Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonViaplay streamer nu sport i 4K på Apple TV - FlatpanelsDK

Viaplay streamer nu sport i 4K på Apple TV

08 Nov 2018 | Rasmus Larsen |

Du kan fremover følge med i udvalgte kampe fra Champions League, Premier League og Bundesliga samt løb fra Formel 1 i den højeste opløsning på Apple TV 4K.

Viaplay 4K på flere enheder

Flatpanels kunne i maj 2017 eksklusivt fortælle, at Viaplay startede forsøg med streaming af sport i 4K-opløsning. I forsøgsperioden var den højeste billedkvalitet forbeholdt kunder med Chromecast Ultra.

Nu kan kunder med Apple TV 4K også nyde den høje billedkvalitet i udvalgte kampe fra Champions League, Premier League og Bundesliga samt løb fra Formel 1. Viaplay har tidligere transmitteret La Liga i formatet, men har fra denne sæson mistet rettighederne til Strive Sport.

Herudover kan udvalgte PC-brugere streame sport i 4K-kvalitet. Der er dog i denne forbindelse en del fodnoter. Det virker kun med Microsoft Edge-browseren og kun hvis PC’en har en 7. generations Intel Core-processor. Herudover skal der forbindes med HDMI 2.0 og HDCP 2.2 kopibeskyttelse.

- ”Det er korrekt, at man nu kan streame udvalgt livesport fra bl.a. Formel 1, Champions League, Premiere League og den tyske Bundesliga i Ultra HD 4K med 5.1 audio via Apple TV 4K. Vi stræber efter, at vi i fremtiden kan tilbyde Ultra HD 4K på så mange platforme som muligt, og vi er derfor glade for, at vi nu også kan tilbyde vores kunder at streame Ultra HD 4K via Appel TV 4K. Livesport, der vises i Ultra HD 4K, er hele ni gange skarpere end vores normale sportsudsendelser, der vises i 720p – vi tager dermed visningen af livesport til nye højder,” siger Flemming Fjeldgaard, Head of Viaplay Danmark, til Flatpanels.


 Viaplay 4K på Apple TV 4K


Følg med i weekenden

Det koster ikke ekstra at streame sport i den højere kvalitet, hvis du allerede har sportspakken. Udsendelserne i 4K skal findes i oversigten over alt sport – de fremgår ikke i fodbold-sektionen. Bemærk også, at udsendelser i 4K på nuværende tidspunkt er angivet separat i oversigterne. En fodboldkamp vil således fremgå to gange i oversigten. Det er også muligt at finde kampene i4K i arkivet efter live-transmissionen.

Viaplay har senest transmitteret Inter – Barcelona (d. 6/11) samt Juventus – Manchester United (d. 7/11). Næste transmissioner i 4K fremgår af tabellen nederst.

Streamingtjenesten tilbyder også et par film / serier i 4K-kvalitet, men disse er endnu ikke tilgængelige via Apple TV 4K. Der kommenteres ikke på den tekniske årsag. Udsendelserne sendes i øvrigt også på Viasat Ultra HD-kanalen. Der transmitteres ikke i HDR (High Dynamic Range).

Med sommerens fodbold-VM og Viasat/Viaplays udsendelser er live-sport så småt på vej ind i næste tekniske fase, men der er stadig et stykke vej endnu før det bliver normen.

Viaplay: Næste transmissioner i 4K

- Dortmund – Bayern München den 10. november kl. 18:30
- Liverpool – Fulham den 11. november kl. 13:00
- Formel 1 Brazilian Grand Prix den 11. november kl. 18:00Flere nyheder

TV 2 Play runder 1 million abonnenter

01 Dec 2022 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i december

01 Dec 2022 |

Mindre tv-distributør fastholder priserne på tv-pakker i 2023

01 Dec 2022 |

'Disney Sjov' stopper på DR efter mere end 30 år

30 Nov 2022 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i december

30 Nov 2022 |

Samsungs første QD-OLED monitor er landet til 9.899 kroner

30 Nov 2022 |