Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonB&O klar med Airplay 2 i 10 produkter & dansk Google Assistant - FlatpanelsDK

B&O klar med Airplay 2 i 10 produkter & dansk Google Assistant

30 Nov 2018 | Rasmus Larsen |

Bang & Olufsen fletter sine produkter tættere ind i Apple og Googles økosystemer. Det sker med implementering af dansk Google Assistant stemmestyring samt Airplay 2, der nu er klar til alle 10 kompatible produkter.

Airplay 2 i alle 10 produkter

Det var egentligt meningen, at Airplay 2 skulle have været rullet ud i etaper og at flere produkter først ville få opdateringen i slutningen af december.

Så lang tid skulle der dog alligevel ikke gå for B&O har nu frigivet opdateringen til alle 10 kompatible produkter. Det vil sige Beoplay M3, Beoplay M5, Beosound 1, Beosound 2, Beosound Core, Beosound Shape (via Beosound Core), Beoplay A6, Beosound 35, Beovision Eclipse og Beoplay A9. Beosound Edge har haft Airplay 2 siden lancering.

Airplay 2 er Apples multirum-system, hvor flere højttalere kan spille musik synkront. Det er også muligt at sende tv-lyden trådløst fra Apple TV til Airplay 2-kompatible højttalere. Musikken i højttalerne kan desuden styres via Siri på en iPhone, iPad eller HomePod.

Læs også: Airplay 2: Hvad du skal vide

Airplay 2 i BeoVision Eclipse tv’et dækker over integration i soundbaren.


BeoVision Eclipse


Dansk Google Assistant

Bang & Olufsen styrker desuden båndet til Google med lanceringen af dansk Google Assistant i anden generations Beosound 1 og Beosound 2. Højttalerne blev lanceret i andre regioner i efteråret, men dengang talte Google Assistant ikke dansk. Det gør den nu.

- "Vi er på en spændende rejse, hvor vi implementerer stemmeteknologi på tværs af vores portefølje for at øge brugervenligheden for vores designbevidste kunder, der forventer de højeste standarder inden for lyd og håndværk. Da Beosound 2 med Google Assistant er den mest kraftfulde højttaler med den bedste lyd med stemmeaktivering på markedet i dag, markerer dette første skridt en solid forpligtelse over for vores kunder," siger Petros Belimpasakis, Head of Sound Products, Bang & Olufsen.

Med Airplay 2 kan man give Siri stemmekommandoer via en iPhone eller HomePod, men med Google Assistant er stemmeassistenten direkte indbygget i Beosound 1 og 2. Dermed kan man frit tale ud i rummet – på danske – og bede om f.eks. specifikke albums eller numre. Kommandoer opfagens af indbyggede mikrofoner i Beosound 1 og 2. Der er også indbygget Chromecast.


BeoSound 2


Beosound 1 og 2 har desuden fire favoritknapper øverst. Via en softwareopdatering i starten af 2019 vil ejere kunne ”tildele opgaver til de forskellige knapper”. Man kan f.eks. tilknytte en specifikt radiostation eller spilleliste. Knapperne vil fungere med enhver enhed eller musiktjeneste, som er kompatibel med Google Assistant, siger B&O.

Bang & Olufsen har også eget multirumssystem, men samarbejdet med hhv. Apple og Google markerer en ny og mere åben tilgang for den danske producent af forbrugerelektronik. Ved at lade produkterne indgå i de store aktørers økosystemer får brugeren nye muligheder for integration i hjemmet.

Samtidig må B&O dog give afkald på noget kontrol og kunder må acceptere at brugerdata deles med tredjepart. At indgå i Apple og Googles økosystemer betyder desuden, at brugeroplevelsen til nogen grad dikteres og at kunder kan mikse multirumsprodukter fra forskellige producenter i hjemmet. B&O lægger i den forbindelse vægt på deres lydkvalitet, design og brugeroplevelse.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Rygte: PS5 Pro bliver tre gange så kraftig som PS5

18 Mar 2024 |

Første danske streaming-apps bekræftet til FireTV

18 Mar 2024 |

DRs nye tv-arkiv 'Gensyn' åbner i dag på DRTV

15 Mar 2024 |

Ny Beoconnect Core forbinder gamle B&O højttalere til ethvert TV

15 Mar 2024 |

TCL's næste flagskib forventes at have 14000 miniLED zoner, 6500 nits

13 Mar 2024 |