Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonHvem skal vise Superligaen fra 2021? - FlatpanelsDK

Hvem skal vise Superligaen fra 2021?

07 Nov 2018 | Rasmus Larsen |

NENT og Discovery vil gerne forlænge rettighederne til Superligaen allerede nu, men IMG, der står bag Strive Sport, og TV2 har protesteret mod lynudbud. Det skriver Mediawatch.

Superliga senderettigheder fra 2021

Der sker forskydninger indenfor sports-tv i disse år. Store giganter som Amazon og Facebook har købt rettigheder til nogle af de største fodboldligaer i udvalgte lande, mens vi på hjemmefronten har været vidne til at La Liga og Serie A er forsvundet fra kanalfladen.

Så hvor lander Superligaen fra sommeren 2021? Det er i dag NENT (Viasat/Viaplay/TV3) og Discovery (Kanal 5, 6’eren, Canal), der sidder på rettighederne, og de ønsker allerede nu via et lynudbud at forlænge med næste periode, som løber fra 2021 til 2024.

Et lynudbud er dog blevet delvist afvist af konkurrencemyndighederne efter protester fra bl.a. IMG (Strive Sport) og TV2. De argumenterer, at et tidligt udbud vil favorisere nuværende parter og ikke give nye aktører tid nok til at analysere om rettighederne til Superligaen kan være attraktive at byde på.

- "En beslutning om at byde på medierettigheder til Superligafodbold er ifølge IMG af så stor økonomisk betydning og forbundet med så store risici, at det kræver godkendelse på højeste ledelsesniveau, hvilket nødvendiggør tiden til dybdegående analyser. Ifølge IMG vil analysearbejdet mindst tage seks måneder," fremgår det af Konkurrencerådets afgørelse.


Afgørelse forventes klar næste sommer

Efter Konkurrencerådets afslag på lynudbud skal rettighederne nu udbydes med seks måneders varsel. Det sker konkret den 1. maj 2019. Det er stadig tidligere end den oprindelige plan, der lød på januar 2020.

Om IMG og TV2 har konkrete planer om at afgive et bud på senderettighederne til Superligaen, vides endnu ikke, men det er ikke utænkeligt, at kampene fra den bedste fodboldrække i Danmark kan ende på f.eks. Strive Sport. Fra den 1. maj 2019 har parterne til udgangen af måneden til at afgive bud, hvorefter Divisionsforeningen skal tage stilling til sagen. Superligaen er blandt de dyreste sportsrettigheder i Danmark.

Så hvem skal sende Superliga fra 2021? Det får vi sandsynligvis svar på til sommer.

- Kilde: Mediawatch, KonkurrencerådetFlere nyheder

TV 2 Play runder 1 million abonnenter

01 Dec 2022 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i december

01 Dec 2022 |

Mindre tv-distributør fastholder priserne på tv-pakker i 2023

01 Dec 2022 |

'Disney Sjov' stopper på DR efter mere end 30 år

30 Nov 2022 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i december

30 Nov 2022 |

Samsungs første QD-OLED monitor er landet til 9.899 kroner

30 Nov 2022 |