Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonProblem med Dolby Vision "hævet sort" løst på 2018 LG OLED - FlatpanelsDK

Problem med Dolby Vision "hævet sort" løst på 2018 LG OLED

10 Dec 2018 | Rasmus Larsen |

Problemet, der fik selv LGs nyeste 2018 OLED-tv til at sporadisk at hæve sortniveauet på HDMI-kilder med Dolby Vision, er blevet løst.

Opdatering: Ligesom med firmwaren til 2016 og 2017-modellerne, så melder nogle brugere, at de stadig oplever problemet i specifikke scenarier. Flatpanels har til hensigt at følge op på sagen.

Dolby Vision med ægte sort

Som Flatpanels tidligere kunne berette, så blev problemet løst på ældre LG OLED-modeller henover sommeren. På daværende tidspunkt oplyste LG, at en fejlrettelse til 2018 OLED også var på bedding.

Flatpanels illustrerede problemet i testen af LG C8, hvor vi undersøgte skærmen side om side med Loewe bild 5 (og Apple TV 4K som afspiller), der også kan håndtere Dolby Vision. Fejlen påvirkede dengang kun LG og kun med Dolby Vision via HDMI-kilder – altså ikke med indbyggede apps i tv’et.

Problemet blev faktisk løst med en tidligere firmware-opdatering, oplyser LG, men Flatpanels har ikke haft mulighed for at reevaluere sagen på LG C8 modellen før nu. Flatpanels kan ved eftersyn konstatere, at C8 ikke længere hæver sortniveauet til mørkegrå i de sorte filmbjælker og andre dele af billedet - i hvert fald ikke med det indhold, som vi tidligere har anvendt til at undersøge problemet. C8, E8, G8 og W8 er alle baseret på samme tekniske platform.


LG W8 OLED


Du skal også opdatere din afspiller

LG oplyser, at Dolby har hjulpet med at løse udfordringen idet selskabet er dybt involveret i implementeringen af Dolby Vision i tv-skærme.

Du skal desuden opdatere din Dolby Vision-afspiller til seneste firmware.

Dolby Vision er Dolbys HDR-videoformat. I sine spæde år har systemet været plaget af kompatibilitets- og billedproblemer, men det går fremad. Når Dolby Vision fungerer efter hensigten, kan systemet levere strålende billeder.

Hvad angår firmware, så har LG sidenhen frigivet en nyere version, hvorfor selskabet anbefaler at opdatere til den seneste firmware (version 04.10.15), som blev frigivet i sidste uge. LG oplyser overfor Flarpanels, at denne firmware retter et andet problem, som relaterer sig til en kort forsinkelse i justering af lysstyrken, når der skiftes imellem visse scener i HDR-format. Dette problem vedrørte 2018 LG OLED med Alpha 9 processoren (C8, E8, G8, W8).

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Rygte: PS5 Pro bliver tre gange så kraftig som PS5

18 Mar 2024 |

Første danske streaming-apps bekræftet til FireTV

18 Mar 2024 |

DRs nye tv-arkiv 'Gensyn' åbner i dag på DRTV

15 Mar 2024 |

Ny Beoconnect Core forbinder gamle B&O højttalere til ethvert TV

15 Mar 2024 |

TCL's næste flagskib forventes at have 14000 miniLED zoner, 6500 nits

13 Mar 2024 |