man det en "historisk god aftale".

- "Det er fantastisk, at vi kan fortsætte samarbejdet med vores nuværende rettighedshavere. NENT, Discovery og DR har været meget stærke medspillere i udviklingen af dansk fodbold. Vi vil forsat levere Superliga, Sydbank Pokal og NordicBet Liga fodbold til danske fodboldfans som formentlig den mest tilgængelige liga i Europa produceret på højt internationalt niveau. Aftalen er historisk god og viser en stærk Superliga i fremgang. Vi er også glade for, at aftalerne tilgodeser et ønske fra fans og klubber om færre kampdage," lyder det fra Claus Thomsen, direktør i Superligaen A/S.


 SuperligaFoto: Nordic Entertainment Group


Ugentlig kamp i UHD

NENT bekræfter, at de fra den kommende sæson vil sende en ugentlig kamp fra Superligaen i 4K-kvalitet. Det fremgår ikke, om det bliver med HDR (High Dynamic Range).

- "Som noget helt nyt vil NENT således allerede fra den kommende sæson sende en ugentlig kamp i UHD (Ultra HD kvalitet), og dermed tager Superligaen også på dette felt et stort skridt fremad og kommer dermed i selskab med store ligaer som Premier League, La Liga og Champions League, hvorfra der også sendes UHD-kampe."

NENT opererer Viasat Ultra-kanalen, hvor der også sendes kampe i 4K-kvalitet fra andre store ligaer. Puljen dækkede tidligere La Liga, men NENT har mistet rettighederne til Strive Sport. Det bekræftes ikke, om den ugentlige Superliga-kamp i 4K skal sendes på Viasat Ultra-kanalen, men såfremt det sker, mangler en del danskere adgang i tv-pakken. Herudover streamer Viaplay sport i 4K-kvalitet.

Det fulde kampprogram er ikke annonceret, hvorfor det ikke vides, hvordan kampene vil være fordelt imellem de to tv-aktører.

Fakta om Superligaen frem til 2024

- NENT har de kommende fem år rettighederne til 2/3 af Superligakampene (1., 3., 4., og 6. valg af ugens kampe). Kampene skal sendes på TV3-kanalerne og Viaplay.
- Discovery har de kommende fem år rettighederne til 2. og 5. valg af ugens kampe. Kampene skal sendes på Discoverys tv-kanaler og streames
- NENT har de kommende fem år de eksklusuive rettigheder til NordicBet ligaen og Sydbank Pokalens kampe
- Superligaen består i den kommende sæson af 14 hold, men via tre nedrykninger i den kommende sæson reduceres den til 12 hold fra sæsonen 2020-2021
- Den nye kontraktperiode er det udgangspunktet, at kampene fordeles med fem kampe på fire tidspunkter søndag, og så spilles den sjette og sidste kamp mandag aften. Men allerede i den kommende sæson bliver der dog lavet om på spilletidspunkterne. Det faste lørdagstidspunkt byttes ud med en ekstra søndagskamp Og fra sæsonen 2020/21, hvor der kun er 12 hold i Superligaen, spilles alle kampene søndag og mandag.
- Kilde: NENT, Discovery, SuperligaenFlere nyheder

Danske priser på Sony 2021 OLED og LCD TV

05 Mar 2021 |

Disney-topchef: Nok ingen vej tilbage fra streaming-premierer

05 Mar 2021 |

Ny energimærkning på TV-skærme: Før og efter

05 Mar 2021 |

Rapport: Xbox Series X/S 'tænd straks' kan koste brugerne milliarder

04 Mar 2021 |

Philips 2021 TV kan matche lyden til din personlige høreprofil

04 Mar 2021 |

To UHD Blu-ray-afspillere fra opstartsfirmaet Reavon

03 Mar 2021 |