Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonPlayStation Classic lanceret med en blanding af PAL & NTSC spil - FlatpanelsDK

PlayStation Classic lanceret med en blanding af PAL & NTSC spil

03 Dec 2018 | Rasmus Larsen |

Sonys PlayStation Classic, en retro version af den originale PlayStation, lanceres i dag. Konsollen blander imidlertid spil i PAL og NTSC-format, hvilket giver problemer med ydelsen. Det skriver Digital Foundry.

Langsomme, hakkende spil

Nintendo har vist vejen og lanceret retro konsoller, der har været så populære, at selskabet har haft svært ved at holde trit med efterspørgslen. Det er ikke gået Sonys næse forbi, men i sin iver for at lave egen udgave, har Sony tilsyneladende slækket på kvalitetskravene.

Spilkonsollen leveres med 20 klassiske spil, hvoraf 9 (se tabellen nederst) er i 50Hz PAL-format. Dette har rødder tilbage til de analoge dage med PAL (Europa mv.) og NTSC (USA, Japan mv.). Dengang blev de fleste spil produceret i USA eller Japan - altså i 60Hz - hvorfor spille skulle konverteres til 50Hz i PAL-regioner. Det betød typisk, at spillene blev neddroslet til ca. 83% hastighed. PAL-versionen føltes altså langsommere, da mange studier blot foretog en konvertering i stedet for at bygge en rigtig 50Hz PAL-version.

PlayStation Classic sender videosignaler ud i 60Hz – ligesom moderne spilkonsoller – så de 9 spil, der er forceret ned i 50Hz PAL-format, kører ikke blot langsommere, de hakker også (50->60Hz).


PlayStation Classic


For et selskab, der producerer nogle af verdens mest populære spilkonsoller, så er dette problem selvsagt åbenlyst. Sony kunne i stedet have valgt de originale 60Hz NTSC-versioner og installeret disse på PlayStation Classic. Den eneste gode nyhed i denne forbindelse er, at Sony har sørget for, at PAL-versionerne køres i fuld skærm – altså ingen sorte kasser i top og bund.

PlayStation Classic er i handlen nu og skulle have været en hyldest til den originale PlayStation. I stedet ligner det en lidt forhastet salgsvare.

PlayStation Classic spil (PAL-versioner med fed)

- Battle Arena Toshinden
- Cool Boarders 2
- Destruction Derby
- Final Fantasy VII
- Grand Theft Auto
- Intelligent Qube
- Jumping Flash!
- Metal Gear Solid
- Mr. Driller
- Oddworld: Abe’s Oddysee
- Rayman
- Resident Evil Director’s Cut
- Revelations: Persona
- R4 Ridge Racer Type 4
- Super Puzzle Fighter II Turbo
- Syphon Filter
- Tekken 3
- Tom Clancy’s Rainbow Six
- Twisted Metal
- Wild Arms
- Kilde: PlayStation Classic FAQ, Digital Foundry

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |

'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

19 Apr 2024 |

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |