Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNye Sony AG8 og AG9 OLED TV i handlen - FlatpanelsDK

Nye Sony AG8 og AG9 OLED TV i handlen

11 Jun 2019 | Rasmus Larsen |

De to nye OLED-serier fra Sony, som blev præsenteret på CES-messen i starten af året, er blevet klar hos danske forhandlere. Skærmene lanceres i 55, 65 og 77-tommer.

Sony 2019 OLED

Sony AG9 begyndte så småt at dukke op hos danske forhandlere før pinse og nu slutter den mere prisvenlige AG8 sig til programmet. De to modelserier erstatter sidste års AF8 og AF9.

Mens AG8 har nogenlunde samme pulje af funktioner som sidste års modeller, så byder AG9 på visse nyheder. Ud over en 'X1 Ultimate' videoprocessor og HDMI eARC, to funktioner som ikke er i AG8, så får AG9 understøttelse af Dolby Atmos-lyd. Senere på året følger Apples 'TV' app samt AirPlay 2 og HomeKit support.

Begge modelserier har Sonys 'Acoustic Surface' højttalere, som vha. aktuatorer forvandler OLED-panelet til en højttalermembran. AG9 har en mere avanceret version af højttalersystemet, hvilket dækker over nye aktuatorer og to subwoofere. Skærmene kan også indgå som centerhøjttalere i en surround-opstilling.


 Sony AG9 (A9G) 4K OLED


Sonys nye skærme skal ud og konkurrere med seneste OLED-tv fra LG, Panasonic, Philips m.fl. Ulig den direkte konkurrent hos LG, så har Sony endnu ikke udstyret sine high-end 4K-tv med HDMI 2.1 porte og funktionalitet. Selskabet bekræftede for nylig, at PlayStation 5 vil understøtte 4K120 (4K-opløsning ved 120 billeder per sekund), hvilket kræver HDMI 2.1.

I stedet fremhæver Sony funktioner såsom en kalibreringsprofil i Netflix app'en samt 'IMAX Enhanced'. Sidstnævnte er dog endnu ikke rullet ud i Danmark. Sony TV er desuden baseret på Googles Android TV-platform, der giver brugeren adgang til at hente apps fra Google Play-butikken. Chromecast er indbygget.

En anden nævneværdig ændring er, at Sony genopliver 77-tommer OLED efter at have ignoreret det største - og uproportionelt dyre - format sidste år. Den nye 77-tommer AG9 har således en markant lavere startpris end selskabets 77-tommer A1, der udkom i 2017.

Sony AG8 og AG9 er nu tilgængelige hos de første danske forhandlere og forventes at komme i bredere distribution senere på året. Se priser og forhandlere i tabellen nedenfor. Klik på modelnavnet for at læse mere i TV-databasen.

Sony 2019 OLED – priser & forhandlere

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |