Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasontvOS 13 får ny brugerflade, support for Xbox & PlayStation controllere - FlatpanelsDK

tvOS 13 får ny brugerflade, support for Xbox & PlayStation controllere

03 Jun 2019 | Rasmus Larsen |

Apple TV's tvOS styresystem får support for Xbox Wireless Controller samt PlayStation DualShock i forbindelse med lanceringen af spiltjenesten Apple Arcade. tvOS får også ny brugerflade, multi-bruger funktion, 4K HDR undervands-screensavere mm.

Nye funktioner til Apple TV

Apple lagde på WWDC 2019 ud med et vise en trailer for en tv-serie, der får premiere på den kommende streamingtjeneste Apple TV+. Tv-serien For All Mankind tager udgangspunkt i en alternativ realitet, hvor Rusland overhalede USA og sendte den første person til månen.Apple TV+ lanceres sammen med spiltjenesten Apple Arcade til efteråret og meget tyder på, at det samkøres med lanceringen af næste store version af tvOS, der ikke overraskende bliver tvOS 13. Samspillet mellem hardware, software og tjenester var netop et af hovedtemaerne på WWDC 2019.

- "tvOS leverer en flot Apple TV 4K-oplevelse og fortsætter med at sætte standarden for hjemmeunderholdning,"siger Greg Joswiak, Apples Vice President for Product Marketing. "Med mere personligt tilpassede funktioner, hvor man kan nyde sine foretrukne TV-udsendelser, film, fotos og musik, udvidet spilunderstøttelse og fantastiske nye skærmskånere leverer tvOS 13 den mest komplette underholdningsoplevelse til alle i hjemmet.”

Apple TV 4K hardwaren fortsætter indtil videre, men selskabet havde nyheder på softwarefronten. Til Apple Arcade bliver det, foruden MFI-spilcontrollere, muligt at bruge PlayStation DualShock samt Xbox Wireless Controller ved at forbinde dem trådløst til Apple TV. Spiltjenesten Apple Arcade vil virke på tværs af Apple TV, iOS og Mac og byder på over 100 nye spil ved lancering


AWWDC 2019


Den mest synlige nyhed vil dog nok være en opfrisket brugerflade. Apple fortalte, at indholdet sættes i fokus på hjemmeskærmen. Her fremvises nyt indhold med trailere.


AWWDC 2019


En mere personlig tv-oplevelse

En anden nyhed i tvOS er multi-bruger funktion, hvor familiemedlemmer kan skifte bruger fra et nyt kontrolcenter, der tilsyneladende glider ind fra siden.

Ved at skifte bruger kan man få personaliserede anbefalinger til nyt indhold. På WWDC viste Apple, hvordan det strækker sig til Apple Music- og TV-tjenesterne, hvor der foreslås personligt indhold afhængigt af, hvem der er logget ind. Alle brugere får deres egen personlige "Up Next" kø.


AWWDC 2019


Selskabet fremhævede herudover, hvordan man fremover kan få tekster i Apple Music, der ruller over skærmen i takt med musikken.

Afslutningsvis fremhævede Apple, at næste version af tvOS vil byde på nye screensavere, der er optaget under vandet i samarbejde med BBC Natural History. De er optaget i 4K-opløsning og HDR.


AWWDC 2019


Apple tvOS 13 frigives til efteråret som en gratis softwareopdatering til Apple TV HD (tidl. Apple TV) og Apple TV 4K.

Apple tvOS 13 - fremhævede nyheder

Ny hjemmeskærm. Nu er Apple TV 4K mere spændende med en ny hjemmeskærm, udviklet til at gå på opdagelse. Apps kan nu afspille previews af videoer i fuld skærm på hjemmeskærmen, så brugerne hurtigt kan opleve flotte nye TV-udsendelser, film, musik og spil.

Flerbrugersupport. Med det nye Apple TV Kontrolcenter er det nemt at skifte mellem de enkelte familiemedlemmer, så alle får deres egen personligt tilpassede underholdningsoplevelse. Brugerne kan se deres personlige køliste og modtage anbefalinger til TV og film ud fra deres smag. Det nye Kontrolcenter giver også brugerne hurtig adgang til vigtige Apple TV-funktioner, bl.a. vågeblus og lydopkald.

Apple Music. Apple Music på tvOS 13 udnytter flerbrugersupport, så alle i hjemmet kan nemt afspille deres personlige spillelister og anbefalinger. I det nye Kontrolcenter kan brugerne hurtigt få adgang til den sang, der er ved at blive afspillet. Derudover kan de nu følge med på sangtekster på skærmen, der er timet i synkronisering med deres favoritsange.

Apple Arcade. Til efteråret kommer Apple Arcade til Apple TV 4K. Med et enkelt abonnement vil en familie på seks få ubegrænset adgang til over 100 nye og eksklusive spil, alle sammen uden reklamer eller yderligere køb, og mange af dem vil understøtte spilcontrollere. Kunderne vil kunne spille Apple Arcade-spil på tværs af iPhone, iPad, iPod touch, Mac og Apple TV.

Xbox- og PlayStation-spilcontrollere. tvOS 13 tilføjer understøttelse af de bedste og mest populære spilcontrollere i verden, Xbox One S og PlayStation DualShock 4, og gør det dermed endnu nemmere for spillere at få fuld glæde af Apple Arcade og andre store spil på App Store.

Nye skærmskånere. Apple udvider den imponerende samling af 4K HDR-skærmskånere til Apple TV 4K ved at tage seerne en tur med under havet. De fantastiske film er optaget i samarbejde med BBC Natural History Unit, holdet bag “Blue Planet”. De er filmet i havets dybder rundt om i verden og viser fascinerende væsener og naturscenerier.Flere nyheder

James Bond

5 dage med fokus på film

06 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
Sony XH90

Sony lancerer med XH90 sine første 4K TV med HDMI 2.1

03 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
TV2 Play hos YouSee

TV2 Play indgår nu i YouSees 'bland selv'

03 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
4K HDR film

'Indiana Jones', 300, Hitchcock, 'V for Vendetta' m.fl. på vej i 4K HDR

02 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
Samsung BD-E5500

'Bootloop' problem i Samsungs Blu-ray-afspillere breder sig

01 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
LG 2020 soundbar

LG lancerer 2020-soundbarer med Dolby Atmos, DTS:X

01 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
CBS News i Danmark

CBS News går udenom tv-distributører med gratis app til danskere

30 Jun 2020 | Rasmus Larsen |
Apple TV Atmos LG TV

Apple TV app understøtter nu Dolby Atmos på LG TV

30 Jun 2020 | Rasmus Larsen |