Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonEjere opfordrer LG & Sony til at tilføje Airplay 2, HomeKit i tidligere TV - FlatpanelsDK

Ejere opfordrer LG & Sony til at tilføje Airplay 2, HomeKit i tidligere TV

21 Jan 2019 | Rasmus Larsen |

Airplay 2 og HomeKit er på vej til TV fra LG, Sony, Samsung (ikke HomeKit) og Vizio, men kun de to sidstnævnte har planer om at opdatere eksisterende skærme. Ejere har startet underskriftsindsamling for at få LG og Sony til at gøre det samme.

Et symptom på et større problem

Tv-skærme udskiftes i gennemsnit hvert 6-7. år, ifølge estimater. Hvor længe bliver platformene i disse ”Smart TV” så opdateret? Det varierer, men desværre er svaret på spørgsmålet ofte: Ikke engang ét år.

Så da Apple og partnere gik på scenen på CES 2019 for at annoncere, at Airplay 2 og HomeKit er på vej til tv-skærme, var det skuffende – men ikke overraskende – at kunne konstatere, at det i mange tilfælde begrænses til nyeste skærme. Samsung går et år tilbage, men det skal tilføjes, at mange af 2018-modellerne vil forblive på markedet i mange måneder endnu. Kun amerikanske Vizio opdaterer modeller, som ikke længere sælges.

Samsung implementerer Airplay 2 i 2018 og 2019 Tizen-baserede tv-skærme, mens Vizio går tilbage til 2016. Sony og LG vil kun implementere funktionerne i 2019-modellerne. Her er den fulde liste .


  Airplay 2 Samsung Smart TV


Ejere vil have LG & Sony til at følge trop

Efter CES 2019 har ejere udtrykt skuffelse over beslutningerne om ikke at opdatere eksisterende skærme. Først blev en underskriftsindsamling startet for at få LG til at tilføje Airplay 2 og HomeKit på tidligere tv-modeller. I skrivende stund har 4526 personer skrevet under.

- “We, owners of recent (2016, 2017 & 2018) LG webOS Premium OLED TVs, kindly request LG Electronics Inc. to bring the AirPlay 2 and HomeKit support announced for 2019 OLED TVs to our models as well,” siger Doney den Ouden, der står bag initiativet.

Senere er en lignende underskriftsindsamling – med samme formulering – startet for at få Sony til at implementere funktionerne I 2016, 2017 og 2018 TV. I skrivende stund har kun 31 personer skrevet under.

- “Show customers of your Premium TVs, and indeed the world, that LG televisions are also supported with major software updates for multiple years, and thus are a wise investment compared to other brands,” lyder det i begge tilfælde.

Der er sågar oprettet en underskriftsindsamling for at få Samsung til at tilbyde funktionerne i 2017 og 2018 ”premium OLED TV”, hvilket dog bliver mere vanskeligt. Samsung sælger ikke OLED-tv.

Airplay 2 og HomeKit er naturligvis allerede implementeret i Apple TV 4K-boksen, som får løbende opdateringer i tvOS, men visse brugere ønsker at have funktionerne indbygget.

Læs også: Oversigt: TV med Airplay 2, HomeKit og iTunes

Det er ikke første gang, at tv-producenterne skuffer ejere ved at nægte at opdatere tv-skærme. På CES fik Flatpanels at vide, at Airplay 2 og HomeKit til tv-skærme er en software-implementering – der kræves ingen særlig Apple-chip – så hvorfor er disse selskaber villige til at vende ryggen til de kunder, der køber nogle af deres dyreste produkter, for blot at kunne sælge nye skærme? Det virker kortsigtet.

Du kan finde underskriftsindsamlingen for LG her og underskriftsindsamlingen for Sony her.Flere nyheder

LG gør webOS tilgængeligt for andre TV-mærker under licens

25 Jan 2021 |

YouTube streamer nu i HDR på Xbox

22 Jan 2021 |

Nordisk Film: Biograf-eksklusivitet står ikke til diskussion

22 Jan 2021 |

'No Time to Die' og andre storfilm udsat på ny

22 Jan 2021 |

DR-rapport: Meget tyder på nye fald i flow-tv de næste år

21 Jan 2021 |

Usmart TV: Forsvindende apps og flygtige platforme – opdateret

21 Jan 2021 |