Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonBlack Friday 2018 slog (nogle) rekorder - FlatpanelsDK

Black Friday 2018 slog (nogle) rekorder

26 Nov 2018 | Rasmus Larsen |

At danskerne har taget Black Friday til sig, stod allerede klart for nogle år siden. Omfanget vokser dog stadig, beretter Nets og de to store danske elektronikkæder, som igen i år slog rekorder for omsætning.

Opdateret kl 14.11: Nets oplyser, at der ikke blev slået Dankort-rekord. Der er tilføjet et afsnit og citat fra Nets i artiklen.

Black Friday rekorder

Selvom Black Friday, der har fulgt i hælene på andre populære amerikanske traditionsdage såsom Halloween og Valentine’s Day, kom til Danmark for kun få år siden, er konceptet hurtigt blevet en succes.

Hos Elgiganten melder man om 20% flere besøgende end sidste år og 30% flere ordrer. Ved midnat var over 85.000 danskere inde og handle samtidig. Elgiganten formåede også i år at holde hjemmesiden kørende på trods af det øgede tryk.

- ”Vi har haft en rigtig god nat i Elgiganten. Forudsigelserne om nye rekorder for Black Friday ser ud til at holde stik. Vi har i løbet af natten fået 30 procent flere ordrer end sidste års Black Friday og haft en vækst i besøgstallet på over 20 procent. Da der var mest tryk på ved midnatstid var der faktisk over 85.000 danskere inde og bladre i tilbud samtidig. Det slår alle rekorder i Elgiganten,” siger Peder Stedal, direktør, Elgiganten. ”Kunderne kom igennem i god ro og orden og vi undgik nedbrud, selvom der altså var 20 procent flere besøgende end sidste år.”

Hos Power melder man ligeledes om rekorder. Klokken 10 fredag overhalede kæden sidste års omsætning og for hele dagen passerede man, hvad der svarer til 20 dages omsætning. Det er en stigning på 24% ift. sidste år. Power brød i år med traditionen og startede udsalg kl. 21.00 torsdag aften. Også Power formåede at holde hjemmesiden kørende.

- ”Ved at offentliggøre vores tilbud tre timer tidligere end normalt gav vi langt flere danskere og børnefamilier mulighed for at spare masser af penge – uden at skulle blive sent oppe. Det initiativ blev der taget fantastisk godt imod. Natten til fredag tredoblede vi antallet af besøgende på vores hjemmeside ift. sidste år – og havde 50 pct. flere transaktioner. For hele dagen omsatte vi online for det, der svarer til mere end 20 dages omsætning. Det er en stigning på 24 pct. ift. sidste års Black Friday og ny all-time-rekord for Power,” siger Jesper Boysen, direktør, Power. ”Jeg har aldrig oplevet noget lignende i mine 32 år i branchen.”


Mange danskere bliver oppe

Dibs, som er en del af Nets, melder om en stigning på 63% i antallet af transaktioner efter de første 10 timer. Fordi forhandlere starter på forskellige tidspunkter, har købsmønstrene dog rykket sig en smule.

- ”Tallene viser, at kunderne gladelig sidder til langt over midnat for at få fingrene i de bedste tilbud. Modsat tidligere år er antallet af transaktioner ikke faldet henover natten. Vi har tværtimod set en stigning på hele 290 procent mellem kl. 03 og 04 i nat i forhold til sidste år. Hvis det fortsætter, så kommer vi uden tvivl til at se en ny rekord i antallet af transaktioner på en dansk Black Friday,” siger Henriette Høyer, salgsdirektør, Dibs.

Dibs har frigivet denne graf.


Black Friday 2018


Således er Black Friday på få år blevet den største shoppingdag i Danmark. Sidste år blev der omsat for 2,1 mia. kroner. Omsætningstallene for 2018 offentliggøres senere.

Opdatering kl. 14.10: Dankort-omsætningen på Black Friday 2018 endte på 1,94 mia. kroner og overgår således ikke 2017. Der er ikke frigivet samlede tal for de forskellige betalingsløsninger. Forklaringen hvad angår Dankortet skal, ifølge Nets, formentlig findes i, at forhandlere har valgt at sprede deres tilbud over flere dage.

- ”Vi forventede selvfølgelig, at Black Friday blev en af de allerstørste handelsdage nogensinde, og vi var spændte på, om rekorden fra sidste år ville blive slået, men med et Dankort forbrug på 1,94 mia. kr. lander vi 8 pct. under Black Friday 2017. Det er formentligt et udtryk for, at mange butikker i år havde valgt at sprede deres slagtilbud over flere dage,” siger Jeppe Juul-Andersen, direktør i Nets og ansvarlig for Dankort.

Flere forhandlere fortsætter udsalget i dag med ”Cyber Monday”, som også er et amerikansk koncept, oprindelig søsat af internetforhandlere. Du kan finde Cyber Monday-tilbud på bl.a. OLED-tv, spilkonsoller og TV-lyd i Tilbudsjagten.

- Kilde: Dibs/Nets, Elgiganten, PowerFlere nyheder

Sony XH90

Sony lancerer med XH90 sine første 4K TV med HDMI 2.1

03 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
TV2 Play hos YouSee

TV2 Play indgår nu i YouSees 'bland selv'

03 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
4K HDR film

'Indiana Jones', 300, Hitchcock, 'V for Vendetta' m.fl. på vej i 4K HDR

02 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
Samsung BD-E5500

'Bootloop' problem i Samsungs Blu-ray-afspillere breder sig

01 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
LG 2020 soundbar

LG lancerer 2020-soundbarer med Dolby Atmos, DTS:X

01 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
CBS News i Danmark

CBS News går udenom tv-distributører med gratis app til danskere

30 Jun 2020 | Rasmus Larsen |
Apple TV Atmos LG TV

Apple TV app understøtter nu Dolby Atmos på LG TV

30 Jun 2020 | Rasmus Larsen |
Tenet

Biografernes store genåbning udskudt igen

29 Jun 2020 | Rasmus Larsen |