Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonValve præsenterer Index VR headset - FlatpanelsDK

Valve præsenterer Index VR headset

01 May 2019 | Rasmus Larsen |

Valve har præsenteret sit eget virtual reality-headset. Index VR har dual RGB LCD-skærme og op til 144Hz frekvens. Den fulde pakke koster 8.000 kroner.

Valve Index VR-headset

Valve har tidligere samarbejdet med HTC om at lancere HTC Vive-headsettet, men med det nye produkt sætter Valve sit eget navn og logo på æsken. Selskabet Index VR-headset er næste skridt for PC-baseret virtual reality.

Brillen huser dual LCD-skærme med RGB-pixels fremfor de OLED-skærme, der findes i visse andre high-end VR-briller. Valve siger, at "dual 1440x1600 RGB LCD'er tilbyder 50% flere subpixels end OLED, hvilket resulterer i øget skarphed for samme omkostning til rendering" og at højere opløsning reducerer 'screen door' effekten, hvor linjerne imellem pixelrækkerne kan anes.


 Valve Index VR


Brillen kører som udgangspunkt ved 120Hz, men kan køres ved op til 144Hz, siger Valve. Skærmene drives med et meget lavt belysningsinterval, så billeder i bevægelse fremstår skarpere. Selskabet hævder, at det medfører en "5x forbedring ift. første generations PC VR-headsets".

Ligesom HTC Vive, skal Valves Index VR forbindes til en PC via et kabel. Den har indbyggede højttalere og kameraer, men det er stadig et krav, at man opsætter eksterne basestationer for spore og oversætte bevægelser i den fysiske verden til bevægelser i den virtuelle verden.

Eftersom Valve nu trækker udvikling og kommercialisering af VR til sig, ville mange nok forvente, at de også har mindst en stor spiltitel under udvikling. Det kan de meget vel have, men der er intet nyt at berette på det område.


 Valve Index VR


Valve Index VR skal konkurrere med VR-headsets primært fra Facebooks Oculus, der synes mere fokuseret på at få VR ud til et større publikum. Valve siger, at de med Index VR satte sig for at "skubbe til grænserne for visuelle, lydmæssige og ergonomiske teknologier for at skabe klassens bedste VR-oplevelse".

Index VR kan forudbestilles nu og kan leveres fra slutningen af juni 2019. Headsettet kan købes særskilt for 4.000 kroner, såfremt man allerede har controllere og basestationer, eller som en fuld pakke til 8.000 kroner. Yderligere information kan findes på valvesoftware.com.

Valve Index VR - specifikationer

Displays
Dual 1440 x 1600 LCDs, full RGB per pixel, ultra-low persistence global backlight illumination (0.330ms at 144Hz)

Framerate
80/90/120/144Hz

Optics
Double element, canted lens design

Field of View (FOV)
Optimized eye relief adjustment allows a typical user experience 20º more than the HTC Vive

Inter-pupillary Distance (IPD)
58mm - 70mm range physical adjustment

Ergonomic Adjustments
Head size, eye relief (FOV), IPD, speaker positions. Rear cradle adapter included.

Connections
5m tether, 1m breakaway trident connector. USB 3.0, DisplayPort 1.2, 12V power

Tracking
SteamVR 2.0 sensors, compatible with SteamVR 1.0 and 2.0 base stations

Audio
Built-in: 37.5mm off-ear Balanced Mode Radiators (BMR), Frequency Response: 40Hz - 24KHz, Impedance: 6 Ohm, SPL: 98.96 dBSPL at 1cm.
Aux Headphone Out 3.5mm

Microphone
Dual Microphone Array, Frequency response: 20Hz – 24kHz, Sensitivity: -25dBFS/Pa @ 1kHz

Cameras
Stereo 960 x 960 pixel, global shutter, RGB (Bayer)

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |