Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonYouTube Kids er kommet til Danmark - FlatpanelsDK

YouTube Kids er kommet til Danmark

05 Feb 2019 | Rasmus Larsen |

Googles version af YouTube, som er målrettet børn, er kommet til Danmark. På YouTube Kids kan forældre oprette profiler, blokere indhold og se afspilningshistorik, men der vises fortsat reklamer til de yngste.

YouTube til børn

Fire år efter lanceringen i USA kommer YouTube Kids til Norden og Danmark. Det er en version af YouTube, hvor der kun er adgang til børnevenligt indhold (3-12 år).

Der vises imidlertid stadig reklamer, med mindre man køber abonnement. Google oplyser, at reklamerne har gennemgået en manuel screening. På samme måde tjekkes indhold før det bliver tilgængeligt på YouTube Kids.

I en kommentar til DR opfordrer Red Barnet forældre til at være på vagt.

- ”Det er pustet op til at være et medie, hvor forældrene bare kan slappe af og lade børnene kigge løs, men det holder det ikke til. Fordi der vil være svipsere engang imellem, og så skal der være en forælder, man kan snakke med om, hvad man ser,” siger Jon Lange, seniorrådgiver hos Red Barnet, til DR.

Der er eksempler på, at dette er sket i USA, hvor videoer blev skabt med henblik på at omgå Googles algoritmer. Videoerne viste bl.a. Gurli Gris, som drak blegemiddel og Mickey Mouse, der blev kørt ned af en bil.


YouTube Kids


Google: Vi har værktøjer til forældre

Google pointerer, at forældre har forskellige værktøjer til at blokere indhold, begrænse tidsforbruget og holde øje med børnenes gøren og laden.

- ”Vi bruger en blanding af filtre, brugerfeedback og manuel gennemgang for at sørge for, at videoerne i YouTube Kids er familievenlige. Men intet system er perfekt, og upassende videoer kan slippe igennem. Vi arbejder hele tiden på at forbedre vores sikkerhedsforanstaltninger og tilbyde flere funktioner for at hjælpe forældre med at skabe den helt rigtige oplevelse for deres familier,” siger Google.

De seneste tal fra Gallup viser, at 67% af danskere i aldersgruppen 9-14 år benytter YouTube ugentligt.

Google oplyser, at Kids-tjenesten har 14 millioner ugentlige brugere. YouTube Kids kan benyttes på Android, Apple TV (via Airplay), Chromecast og iOS. Der findes også apps til udvalgte Smart TV fra LG (2015+), Samsung (2013+) og Sony (2016+). Yderligere information kan findes på youtube.com/kids.

- Kilde: Google via DRFlere nyheder

Disney øger indholds-investering til over 200 mia. kroner i 2022

26 Nov 2021 |

Black Friday: Opdateret med Apple Store, Humac, B&O-butikker mm.

26 Nov 2021 |

Parknet hæver priserne på tv-pakker med op til 30 kr/md.

25 Nov 2021 |

DVB klar med første tuner-specifikation til kanaler i 8K UHD

25 Nov 2021 |

Samsungs The Frame ligner et hit og nærmer sig 2 mio. solgte TV

25 Nov 2021 |