Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonUSB4 er baseret på Thunderbolt 3 & fordobler båndbredden til 40 Gbps - FlatpanelsDK

USB4 er baseret på Thunderbolt 3 & fordobler båndbredden til 40 Gbps

05 Mar 2019 | Rasmus Larsen |

Med USB4, næste version af den populære standard, forenes USB og Thunderbolt. USB4 er baseret på Thunderbolt 3 standarden, hvilket fordobler båndbredden til 40 Gbps og muliggør tilslutning af to 4K-skærme.

USB og Thunderbolt forenes

USB-gruppen har annonceret den næste store version af standarden. USB4 er baseret på Thunderbolt 3 protokollen, bruger USB-C stikket og tilbyder bagudkompatibilitet med eksisterende USB 3.2, USB 2.0 og Thunderbolt 3 enheder.

- “Det primære mål med USB er at levere den bedste brugeroplevelse, der kombinerer data-, skærm- og strømforsyning via en brugervenlig og robust kabel- og forbindelsesløsning,” sagde Brad Saunders, formand for USB Promoter Group.

Thunderbolt, der er udviklet af Intel i samarbejde med Apple, så dagens lys i 2011. Thunderbolt 3 protokollen kan håndtere data-, strøm- og skærmforbindelse. Båndbredden på 40 Gbps er nok til at drive to 4K-skærme (ved 60Hz) eller en 5K-skærm (ved 60Hz). Der kan også leveres op til 100W effekt til eksterne enheder – f.eks. en skærm. En stigende mængde PC-skærme har Thunderbolt eller USB-C porte.


Thunderbolt 3


Thunderbolt til folket

Thunderbolt 3 har været tilgængelig i nogle år allerede, men ved at gøre det til et licensfrit fundament under USB-standarden, kan man nå langt flere brugere. Ved at forene USB og Thunderbolt, kan USB4 – altså uden mellemrum mellem USB og versionsnummer – måske også gøre livet lettere for brugerne.

- “At frigive Thunderbolt-protokolspecifikationen er en vigtig milepæl mod at gøre den mest enkle og alsidige port tilgængelig for alle,” sagde Jason Ziller, General Manager, Intel. “Ved at samarbejde med USB Promotor Group åbner vi dørene for innovation på tværs af en bred vifte af enheder og øger kompatibiliteten for at levere bedre oplevelser til forbrugerne.”

USB forbliver dog en åben standard, hvorfor producenter ikke er pålagt at få produkter certificeret og desuden kan vælge ikke at implementere alle elementer.


Thunderbolt 3Det vil fortsat være muligt at benytte eksisterende USB-C kabler, men for at få fuldt udbytte af 40 Gbps båndbredden skal man benytte certificerede 40 Gbps kabler, oplyser USB-gruppen, der tæller selskaber som Apple, HP, Intel og Microsoft. Over 50 selskaber er involveret i arbejdet med at klargøre USB4-specifikationen.

Den fulde USB4-specifikation forventes frigivet i midten af 2019, hvorefter det tager yderligere et år eller to før portene begynder at dukke op i produkter på forbrugermarkedet.

Key characteristics of USB4:

- Two-lane operation using existing USB Type-C cables and up to 40 Gbps operation over 40 Gbps-certified cables
- Multiple data and display protocols to efficiently share the total available bandwidth over the bus
- Backward compatibility with USB 3.2, USB 2.0 and Thunderbolt 3
- Kilde: USB.org, IntelFlere nyheder

Oversigt: Panasonic 2022 TV

01 Jul 2022 |

Samsung lancerer nye soundbarer inkl. 11.1.4-kanals flagskib

01 Jul 2022 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Apple TV+ i juli

01 Jul 2022 |

Omstridt rettighedsaftale om dansk tv-produktion droppes

30 Jun 2022 |

Den danske tv-konflikt: "Grådigheden er ved at tage overhånd"

30 Jun 2022 |

LG vil udfordre Apple m.fl. med 'next-gen hjemme-fitness' app til TV

30 Jun 2022 |