Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonGoogles Stadia-spiltjeneste klar i Danmark i november for 69 kr/md. - FlatpanelsDK

Googles Stadia-spiltjeneste klar i Danmark i november for 69 kr/md.

07 Jun 2019 | Rasmus Larsen |

Google trykker play på sin Stadia-spiltjeneste i november. Danmark er blandt 14 lanceringslande og et Pro-abonnement med bl.a. 4K HDR skal koste 69 kr./md. I 2020 tilføjes et "gratis" brugerniveau.

De to niveauer af Google Stadia

Googles streamingtjeneste til spil, Stadia, bliver ikke en rendyrket abonnementstjeneste. I stedet bliver det en kombination af abonnement og køb af spil. Det bekræftede Google i går aftes dansk tid.

Før man kan begynde at duellere mod vennerne i branchens største spiltitler, skal man nok holde tungen lige i munden for at forstå den nye type konstruktion. Google lancerer i november et Pro-abonnement til Stadia. Pro vil i Danmark, som er blandt 14 lanceringslande, koste 69 kr./md. I Pro medfølger en pulje spil. Indtil videre er kun Destiny 2 bekræftet, men Google siger, at flere annonceres på E3-messen i næste uge og i løbet af sommeren.

Med Pro-abonnement får man også adgang til spilstreaming i op til 4K HDR-billedkvalitet og 5.1 Surround-lyd. Herudover får man rabat på spilkøb fra Stadia-butikken. Spil fra denne butik koster som udgangspunkt nogenlunde det samme som på PlayStation og Xbox.

I løbet af 2020 lanceres så en "gratis" brugeradgang, som giver adgang til at streame de spil, som man har købt fra butikken, til de enheder, der er understøttet. Men kun i op til 1080p-opløsning og 60fps. Denne brugeradgang kan sammenlignes med Steam - blot med spilstreaming fremfor download.

Forvirret? Man kan også vende det på hovedet og sige, at alle kan oprette en Stadia-konto (men først i 2020) og købe spil fra butikken. Pro-abonnementet giver adgang til yderligere funktionalitet og en pulje medfølgende spil. Se også tabellen nederst.


 Google Stadia spilstreaming


Kun få enheder understøttet fra start

Ved lancering i november 2019 kræves en Chromecast Ultra, en PC med Chrome-browser eller en Pixel 3/3a for at streame spil fra Stadia.

Det er mere begrænset distribution end Google havde stillet i udsigt og det understreger ikke mindst den manglende opbakning, der er fra Google til egen Android TV-platform. Selskabet lover dog, at bredere distribution følger senere. Apps vil heller ikke være forbeholdt Googles egne enheder, så at Stadia kommer til f.eks. Apple TV eller Smart TV er overhovedet ikke utænkeligt. Google er bare ikke klar til at melde konkret ud endnu.

Foruden Danmark, lanceres Stadia Pro i følgende lande til november: USA, Belgien, Canada, Finland, Frankrig, Tyskland, Italien, Irland, Holland, Norge, Spanien, Sverige og Storbritannien.

Google anbefaler en internetforbindelse på minimum 10 Mb/s, hvilket giver spilstreaming i 720p-opløsning, 60fps og stereo. Fra omkring 20 Mb/s kan man rykke op i 1080p-opløsning og 5.1 surround. Der anbefales 35 Mb/s for at få 4K HDR igennem. Stadia vil til at starte med ikke virke på en mobilforbindelse.


 Google Stadia spilstreaming


Da Google løftede sløret for Stadia i marts 2019 fortalte de, at ambitionen er at tilbyde AAA-videospil og at det hele køres fra Googles servere. Det vil muliggøre nye ting såsom tusindvis af spillere i samme verden samt tæt integration med YouTube. Det er dog ikke alle disse ting, som vil være klar ved lancering. Ambitionen om at tilbyde spilstreaming i 8K120 er desuden et langsigtet mål.

Med Stadia træder Google ind på et spilmarked, der over de kommende år rykker til næste fase. Sony har allerede løftet sløret for en del detaljer om PlayStation 5, mens Microsoft forventes at afsløre de første detaljer om næste generation af Xbox på E3-messen i den kommende uge. Sony har allerede en streamingtjeneste til spil kaldet PlayStation Now, der "tages til næste niveau" senere på året. Microsoft arbejder på en spil-streamingtjeneste kaldet xCloud. Apple gør også klar til at rykke ind på markedet med sin Arcade-tjeneste.

Til dem, som er ivrige for at komme i gang tilbyder Google en 'Founder's Edition', hvori der medfølger Chromecast Ultra, Stadia-spilcontroller, 3 md. Stadia Pro og 3 md. buddy-pass til en ven. Pakken koster 999 kroner og efter 3 måneder ryger man så på Pro-abonnement til 69 kr./md. En ekstra controller koster 549 kroner. Det hele kan bestilles her.


 Google Stadia spilstreaming- Kilde: GoogleFlere nyheder

UHD Blu-ray

Oversigt: Film på UHD Blu-ray

07 Jul 2020 | Flatpanels |
YouTv

YouTv: Ny tv- og streaming-tjeneste fra YouSee

07 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
Xiaomi OLED TV

Første OLED TV fra Xiaomi har HDMI 2.1 & 9 højttalere

07 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
iTunes 4K HDR

iTunes-oversigt: Nu med ægte/falsk 4K, filtre, IMDb-karakterer mm.

06 Jul 2020 | Flatpanels |
James Bond

5 dage med fokus på film

06 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
Sony XH90

Sony lancerer med XH90 sine første 4K TV med HDMI 2.1

03 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
TV2 Play hos YouSee

TV2 Play indgår nu i YouSees 'bland selv'

03 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
4K HDR film

'Indiana Jones', 300, Hitchcock, 'V for Vendetta' m.fl. på vej i 4K HDR

02 Jul 2020 | Rasmus Larsen |