Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonLG lancerer nye "NanoCell" LCD TV med HDMI 2.1 - FlatpanelsDK

LG lancerer nye "NanoCell" LCD TV med HDMI 2.1

18 Jun 2019 | Rasmus Larsen |

LG har sendt årets nye "NanoCell"-modeller i handlen. Det er LCD-skærme med 4K-opløsning og et særligt filter. Senere på året lanceres første model med 8K-opløsning.

LG 2019 "NanoCell" LCD

Årets nye modeller, der udgør toppen af LCD-programmet, lanceres i formater fra 49 til 86 tommer. Der findes adskille modelserier med 4K-opløsning og senere på året lancerer LG sit første LCD-tv med 8K-opløsning.

Mens Samsung markedsfører sine LCD-tv som "QLED", har LG lagt sig fast på "NanoCell". Navnet henviser til et filter bestående af små nano-partikler i LCD-skærmen, som efter sigende skal forbedre farvegengivelsen. Det efterprøver Flatpanels inden længe i en test af LG SM90.


 LG SM90


Den store nyhed i år er HDMI 2.1 porte samt support af HDMI 2.1 funktioner som VRR, ALLM og eARC. Hvad det giver af fordele, kan du blive klogere på her. SM90 er den mest prisvenlige modelserie med funktionalitetspuljen af HDMI 2.1, som LG er alene om at tilbyde i år.

Fra SM90 og opefter er skærmene udstyret med zone-styret baglys, der har til formål at forbedre kontrasten. Skærmene vil typisk være udstyret med LGs anden generation 'Alpha 7' videoprocessor og de skilter med HDR-support, herunder Dolby Vision. Endelig kan de håndtere Dolby Atmos.


 LG SM90


LCD-skærmene fra LG placerer sig funktionalitets- og prismæssigt under de nye OLED-modeller. De skal ud og konkurrere mod LCD-skærme fra bl.a. Samsung og Sony, der ligeledes tilbyder modeller med zone-styret lys. Konkurrenterne satser i denne prisklasse typisk på VA LCD-paneltypen, der har god kontrast men begrænsede betragtningsvinkler. LG satser på egne IPS LCD-paneler, der har svagere kontrast men brede betragtningsvinkler.

Læs også: Oversigt: LG 2019 TV

LGs 2019 "NanoCell" modeller er så småt i butikkerne nu, men 8K-modellen kommer først senere på året. I de kommende måneder tilføjes desuden flere formater, herunder det største på 86 tommer. Priser og forhandlere fremgår af tabellen herunder. Klik på modelnavnene for at læse mere i TV-databasen.

LG 2019 LCD TV – priser & forhandlere
Flere nyheder

Nu i 4K/HDR: Max Mad (1979), Karate Kid II, Shang-Chi, OLD, Det Syvende Segl m.fl.

07 Dec 2021 |

Apple TV+ klar på Panasonic OLED og LCD TV

07 Dec 2021 |

Ny opdatering til Chromecast (Google TV) forbedrer HDR-afspilning

07 Dec 2021 |

Undersøgelse: 60% af danskerne bruger TV'et til at koble fra

06 Dec 2021 |

B&O leverer nu lyd-teknologi til soundbarer fra andre mærker

06 Dec 2021 |

Sony lancerer angiveligt konkurrent til Xbox Game Pass næste år

06 Dec 2021 |