Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonPanasonic 2018 TV nu kompatible med Google Assistant & Amazon Alexa - FlatpanelsDK

Panasonic 2018 TV nu kompatible med Google Assistant & Amazon Alexa

31 Oct 2018 | Rasmus Larsen |

Seneste firmware til Panasonics 2018-modeller gør dem kompatible med Google og Amazons respektive stemmeassistenter via en smart højttaler.

2 stemmeassistenter til dit TV

Tidligere på året lovede Panasonic at tilføje Google Assistant og Amazon Alexa til funktionalitetspakken i 2018-modellerne. Den relevante firmware (version 3.074) begyndte at rulle ud i går den 30. oktober. Modeller fra 2017 og tidligere opdateres ikke.

- “Support control from the Google Assistant / Amazon Alexa devices,” står der i udgivelsesnoterne.

På listen over kompatible 2018-modeller finder man FZ800 og FZ950 OLED-modellerne samt alle “FX” LCD-modellerne (eksempelvis FX700).


MyHomeScreen


Panasonic forklarer, at man skal have en Google Home eller Amazon Echo-højttaler for at sende stemmekommandoer til tv’et. Der er nemlig ingen mikrofon indbygget i skærmene. Selskabet har ikke frigivet en liste over understøttede kommandoer, og vi har ikke pt. et Panasonic TV til test, men vi går ud fra, at styring af videoafspilning såsom play/pause fungerer. Det er muligt, at skærmene også kan slukkes og tændes via stemmekommandoer.

Opdatering 01.11.18:"With this update, one can use their voice to turn their TV on and off, change the channel, adjust the volume, and much more," siger Panasonic.

Panasonic sagde tidligere på året, at Google Assistant og Amazon Alexa til at starte med vil fungere i Storbritannien og Tyskland, men firmwaren er dog tilgængelig på tværs af Europa. Det er muligt at man kan anvende funktionerne ved at skifte sprog. Parring sker ved i respektive Google Home og Alexa mobil-apps.

Flatpanels har opdateret TV-databasen, så produktsiderne for Panasonics 2018 TV nu afspejler tilføjelsen af Google Assistant og Amazon Alexa. Se eksempelvis Panasonic FZ950 produktsiden.

Firmware version 3.074 kan installeres via den indbyggede opdateringsfunktion i menuen eller ved manuelt at hente filen i kildelinket og overføre denne til en USB-nøgle.

- Kilde: Panasonic support via 4KFilme.deFlere nyheder

Premiere: Ny dansk tv-serie fra Netflix handler om blodtørstige nisser

28 Nov 2021 |

Disney øger indholds-investering til over 200 mia. kroner i 2022

26 Nov 2021 |

Black Friday: Opdateret med Apple Store, Humac, B&O-butikker mm.

26 Nov 2021 |

Parknet hæver priserne på tv-pakker med op til 30 kr/md.

25 Nov 2021 |

DVB klar med første tuner-specifikation til kanaler i 8K UHD

25 Nov 2021 |