Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonFireTV kan have overhalet Roku som mest udbredte tv-platform - FlatpanelsDK

FireTV kan have overhalet Roku som mest udbredte tv-platform

17 Jan 2019 | Rasmus Larsen |

Roku har hidtil været den mest udbredte tv-platform, men hvis man skal tro Amazons seneste tal, så har Fire TV lagt sig i front. Det beretter CNET.

Flere brugere men færre seertimer?

Fire TV og Roku findes ikke Norden, men det ændrer sig muligvis, hvis Amazon lancerer sin onlineportal. Herhjemme har vi i stedet tv-platforme såsom Apple TV (tvOS), Android TV og Samsung Tizen.

Analyser har igennem flere år peget på Roku, som den mest udbredte tv-platform. Selskabet bekræftede i forbindelse med regnskabsfremlæggelse for nylig, at de ved udgangen af 2018 havde 27 millioner aktive brugere.

Amazon hævder nu at have ”godt over” 30 millioner aktive brugere på Fire TV-platformen. Det er en stigning fra 25 millioner i oktober 2018.


Fire TV Cube


Det står dog ikke klart om de to tal kan sammenlignes direkte. Roku tæller en aktiv bruger som en, der har streamet video over de seneste 30 dage. Amazon giver os ikke indblik i deres metodik.

Analyseselskabet Conviva hævder, at Roku i 3. kvartal 2018 havde et pænt forspring til Fire TV, når der måles på seertimer, hvilket muligvis er en bedre indikator for en tv-platforms styrke. I den analyse lå Fire TV nummer 2, PlayStation nummer 3, Xbox nummer 4 og Apple TV nummer 5.

Aktører såsom Apple, LG, Google og Samsung udvikler ligeledes tv-platforme. Apple, LG og Samsungs platforme er forbeholdt egne enheder, mens Amazon og Roku – foruden egne bokse – samarbejder med tv-producenter om at indbygge sit styresystem. Googles Android TV-platform findes i TV, set-top-bokse og streamingbokse fra partnere.

Selvom mange af os i dag har adgang til Netflix og andre streamingtjenester, så er vi stadig i en tidlig opstartsfase for streaming og tv-platforme. I de kommende år vil aktørerne givetvis udvide internationalt, samtidig med, at mere forbrug rykker fra klassisk tv-transmission til streaming. I denne overgang bliver tv-platforme bindeledet imellem tjenester og seer.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Rygte: PS5 Pro bliver tre gange så kraftig som PS5

18 Mar 2024 |

Første danske streaming-apps bekræftet til FireTV

18 Mar 2024 |

DRs nye tv-arkiv 'Gensyn' åbner i dag på DRTV

15 Mar 2024 |

Ny Beoconnect Core forbinder gamle B&O højttalere til ethvert TV

15 Mar 2024 |

TCL's næste flagskib forventes at have 14000 miniLED zoner, 6500 nits

13 Mar 2024 |