Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonLG 2019 TV får AirPlay 2 & HomeKit via opdatering til sommer - FlatpanelsDK

LG 2019 TV får AirPlay 2 & HomeKit via opdatering til sommer

06 Mar 2019 | Rasmus Larsen |

LG har i dag annonceret, at udrulningen af de nye 2019-modeller starter i denne måned. Apple AirPlay 2 og HomeKit tilføjes midt på året via en opdatering.

AirPlay 2 & HomeKit på LG TV

På CES 2019 kunne Apple og partnere afsløre, at AirPlay 2 og HomeKit tilføjes i udvalgte tv-skærme fra LG, Sony og Vizio samt at AirPlay 2 og iTunes tilføjes i udvalgte Samsung TV.

LG bekræfter nu, at funktionaliteten tilføjes midt på året via en softwareopdatering. Det er første gang, at en tv-producent har kommenteret på tidspunktet. Det betyder samtidig, at funktionaliteten ikke vil være klar fra lancering. Det er muligt, at Apple dikterer udrulningsplanerne og at en lancering midt på året også gælder for andre tv-producenter, men det er spekulation.

- “Nye LG TV vil modtage en opgradering i midten af året så de understøtter Apple AirPlay 2 og Apple HomeKit, hvilket muliggør nem streaming af video- og lydindhold samt opkobling til Apples smart home-produkter,” siger LG.


 LG 2019 W9 OLED


AirPlay 2 og HomeKit vil være at finde i LGs 2019 OLED, ”NanoCell” LCD og UM7X LCD-serien, men ikke i tidligere års modeller. Ejere har startet en underskriftsindsamling for at få LG og Sony til at tilføje funktionaliteten med tilbagevirkende kraft. En fuld liste over kompatible tv-modeller kan findes her .

LG oplyser desuden, at Amazons stemmeassistent Alexa tilføjes i 2019-modeller via en opdatering senere på året, men det fremgår ikke om funktionaliteten vil kunne benyttes i Danmark. Google Assistant vil være indbygget fra start, men det bekræftes ikke om Assistant til den tid vil kunne tale dansk. Google Assistant på dansk er lanceret på mobile enheder og højttalere, men endnu ikke på tv-skærme.

LG lancerer sine 2019 OLED og LCD-modeller senere på måneden; indledningsvis i Sydkorea og USA, og senere i Europa. Priserne kendes endnu ikke.Flere nyheder

DR-rapport: Meget tyder på nye fald i flow-tv de næste år

21 Jan 2021 |

Usmart TV: Forsvindende apps og flygtige platforme – opdateret

21 Jan 2021 |

HBO Nordic udfases på mange Samsung Smart TV og PS3

21 Jan 2021 |

Fire små & mellemstore streaming-tjenester har nydt solid fremgang

20 Jan 2021 |

Mere streaming: Paramount+ kommer til Danmark i marts 2021 – opdateret

20 Jan 2021 |

Nvidia Shield virker nu med PS5's DualSense & Xbox Series X/S controllere

20 Jan 2021 |