Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDR2 og DR K lægges sammen - DR2+ bliver digital lillesøster - FlatpanelsDK

DR2 og DR K lægges sammen - DR2+ bliver digital lillesøster

28 Mar 2019 | Rasmus Larsen |

DR2 og DR K smelter i 2020 sammen til et nyt DR2, hvor samfunds-, historie-, kulturindhold får hjemsted. Herudover lanceres DR2+ som digital lillesøster på streamingtjenesten DRTV.

DR2 fra 2020

Til næste år ryster DR posen. Det sker som konsekvens af den nye medieaftale, der reducerer den økonomiske ramme for public service-udbyderen. DR havde allerede varslet, at man lukker 3 tv-kanaler på flow-tv.

En af kanalændringerne bliver, at DR2 og DR K smelter sammen til DR2. Sendefladen vil fremover bestå af samfunds-, historie-, kulturindhold. DR oplyser, at der kommer særlige temadage, hvor et stofområde behandles over mange sendetimer. En af disse bliver kultur-søndag, hvor en række af DR K’s nuværende programmer såsom koncerter, filmperler og Musikquizzen vil blive sendt.

Onsdag får omdrejningspunkt om historiestoffet. En anden dag på ugen sætter spot på politik og samfund med bl.a. Debatten.

- “Det vil naturligvis kunne mærkes, når der fra 2020 er både færre kanaler og programmer fra DR. Men med et revitaliseret DR2 vil vi på en ny måde løfte både kultur- og samfundsstoffet, så der også fremover vil være interessant og mangfoldigt indhold til de særligt interesserede, og med det nye DR2+ og det markante digitale ryk, det er en del af, kan vi være med til få samfunds- og kulturstoffet ud til nye generationer,” siger mediedirektør Henriette Marienlund fra DR.


DR2+ som digital lillesøster

I 2020 oprettes samtidig en ”digital lillesøster”, der skal hedde DR2+. Indholdsuniverset henvender sig til den yngre målgruppe, hvorfor DR2+ primært vil leve på streamingtjenesten DRTV.

I den nye strategi bliver streamingtjenesten DRTV en ”hovedindgang” til DR. Der er en ny version af DRTV på vej.

- “Lige nu er vi ved at opfinde formlen, der skal knække koden for at få kultur- og samfundsstoffet ud til yngre streamere. Det er en kode, ingen andre for alvor har knækket indtil videre. Derfor eksperimenterer vi os også frem blandt andet i samarbejde med de eksterne tv-producenter. DR2+ vil derfor i høj grad være i løbende udvikling, også efter lanceringen i 2020, og vil finde sin form undervejs,” tilføjer Henriette Marienlund.

DR2+ vil danne rammen for det indhold, der temamæssigt hører til moderkanalen DR2, men DR siger, at de vil ”gå helt nye og eksperimenterende veje for at nå særligt de yngre streamere”.

Fakta: DR2 fra 2018

UDVIKLINGEN AF ET NYT DR2
- DR K og DR2 smelter sammen.
- Fokus på samfund og kultur for de interesserede.
- Perspektiv som rød tråd for kanalen.
- Temadage med blandt andet kultur og historie.
- Etablering af DR2+, digitalt indholdsunivers.
DOGMER FOR INDHOLDET PÅ DET NYE DR2+
- …MEN DER ER ET TVIST: Dyrker det, som kommer bag på os. Brugerne skal mærke begejstringen ved at blive overrasket over, at virkeligheden ikke er som vi regnede med.
- DELTAJLEN ER KONGEN: Detaljen er indgangen og nøglen, som åbner op for det store perspektiv. Kan give overraskende og fascinerende indgange til svære emner.
- DR2+ OG CO. JAGTER SANDHEDEN: DR2 + er løsningsorienteret og vil gerne give sine brugere lyst til at forandre verden. Brugerne skal have lyst til at tage med på rejsen mod løsningen.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |