tvOS 13 får ny brugerflade, support for Xbox & PlayStation controllere

03 Jun 2019 | Rasmus Larsen |

Apple TV's tvOS styresystem får support for Xbox Wireless Controller samt PlayStation DualShock i forbindelse med lanceringen af spiltjenesten Apple Arcade. tvOS får også ny brugerflade, multi-bruger funktion, 4K HDR undervands-screensavere mm.

Nye funktioner til Apple TV

Apple lagde på WWDC 2019 ud med et vise en trailer for en tv-serie, der får premiere på den kommende streamingtjeneste Apple TV+. Tv-serien For All Mankind tager udgangspunkt i en alternativ realitet, hvor Rusland overhalede USA og sendte den første person til månen.Apple TV+ lanceres sammen med spiltjenesten Apple Arcade til efteråret og meget tyder på, at det samkøres med lanceringen af næste store version af tvOS, der ikke overraskende bliver tvOS 13. Samspillet mellem hardware, software og tjenester var netop et af hovedtemaerne på WWDC 2019.

- "tvOS leverer en flot Apple TV 4K-oplevelse og fortsætter med at sætte standarden for hjemmeunderholdning,"siger Greg Joswiak, Apples Vice President for Product Marketing. "Med mere personligt tilpassede funktioner, hvor man kan nyde sine foretrukne TV-udsendelser, film, fotos og musik, udvidet spilunderstøttelse og fantastiske nye skærmskånere leverer tvOS 13 den mest komplette underholdningsoplevelse til alle i hjemmet.”

Apple TV 4K hardwaren fortsætter indtil videre, men selskabet havde nyheder på softwarefronten. Til Apple Arcade bliver det, foruden MFI-spilcontrollere, muligt at bruge PlayStation DualShock samt Xbox Wireless Controller ved at forbinde dem trådløst til Apple TV. Spiltjenesten Apple Arcade vil virke på tværs af Apple TV, iOS og Mac og byder på over 100 nye spil ved lancering


AWWDC 2019


Den mest synlige nyhed vil dog nok være en opfrisket brugerflade. Apple fortalte, at indholdet sættes i fokus på hjemmeskærmen. Her fremvises nyt indhold med trailere.


AWWDC 2019


En mere personlig tv-oplevelse

En anden nyhed i tvOS er multi-bruger funktion, hvor familiemedlemmer kan skifte bruger fra et nyt kontrolcenter, der tilsyneladende glider ind fra siden.

Ved at skifte bruger kan man få personaliserede anbefalinger til nyt indhold. På WWDC viste Apple, hvordan det strækker sig til Apple Music- og TV-tjenesterne, hvor der foreslås personligt indhold afhængigt af, hvem der er logget ind. Alle brugere får deres egen personlige "Up Next" kø.


AWWDC 2019


Selskabet fremhævede herudover, hvordan man fremover kan få tekster i Apple Music, der ruller over skærmen i takt med musikken.

Afslutningsvis fremhævede Apple, at næste version af tvOS vil byde på nye screensavere, der er optaget under vandet i samarbejde med BBC Natural History. De er optaget i 4K-opløsning og HDR.


AWWDC 2019


Apple tvOS 13 frigives til efteråret som en gratis softwareopdatering til Apple TV HD (tidl. Apple TV) og Apple TV 4K.

Apple tvOS 13 - fremhævede nyheder

Ny hjemmeskærm. Nu er Apple TV 4K mere spændende med en ny hjemmeskærm, udviklet til at gå på opdagelse. Apps kan nu afspille previews af videoer i fuld skærm på hjemmeskærmen, så brugerne hurtigt kan opleve flotte nye TV-udsendelser, film, musik og spil.

Flerbrugersupport. Med det nye Apple TV Kontrolcenter er det nemt at skifte mellem de enkelte familiemedlemmer, så alle får deres egen personligt tilpassede underholdningsoplevelse. Brugerne kan se deres personlige køliste og modtage anbefalinger til TV og film ud fra deres smag. Det nye Kontrolcenter giver også brugerne hurtig adgang til vigtige Apple TV-funktioner, bl.a. vågeblus og lydopkald.

Apple Music. Apple Music på tvOS 13 udnytter flerbrugersupport, så alle i hjemmet kan nemt afspille deres personlige spillelister og anbefalinger. I det nye Kontrolcenter kan brugerne hurtigt få adgang til den sang, der er ved at blive afspillet. Derudover kan de nu følge med på sangtekster på skærmen, der er timet i synkronisering med deres favoritsange.

Apple Arcade. Til efteråret kommer Apple Arcade til Apple TV 4K. Med et enkelt abonnement vil en familie på seks få ubegrænset adgang til over 100 nye og eksklusive spil, alle sammen uden reklamer eller yderligere køb, og mange af dem vil understøtte spilcontrollere. Kunderne vil kunne spille Apple Arcade-spil på tværs af iPhone, iPad, iPod touch, Mac og Apple TV.

Xbox- og PlayStation-spilcontrollere. tvOS 13 tilføjer understøttelse af de bedste og mest populære spilcontrollere i verden, Xbox One S og PlayStation DualShock 4, og gør det dermed endnu nemmere for spillere at få fuld glæde af Apple Arcade og andre store spil på App Store.

Nye skærmskånere. Apple udvider den imponerende samling af 4K HDR-skærmskånere til Apple TV 4K ved at tage seerne en tur med under havet. De fantastiske film er optaget i samarbejde med BBC Natural History Unit, holdet bag “Blue Planet”. De er filmet i havets dybder rundt om i verden og viser fascinerende væsener og naturscenerier.Flere nyheder

Superliga

Superliga fortsætter på Viasat/Viaplay & Discovery - ugentlig kamp i 4K

18 Jun 2019 | Rasmus Larsen |
LG NanoCell 2019

LG lancerer nye "NanoCell" LCD TV med HDMI 2.1

18 Jun 2019 | Rasmus Larsen |
tvOS 13

Apple TV får picture-in-picture funktion

18 Jun 2019 | Rasmus Larsen |
Samsung Tizen Smart TV

Samsung: Vigtigt ofte at køre antivirus på dit Samsung TV

17 Jun 2019 | Rasmus Larsen |
Apple TV+

Apple ønsker angiveligt at lave film med Oscar-potentiale

17 Jun 2019 | Rasmus Larsen |
Billigste tv-pakke

Guide: Den billigste tv-pakke (2019) - opdateret

14 Jun 2019 | Flatpanels |

Nyt DRTV får tv-kanaler på Smart TV, kan udvides til set-top-bokse

14 Jun 2019 | Rasmus Larsen |
UEFA.tv

UEFA.tv lanceret som gratis streamingtjeneste

14 Jun 2019 | Rasmus Larsen |