Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonValve afliver Steam Link-hardwaren - FlatpanelsDK

Valve afliver Steam Link-hardwaren

21 Nov 2018 | Rasmus Larsen |

Valve bekræfter, at den lille sorte Steam Link-boks, der gjorde det muligt at stream PC-spil til tv-skærmen, er blevet udfaset. Selskabet flytter fokus til software-løsningen.

Steam Link består i software

Steam Link-boksen blev lanceret i 2015 med det formål at lade folk streame spil fra PC’en over på tv-skærmen via hjemmenetværket. Således kunne man nyde de nyeste PC-spil på husets største skærm. Det virkede overraskende godt, men var dog begrænset til 1080p60.

Steam Link-teknologien er sidenhen blevet til en softwareløsning, som er tilgængelig via apps til Android TV, Samsung TV og Android-mobilenheder. På visse tv-skærme understøtter app’en spil i op til 4K60. Valve har desuden udviklet en app til Apple TV og iOS, men Apple har afvist den. Ikke desto mindre har Valve tilsyneladende konkluderet, at dedikeret hardware ikke længere er nødvendig.

- “Lageret af fysiske Steam Link hardware-enheder er solgt,” skriver selskabet. “Fremadrettet har Valve til hensigt at fortsætte support til eksisterende Steam Link-hardware samt distributionen af software-versionerne af Steam Link, der er tilgængelige til mange førende smartphones, tablets og tv-skærme.”
Valve har gradvist trukket sig fra hardware efter selskabet så det som en vækstmulighed for nogle år siden. Udover Steam Link-boksen og en Steam spil-controller, søsatte selskabet et større initiativ med ’Steam Machine’ konsoller, som skulle bringe PC-spil til tv-skærmen. Det var meningen, at spilkonsollerne skulle ud og konkurrere med PlayStation og Xbox, men de er nu på vej i glemmebogen.

Hardwaren er væk, men Steam Link består i software. Vi kan håbe på, at Valve i den kommende tid lancerer løsninger til flere enheder og platforme. Valve henviser til denne side, hvis man ønsker mere information om app-løsningen.Flere nyheder

B&O har udfaset LCD til fordel for OLED i TV-porteføljen

23 Sep 2021 |

YouSee bekræfter prisstigninger for 80% af tv-kunderne

23 Sep 2021 |

Panasonics bedste OLED-billedkvalitet rykker ned i prisklasse

23 Sep 2021 |

Disney+ markerer årsdag med 'Shang-Chi', ny 'Alene hjemme' mm.

22 Sep 2021 |

Rygte: YouSee tv-pakker stiger markant i pris i 2022

21 Sep 2021 |

Tv-distributøren Boxer skifter navn til Norlys

21 Sep 2021 |