Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonStofa dropper frit-valg TV - FlatpanelsDK

Stofa dropper frit-valg TV

13 Jun 2019 | Rasmus Larsen |

Med store armbevægelser lancerede Stofa i 2016 frit valg af tv-kanaler under navnet MitTv. Nu droppes satsningen og kunder tvinges tilbage på umoderne tv-pakker.

Revolutionen udeblev

Stofa ville tilbyde frit valg på 100 tv-kanaler, der hver kostede mellem 10 og 89 kr/md. For at komme i gang skulle man dog betale mindst 75 kr/md. for leje af tv-boks plus 99 kr. i forsendelse af samme.

Dengang kaldte Stofas direktør produktet for "revolutionerende" og sagde, at det var "første skridt mod et mere moderne tv-marked".

Om det var det skjulte grundabonnement eller for høje priser på de enkelte tv-kanaler, der virkede afskrækkende på kunderne, vides ikke, men det lader i hvert fald ikke til at have været en succes hos Stofa. Selskabet dropper således satsningen på frit-valg tv per 1. juli 2019.

- "Stofa MitTv lukker den 1. juli 2019. Fra den 29. maj til den 1. juli kan du uden ekstra betaling se alle tv-kanaler," skriver Stofa i en meddelese. "Men hvad så bagefter? Lige nu kan du bestille en af vores tre tv-pakker til særpris."

Stofa vender således tilbage til en struktur med lille, mellem og stor tv-pakke. Det gælder alle kunder, inklusiv dem der aftager tv fra Stofa via en antenneforening. I de første 3 måneder efter lukningen får kunder rabat på tv-pakker. Tv-distributøren har allerede meddelt kunder med MitTv om lukningen via email.


 Stofa MitTv lukker


Frit valg under pres

Lanceringen af frit-valg tv kom efter flere års pres, hvor politikerne meldte sig klar til at lovgive på området. Over flere omgang annoncerede forskellige aktører løsninger, der alle havde det tilfælles, at der skulle betales et grundabonnement i en eller anden form.

Sidenhen er streamingbølgen for alvor skyllet ind over landet, hvilket har givet danskerne mulighed for at gå direkte til indholdsleverandørerne. DRs tv-tilbud kan f.eks. streames uden meromkostning via DRTV, mens TV 2 tilbyder streamingtjenesten TV 2 Play.

Læs også: Guide: Den billigste tv-pakke (2019)

I 2016 lancerede også Boxer "ægte frit valg" med sin Flex-løsning, hvor grundabonnementet kostede 50 kr/md. Det er sidenhen steget til 88 kr/md. Boxer er efterfølgende blev opkøbt af SE-koncernen, der også ejer Stofa. Efter opkøbet synes Boxer mere interesseret i at proppe yderligere indhold i tv-pakkerne og det er i dag bekræftet, at tv-distributøren hæver prisen med yderligere 50 kr/md. oven i den prisstigning på 30 kr/md., som slog igennem ved årsskiftet.

Konkurrenten YouSee har i stedet satset på 'Bland Selv', hvor der indgår et givent antal point i tv-pakke. Disse point kan veksles til kanaler og streamingtjenester. Stofa har en tilsvarende løsning kaldet 'VælgSelv'.

- Kilde: Stofa, AN-TV

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |