Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonGoogle, Sky m.fl. slutter sig til HbbTV-projektet - FlatpanelsDK

Google, Sky m.fl. slutter sig til HbbTV-projektet

29 Oct 2018 | Rasmus Larsen |

Syv selskaber, herunder sværvægteren Google, har sluttet sig til HbbTV Association, som herhjemme kendes fra DRs arkivfunktion, der kan fremkaldes med den røde knap på fjernbetjeningen.

HbbTV i 44 mio. TV og bokse

HbbTV Association, som udvikler standarden, siger, at over 44 millioner forbrugerenheder (Smart TV og set-top-bokse) nu understøtter HbbTV. Det benyttes i 35 lande, herunder i Danmark af DR. Ingen andre danske aktører bruger HbbTV.

Syv nye selskaber har over de seneste 12 måneder sluttet sig til projektet.

- "Vi er glade for at disse højt profilerede virksomheder tiltræder HbbTV Association. Den fortsatte stærke interesse fra store markedsaktører for vores åbne specifikationer bekræfter vores tilgang til etableringen af HbbTV som en universel standard for hybrid broadcast- og bredbåndstjenester på tværs af alle skærme," sagde Vincent Grivet (TDF), formand for HbbTV Association.


HbbTV


De syv selskaber er Google, britiske Sky, den italienske public service-udbyder RAI, den græske public service-udbyder ERT, italienske Kineton, kinesiske Skyworth samt en partner, der ikke sættes navn på.

Den største nyhed er naturligvis, at Google går med i projektet. Selskabet har skabt Android TV-styresystemet, men mange partnere, herunder tv-producenter som Sony og Philips, tilbyder også HbbTV i deres Android TV. Ved at gå med i alliancen kan Google bedre flette HbbTV-funktionalitet ind i Android TV.

HbbTV tilbyder visse fordele til seere, herunder muligheden for at streame tv-programmer fra arkivet ved at trykke på den røde knap på fjernbetjeningen. Systemet benyttes imidlertid også til at spore dine tv-vaner og indsamle data, som kan bruges til målrettede reklamer på tv-kanaler. Den første implementering af målrettede reklamer via HbbTV blev introduceret i 2016.

- “Som en åben standard når HbbTV seere på tværs af forskellige platforme og modtagelsesenheder, hvilket gør det muligt for tv-stationer at maksimere mulighederne for at ramme flere seere og tjene penge på interaktive tjenester,” sagde HbbTV Association.

Selskaber som BBC, Hisense, LG, Panasonic, Samsung, Sony, TP Vision (Philips) og TP Vision var allerede medlemmer af HbbTV Association.Flere nyheder

Philips præsenterer 2021 OLED TV i 48-77" med HDMI 2.1, Ambilight

27 Jan 2021 |

Nye Philips LCD TV får miniLED og HDMI 2.1

27 Jan 2021 |

YouSees nultakst på egne tjenester puster til debat om net-neutralitet

26 Jan 2021 |

Analytiker: Hold øje med niche-streamerne

26 Jan 2021 |

LG gør webOS tilgængeligt for andre TV-mærker under licens

25 Jan 2021 |

YouTube streamer nu i HDR på Xbox

22 Jan 2021 |