Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonGoogle vil nedbringe Android TV fragmentering & redesigne Google Play - FlatpanelsDK

Google vil nedbringe Android TV fragmentering & redesigne Google Play

08 May 2019 | Rasmus Larsen |

Google vil forsøge at nedbringe fragmentering på Android TV ved at introducere en reference-platform. Selskabet lancerer desuden en ny Google Play-butik på TV, som gør det lettere at tegne abonnement på streamingtjenester.

Android TV opdateringer fra I/O 2019

Android TV fik ikke scenetid ved åbningstalen på Googles årlige I/O-udviklerkonference. Selskabet havde i stedet afsat tid til tv-platformen ved et senere arrangement.

Android TV har nu over 5000 apps - en stigning fra 3000 sidste år - og indhold fra mere end 1000 streamingudbydere, lød det fra selskabet. Kun en mindre andel tilbydes i Norden. Mere end 140 tv-distributører, herunder Canal Digital, støtter op om projektet, sammen med 6 ud af de 10 største tv-producenter verden over.


 Android TV

Google går med planer om at give Android TV-brugerfladen endnu en overhaling, men det var ikke et tema på udviklerkonferencen. Selskabet fokuserede i stedet på et redesign af Google Play-butikken på TV. Den introduceres "senere på året". Den nye butik vil blive mere visuel og vil desuden gøre det muligt at tegne abonnement på streamingtjenester med et enkelt klik; et initiativ som Google kalder "one-click".

På dette område har Google givetvis kigget Amazon over skulderen. Amazon har på hjemmemarkedet stor succes med sin "kanal"-butik. På samme måde ønsker Google at agere mellemmand ved at gøre det lettere at tegne abonnement på nye tjenester, da brugere ikke længere skal indtaste betalingsoplysninger. I denne model får mellemmanden en andel af omsætningen. Apple er på vej med nogle lignende i den kommende 'TV' app. Android TV

 Android TV


Google vil nedbringe fragmentering

Hvis du har erfaring med TV eller streamingbokse baseret på Android TV, så ved du formentlig også, at ydelsen ofte halter og at softwarefejl er hyppige. Ydermere kan det tage over et år før store opdateringer når frem.

Nvidia bruger egen chip, mens producenter såsom Sony, TCL og Philips typisk bruger en systemchip fra MediaTek eller Realtek.

Google agter at nedbringe fragmentering på Android TV og til formålet har man skabt en reference-platform, der beskrives som et "Google + system-on-chip reference-design, som reducerer variabiliteten i enheder", samtidig med, at den gør det "lettere at udvikle til Android TV". Reference-platformen vil desuden være klar til Google Assistant, som danskere stadig venter på.


 Android TV


- "Reference + devices are also Google Assistant ready. This ensures a consistent performance and behavior across devices from multiple manufacturers," sagde Anwar Haneed, Product Lead, Android TV. "Today we are working with 10 TV manufacturers and we will be working with more over time"

Hvad angår Google Assistant, så sagde selskabet, at "Assistant ved snart, hvad der kører på live-tv og vil gøre det muligt at bruge din stemme til hurtigt at skifte over til live-indhold, som du har kørende på dit TV". App'en Philo bliver en af de første partnere.

Anwar Haneed kommenterede i øvrigt ganske kort på kontroversen om reklamer og fremhævede apps på hjemmeskærmen af Android TV ved at sige, at det er "vigtigt for os at skabe muligheder for vores økosystemspartnere". Han tilføjede, at brugere kan "forvente at se mere på dette område i nærmest fremtid".

Du kan se den fulde præsentation af de kommende funktioner i Android TV fra I/O 2019 i videoen herunder.

Flere nyheder

Sony udruller nu Apple TV app bredt på 2020, 2019 & visse 2018 TV

27 Nov 2020 |

Sony ZG9 understøtter nu HDMI 2.1 4K120 med PlayStation 5

27 Nov 2020 |

YouTube streamer nu i 8K til Android TV (med Android 10, AV1)

26 Nov 2020 |

Viasat varsler prisstigninger fra 2021

26 Nov 2020 |

Xbox app kan lande på Smart TV i 2021, siger Xbox-chefen

25 Nov 2020 |