Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonPanasonic udstiller nordisk designet gennemsigtigt OLED-møbelkoncept - FlatpanelsDK

Panasonic udstiller nordisk designet gennemsigtigt OLED-møbelkoncept

10 Apr 2019 | Rasmus Larsen |

På Salone del Mobile designkonferencen i Milano fremviser Panasonic i disse dage en gennemsigtig OLED-konceptskærm i nordisk trædesign. Det er første resultat af et forskningsprojekt, siger selskabet.

Fremstår som et glaskabinet

Panasonic har fremvist gennemsigtige OLED-skærme ved flere lejligheder henover årene, men med den seneste version har selskabet forsøgt at omtænke, hvordan en gennemsigtig OLED-skærm kan indgå i et stuemiljø.

Skærmen er således ikke et TV i traditionel forstand. Selskabet beskriver det som en "gennemsigtig OLED-skærm, der omdannes fra et passivt objekt til et livligt og dynamisk element."

- "Den gennemsigtige OLED-skærm, der fremstår som et glaskabinet, er udformet med en træramme, som holder, hvad der ligner en glasrude. Således falder den naturligt ind i omgivelserne i ethvert moderne stuemiljø. Men det øjeblik, hvor enheden tændes, forvandles den til en livlig OLED-skærm," lyder det fra Panasonic.


 Panasonic gennemsigtigt OLED-koncept


Den sidste del om en "livlig skærm" er en overdrivelse. Disse gennemsigtige OLED-skærme fremstår stadig farve- og kontrastsvage i oplyste stuemiljøer. Ikke desto mindre er det måske en idé, der er værd at arbejde videre med, såfremt omkostningerne kan nedbringes til rimelige niveauer.

Panasonic forklarer, at skærmen i trærammen er et resultat af et konceptuelt forskningsprojekt af Panasonic og Vitra, et schweizisk møbelbrand. Den er designet af norske Daniel Rybakken i samarbejde med Panasonic Design Kyoto. Styreelektronikken er skjult i trærammen, der også fungerer som stativ. Et lysarmatur er anbragt øverst i inderrammen


 Panasonic gennemsigtigt OLED-koncept


- "Som følge heraf er der opstået en række idéer til, hvordan ny teknologi kan bruges til at integrere audiovisuelle enheder i stuemiljøet. Den gennemsigtige OLED-skærm er den første af disse idéer, som er realiseret," siger Panasonic med henvisning til sit forskningsprojekt.

Det oplyses ikke, hvorfra OLED-panelet stammer, men det produceres sandsynligvis af LG Display.

Konceptskærmen fremvises i disse dage på Salone del Mobile konferencen i Milano fra den 9-14. april. Panasonic siger, at formålet er at hente feedback med henblik på at vurdere, om der er efterspørgsel.


 Panasonic gennemsigtigt OLED-koncept

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |