Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonApple præsenterer 32" Pro Display XDR med 6K og HDR - FlatpanelsDK

Apple præsenterer 32" Pro Display XDR med 6K og HDR

03 Jun 2019 | Rasmus Larsen |

Apple har i dag præsenteret deres første Mac-monitor med HDR (High Dynamic Range). Skærmen, der hedder Pro Display XDR, måler 32 tommer og har 6K-opløsning.

Apple-skærm med HDR

Sammen med en ny Mac Pro, løftede Apple sløret for en Pro-skærm, der blev præsenteret i kontekst med reference-skærme, der bruges til redigering af bl.a. film og fotografier. Det er i denne kategori den nye Pro Display XDR hører til, mener Apple.

Den 32-tommer store LCD-skærm har 6K-opløsning (6016x3384 pixels). Det er samtidig Apples første Mac-monitor med HDR (High Dynamic Range). Og modsat mange andre PC-skærme, der skilter med HDR, så lader det til, at denne rent faktisk kan levere.


Apple Pro Display XDR


- "Pro Display XDR er verdens bedste skærm til professionel brug og den perfekte makker til den helt nye Mac Pro. Med Retina 6K-opløsning, smukke farver, ekstrem lysstyrke, imponerende kontrastforhold og et yderst funktionelt design leverer Pro Display XDR det mest omfattende sæt funktioner, der nogensinde er blevet udbudt i en skærm til denne pris," sagde Phil Schiller, Apples Senior Vice President of Worldwide Marketing

Apple fortæller, at panelet opererer ved 10-bit og kan gengive DCI-P3 farverum. Den kan opretholde 1000 nits fuldskærms lysstyrke "for evigt" og nå op på 1600 nits højlys (peak brightness). Kontrastforholdet er 1.000.000:1, hævder Apple. Den har også "superbrede betragtningsvinkler", hvilket indikerer, at der er tale om et IPS LCD-panel.


Apple Pro Display XDR


For at få den op i disse lysniveauer har Apple benyttet en særlig LED-belysning med zone-styring samt flere filtre. Bagbelysningen køles af et passivt kølesystem, som kan ses i fuldt flor på bagsiden, hvor det indgår som del af designet og matcher den nye Mac Pro.

- "2D backlighting system using 576 full array local dimming zones. Apple-designed timing controller (TCON) chip engineered to precisely control high-speed modulation of both 20.4 million LCD pixels and 576 LEDs in backlight for seamless synchronization," fremgår det af produktsiden for den nye monitor.



Apple Pro Display XDR


Skærmen henvender sig til professionelle indenfor video, fotografi, spil og andre kreative brancher, som er begyndt at arbejde med HDR. Den er fuldt kalibreret fra fabrikken har har flere reference-profiler.

Skærmen findes med to typer anti-refleks behandlinger. Den ene er standard, mens den anden med mere mat overflade koster ekstra pga. en nano-tekstur behandling på frontglasset.


Apple Pro Display XDR


Hvis brugere vil gå all-in, kan der tilsluttes op til seks Apple Pro Display XDR til den nye Mac Pro vha. Thunderbolt 3.

Apple meldte sig i 2016 ud af monitor-markedet da de udfasede den tidligere Thunderbolt Display. Dengang gik Apple sammen med LG for at tilbyde Mac-brugere nogle skærmløsninger. Selskabet har tilsyneladende følt det nødvendigt at træde tilbage i arenaen for at hæve barren.

Apple Pro Display XDR lanceres til efteråret og skal koste 5000 dollars i standard-udgaven og 1000 dollars ekstra for en version med særlig anti-refleksiv belægning. Foden koster 1000 dollars og et vægbeslag kan tilkøbes for 200 dollars.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Rygte: PS5 Pro bliver tre gange så kraftig som PS5

18 Mar 2024 |

Første danske streaming-apps bekræftet til FireTV

18 Mar 2024 |

DRs nye tv-arkiv 'Gensyn' åbner i dag på DRTV

15 Mar 2024 |

Ny Beoconnect Core forbinder gamle B&O højttalere til ethvert TV

15 Mar 2024 |

TCL's næste flagskib forventes at have 14000 miniLED zoner, 6500 nits

13 Mar 2024 |