Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonKina har overhalet Korea på det globale LCD TV marked - FlatpanelsDK

Kina har overhalet Korea på det globale LCD TV marked

13 Feb 2019 | Rasmus Larsen |

Korea har igennem flere år siddet komfortabelt på tronen, men i løbet af 2018 tippede magtbalancen så kinesiske selskaber nu sælger flest LCD-tv verden over. Det viser tal fra analyseselskabet IHS Markit.

Kina er størst

Der blev i de 3 første kvartaler af 2018 leveret 152 mio. LCD-tv verden over og kinesiske selskaber tegnede sig for 31,9% (48,56 mio.). Dermed har Kina overhalet Korea, der i samme periode havde en markedsandel på 30,6% (46,68 mio.), med Japan på en tredjeplads (14,6%).

Kina udbyggede førerpositionen som året skred frem, bemærker IHS Markit. I 3. kvartal havde Kina en markedsandel på 34,7%. En stor portion af salget går til hjemmemarkedet, men kinesiske producenter såsom TCL og Hisense er ved at finde fodfæste i USA og Europa, hvor koreanske Samsung og LG samt japanske Sony tidligere har stået stærkt.


TCL 8K TV


Det oplyses, at Kina på produktion af LCD-tv-paneler overhalede Korea allerede i 2017. Sidste år kom turen så til de LCD-tv-skærme, der sælges på markedet. Samsung og LG er stadig de største tv-producenter – og de sælger flest high-end skærme – men IHS Markit mener, at det kun er et spørgsmål om tid før de kinesiske producenter overtager initiaitivet.

"Det er kun et spørgsmål om tid før Kina overtager initiativet på tv-markedet"
- "Kina løb fra Korea på LCD-tv-paneler i 2017 og overhalede Korea på LCD-tv markedet sidste år,” skriver IHS Markit i sin rapport. ”Den hastige vækst i Kinas skærmsektor påvirker også tv-markedet. Samsung og LG er stadig de to største spillere på det globale tv-marked, men det er kun et spørgsmål om tid før Kina overtager initiativet på tv-markedet.”

Ud over LCD-tv, sælger flere producenter OLED-tv. Der blev sidste år solgt 2,45 mio. OLED-tv på verdensplan. Tallet forventes at stige til 3,4 mio. i år. Plasma-tv er udgået af produktion.

- Kilde: IHS Markit via Business KoreaFlere nyheder

Fire små & mellemstore streaming-tjenester har nydt solid fremgang

20 Jan 2021 |

Mere streaming: Paramount+ kommer til Danmark i marts 2021 – opdateret

20 Jan 2021 |

Nvidia Shield virker nu med PS5's DualSense & Xbox Series X/S controllere

20 Jan 2021 |

Netflix runder 200 mio. abonnenter & melder shuffle-funktion på vej

20 Jan 2021 |

Samsungs "Neo QLED" står til at blive en tak dyrere end 2020 TV

19 Jan 2021 |

Microsoft udsender liste over eksklusiv-titler til Xbox i 2021

19 Jan 2021 |