Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsung, TCL, Hisense & Panasonic danner 8K Association - FlatpanelsDK

Samsung, TCL, Hisense & Panasonic danner 8K Association

10 Jan 2019 | Rasmus Larsen |

En gruppe tv-producenter samt panelfabrikanten AU Optronics har dannet 8K Association, der har til formål at promovere 8K, at specificere minimumskrav for 8K-ydelse og at introducere et logo. Visse store spillere står dog udenfor alliancen.

8K-interessegruppe

Når man går rundt på årets CES-messe, står det hurtigt klart, at 2019 bliver startskuddet til 8K-tv. Der er meget lidt indhold, men de store producenter mener øjensynligt, at tiden er inde.

Tv-producenterne Hisense, Panasonic, Samsung og TCL har dannet 8K Association, sammen med panelfabrikanten AUO. Samsung Display er også på vej ind.

Deres erklærede mål er
- At promovere 8K-tv og 8K-indhold til forbrugere og professionelle
- At hjælpe med at uddanne forbrugere og professionelle om 8K-økosystemet
- At hjælpe med at få fat i ægte 8K indhold til medlemmerne
- Opfordre service-udbydere (især streaming) til at udvikle 8K-tjenester
- Facilitere kommunikation indenfor 8K-økosystemet for at fremme kommercialiseringen
- Udvikle indledende tekniske krav for 8K-inputsignaler
- Udvikle indledende 8K-tv kategorier og minimumsspecifikationer for billedkvalitet

Flatpanels var med på pressekonferencen, hvor Chris Chinnock, formand for 8K Association, åbent erkendte, at branchen står foran mange udfordringer og at det måske sågar kommer til at tage længere tid for 8K-tv at nå ud på massemarkedet sammenlignet med 4K-tv, der så småt er på vej ind på massemarkedet 5-6 år efter lancering. Det skyldes faktorer såsom bagkataloget for indhold, at 8K kræver større skærme og at distributørerne er tilbageholdne. Men ingen kan naturligvis spå fremtiden.

Foreningen gjorde det også klart, at de ønsker at definere minimumsspecifikationer for 8K, hvilket blandt andet skal føre til et logo til 8K-skærme. Hvad disse specifikationer skal dække over, er for tidligt at sige, men der blev givet nogle bredpenslede eksempler såsom HDMI 2.1, en 8K-chip og 8K-codecs.


 8K Association


Store spillere står udenfor

På listen over medlemmer mangler tv-producenter som LG og Sony samt indholdsskabere og distributører som Amazon og Netflix. Hvad skal man lægge i det? Er det blot et spørgsmål om tid eller er de uenige om noget?

Et af de tidligere brancheinitiativer var UHD Alliance, der forsøgte at skabe et certificeringsprogram for HDR-billedkvalitet ledsaget af et ‘UHD Premium’ logo. Det initiativ har ikke bidt sig fast hos forbrugerne, blandt andet fordi UHD Alliancen satte barren for lavt og promoverede kantbelyste LCD-tv som HDR-tv.

Nogle af de samme selskaber danner nu 8K Association, så bliver det anderledes denne gang? Det må tiden vise.

- “The 8K Association will not only provide an effective introduction to 8K technology but will also accelerate the beginning of the 8K era,” sagde Hyogun Lee, EVP, Visual Display Business, Samsung.

- “The newly founded 8K Association will help drive the introduction of 8K technology in the North American and world market,” sagde Chris Larson, SVP, TCL North America.

Så nu venter vi og krydser fingre for, at kravene fastsættes med forbrugernes interesse in mente. Hold øje med et 8KA-logo. Yderligere information kan findes på 8kassociation.com.Flere nyheder

Netflix rykker ind i mobil-pakkerne: Nu også hos Telia

20 Sep 2021 |

B&O slår et slag for miljøvenlige forbruger-værdier: "Game-changer"

17 Sep 2021 |

Disney+ er nu tilgængelig på Panasonic TV fra 2017 og frem

17 Sep 2021 |

Analytikere: Disneys armlægning med biograferne er kun på pause

16 Sep 2021 |

Samsung Display starter produktion af 90Hz OLED til laptops

16 Sep 2021 |

2021 TV Shootout: Sony A90J vinder 'King of 4K TV' – LG ZX er 'King of 8K TV'

15 Sep 2021 |