Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonIMDb lancerer egen streamingtjeneste i USA - FlatpanelsDK

IMDb lancerer egen streamingtjeneste i USA

15 Jan 2019 | Rasmus Larsen |

Internet Movie Database, bedre kendt som IMDb, er trådt ind på markedet for streamingtjenester. Til at starte med lanceres IMDb Freedive i USA som en gratis tjeneste med reklamer.

IMDb Freedive streamingtjeneste

IMDb, der ejes af Amazon, følger i fodsporene på Roku, Vudu og andre amerikanske udbydere, der har lanceret gratis, reklamefinansierede streamingtjenester med adgang til film og tv-serier.

Tjenesten lanceres til at starte med i USA, hvor den vil være knyttet op på imdb.com, der angiver om en film i databasen kan ses på Freedive. Ved lanceringen er tjenesten begrænset til browsere og Amazon FireTV-enhederne, men Amazon har planer om at udvide senere.

- “Customers already rely on IMDb to discover movies and TV shows and decide what to watch,” sagde Col Needham, grundlægger af IMDb. “With the launch of IMDb Freedive, they can now also watch full-length movies and TV shows on IMDb and all Amazon Fire TV devices for free. We will continue to enhance IMDb Freedive based on customer feedback and will soon make it available more widely, including on IMDb’s leading mobile apps.”

Tjenesten er gratis at bruge, men film afbrydes løbende af reklamer. Det fremgår ikke, hvordan brugerdata anvendes og hvem data deles med. Eftersom tjenesten ejes af Amazon forekommer det sandsynligt, at data samkøres med Amazon med henblik på at vise målrettede reklamer for produkter.


 IMDb Freedive


En voksende tendens

Tendensen med gratis, reklamefinansierede streamingtjenester begyndte for et par år siden. I USA har Roku, der udvikler en populær tv-platform, lanceret en lignende tjeneste. Det samme har YouTube samt filmbutikken Vudu, der konkurrerer med bl.a. Apple.

Herhjemme har vi et lignende eksempel i form af Viafree. TV2 Play giver rabat på abonnement, hvis man vil acceptere reklamer. Det er sandsynligvis en tendens, der vil fortsætte.

IMDb oplyser, at de tilbyder film som Memento, Drive, Foxcatcher og The Illusionist og tv-serier som Heroes, Fringe og Without a Trace. Freedive vil også byde på egne produktioner såsom The IMDb Show, Casting Calls og No Small Parts.

IMDb er ved lancering kun tilgængelig i USA. Hvis du er nysgerrig, så kan du undersøge sagen nærmere på imdb.com/freedive.Flere nyheder

Disney+ markerer årsdag med 'Shang-Chi', ny 'Alene hjemme' mm.

22 Sep 2021 |

Rygte: YouSee tv-pakker stiger markant i pris i 2022

21 Sep 2021 |

Tv-distributøren Boxer skifter navn til Norlys

21 Sep 2021 |

Samsung The Frame får kunstværker fra Louvre inkl. Mona Lisa

21 Sep 2021 |

Apple har frigivet tvOS 15: Her er alle nyhederne

20 Sep 2021 |

Netflix rykker ind i mobil-pakkerne: Nu også hos Telia

20 Sep 2021 |