Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonB&O nedjusterer efter svigtende salg af TV - FlatpanelsDK

B&O nedjusterer efter svigtende salg af TV

26 Mar 2019 | Rasmus Larsen |

Bang & Olufsen har i dag nedjusteret forventningerne til regnskabsåret 2018/19 og regner nu med omsætningsnedgang på 10%. Salget i ’Staged’ kategorien svigter, ”hovedsagligt drevet af lavere end forventet omsætning på TV”.

Salg af B&O TV svigter

Bang & Olufsen har i en ekstraordinær meddelelse varslet en markant nedjustering. Omsætningen faldt med 18% i 3. regnskabskvartal (ift. samme kvartal sidste år) og omsætningen for hele året forventes at falde med 10%, mod en tidligere forventning, der gik på en flad udvikling.

- "Det resultat, vi leverede i tredje kvartal, var langt fra tilfredsstillende. Vi har overvurderet, hvor hurtigt vi har været i stand til at drive forandringen af vores salgs- og distributionsnetværk til at blive mere retail fokuseret og efterspørgselsdrevet. Kombineret med det uventede fald i TV-omsætningen i kvartalet har vi valgt at revurdere vores forventninger for året," siger Henrik Clausen, adm. direktør i Bang & Olufsen.

Det danske selskab melder om et ”betydeligt fald i omsætningen af TV-salg til forhandlere”. Det er en af hovedforklaringer bag dagens nedjustering. Omsætningen i den såkaldte ’Staged’-kategori, der indeholder produkter, som står i hjemmet, faldt med 34% i 3. kvartal.

- ”Omsætningen i Staged kategorien faldt med 34 procent i forhold til samme kvartal sidste år, hovedsagligt drevet af lavere end forventet omsætning på TV. Faldet relaterede sig primært til EMEA-regionen. Detailsalget af TV-enheder til forbrugere fortsatte med at vokse i tredje kvartal. Forhandlerne reducerede dog deres lagerbeholdninger af TV’er, hvilket resulterede i et betydeligt fald i omsætningen af TV-salg til forhandlere. Denne omsætning forventes normaliseret i fjerde kvartal, men forventningen er forbundet med betydelige usikkerheder,” lyder det fra B&O.


 BeoVision Avant


Færre og ældre TV-modeller

I regnskabsåret 2011/12 udgjorde salget af TV halvdelen af Bang & Olufsens omsætning. Sidste år udgjorde salget af TV omtrent en fjerdedel. Det dokumenterede Flatpanels i juli 2018.
Selskabet har også færre modeller i porteføljen end hidtil. På nuværende tidspunkt sælges kun BeoVision Eclipse og BeoVision Horizon. BeoVision 14 med det ikoniske rektangulære design, som også kendes fra BeoVision 10 og 11, blev udfaset sidste år. Sidenhen er Avant NG blev udfaset.

De to tilbageværende modeller er ved at vise træthedstegn. Horizon er baseret på Googles Android TV-platform, men softwaren opdateres ikke. Horizon understøtter heller ikke HDR (High Dynamic Range). Eclipse er baseret på et LG OLED-tv fra 2017.
Om der er nye TV-modeller på vej, oplyses ikke. Rygtemøllen har været stille i et stykke tid.

På baggrund af det svage salg stopper B&O sit aktietilbagekøbsprogram og siger, at de ikke forventer at kunne nu de nuværende treårige mål.Flere nyheder

Guide til HDMI CEC: Styr boksen med TV'ets fjernbetjening – og vice versa

20 May 2022 |

LGs 2022 OLED TV er landet i butikkerne (inkl. 42")

19 May 2022 |

Oversigt: TCL 2022 TV

18 May 2022 |

Nu lanceres Pluto TV, der udfordrer hele tv-branchen

18 May 2022 |

Android TV vs. Google TV: Forskelle og TV-modeller

17 May 2022 |

Danske priser på Panasonics 2022 OLED & LCD TV

17 May 2022 |