Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonFilmtjenesten Plejmo lukker - film kan overføres til Blockbuster - FlatpanelsDK

Filmtjenesten Plejmo lukker - film kan overføres til Blockbuster

06 Jun 2019 | Rasmus Larsen |

Plejmo lukker sin filmtjeneste den 1. juli 2019. Kunder, som har købt film hos Plejmo, kan overføre deres køb til TDCs Blockbuster, oplyser parterne.

Digital filmbutik lukker

Plejmo meldt sig i april 2015 ind på det danske marked som konkurrent til Blockbuster, Google Play Film og iTunes. Hos Plejmo kunne man leje eller købe film fra et katalog på over 8000 titler.

Men efter 4 år er det slut. Plejmo lukker sin filmtjeneste i Norden, herunder Danmark.

- "Kjære Plejmo-kunde! Vi er nødt til at få en snak! Det kedelige først: Plejmo lukker snart sin filmtjeneste. Tjenesten vil være åben frem til 1. juli 2019," skriver selskabet i en email til kunderne.

Plejmo er ejet af svenske Magine, der bl.a. har den tidligere svenske statsminister Göran Persson og Argentinas rigeste mand Alejandro Bulgheroni i ejerkredsen. Det svenske medie Digital skriver, at Magine har fyret mere end 1,5 mia. svenske kroner af i venturekapital med målet om at skabe "Spotify for TV". Plejmo var et af komponenterne i den plan. Et andet komponent var en tjeneste kaldet Magine TV, som ligeledes er lukket.


Plejmo


Købefilm kan overføres til Blockbuster

Kunder kan fortsat leje film frem til den 1. juli 2019, men hvad sker der med købefilm? Det var en af bekymringerne efter lanceringen da Flatpanels afslørede, hvordan Plejmo i sine vilkår forbeholdte sig retten til at trække dine købefilm tilbage efter 2 år.

Så galt kommer det heldigvis ikke til at gå. Plejmo har lavet en aftale med danske TDC om, at kunders katalog af købefilm kan overføres til filmtjenesten Blockbuster, der nu opererer på tværs af Norden.

- "Vi har også gode nyheder til alle jer, der har købt film på Plejmo! Du beholder dit filmbibliotek – det flytter med dig til Blockbuster," fremgår det af emailen. "Det eneste, du skal gøre for at flytte din Plejmo-konto konto til Blockbuster og få glæde af ovenstående, er at klikke her: så du kan se dine film hos Blockbuster, ligesom du gjorde hos Plejmo. (Du må hellere skynde dig, sidste dag er 31. juli 2019)."

Eventuel kredit hos Plejmo overføres også til Blockbuster i form af værdikoder. For at få dit filmkatalog med over til Blockbuster skal du dog reagere snarest muligt. Sidste dag er 31. juli 2019.

Læs også: Liste: Film i 4K HDR & Dolby Atmos på iTunes

Magine kalder lukningen af Plejmo for trist, men tilbyder at yde support til kunderne i overgangen til Blockbuster.

- "Så eventyret med Plejmo er snart slut. Det er trist, men lad os se fremad: Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at gøre overgangen til Blockbuster så let for dig som muligt. Hvis du har spørgsmål vedrørende Plejmo, bedes du kontakte vores kundeservice."

Med Plejmo nede, har markedet for købe og lejefilm fået lidt mindre konkurrence. Omvendt kom filmtjenesten Rakuten til Danmark i marts.


Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Disney-direktør fremlægger plan for fysiske skiver, med dramatisk plottwist

01 Apr 2023 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i april

31 Mar 2023 |

Netflix's reklame-abonnement virker nu også på Apple TV

30 Mar 2023 |

Oversigt: Sony 2023 TV

30 Mar 2023 |

Fejlbehæftet HDMI 2.1 chip i receivere forhindrer også QMS i at virke

30 Mar 2023 |

Apple arbejder på 'Multi-View' PiP-funktion til Apple TV appen

29 Mar 2023 |