Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonGoogle, Sky m.fl. slutter sig til HbbTV-projektet - FlatpanelsDK

Google, Sky m.fl. slutter sig til HbbTV-projektet

29 Oct 2018 | Rasmus Larsen |

Syv selskaber, herunder sværvægteren Google, har sluttet sig til HbbTV Association, som herhjemme kendes fra DRs arkivfunktion, der kan fremkaldes med den røde knap på fjernbetjeningen.

HbbTV i 44 mio. TV og bokse

HbbTV Association, som udvikler standarden, siger, at over 44 millioner forbrugerenheder (Smart TV og set-top-bokse) nu understøtter HbbTV. Det benyttes i 35 lande, herunder i Danmark af DR. Ingen andre danske aktører bruger HbbTV.

Syv nye selskaber har over de seneste 12 måneder sluttet sig til projektet.

- "Vi er glade for at disse højt profilerede virksomheder tiltræder HbbTV Association. Den fortsatte stærke interesse fra store markedsaktører for vores åbne specifikationer bekræfter vores tilgang til etableringen af HbbTV som en universel standard for hybrid broadcast- og bredbåndstjenester på tværs af alle skærme," sagde Vincent Grivet (TDF), formand for HbbTV Association.


HbbTV


De syv selskaber er Google, britiske Sky, den italienske public service-udbyder RAI, den græske public service-udbyder ERT, italienske Kineton, kinesiske Skyworth samt en partner, der ikke sættes navn på.

Den største nyhed er naturligvis, at Google går med i projektet. Selskabet har skabt Android TV-styresystemet, men mange partnere, herunder tv-producenter som Sony og Philips, tilbyder også HbbTV i deres Android TV. Ved at gå med i alliancen kan Google bedre flette HbbTV-funktionalitet ind i Android TV.

HbbTV tilbyder visse fordele til seere, herunder muligheden for at streame tv-programmer fra arkivet ved at trykke på den røde knap på fjernbetjeningen. Systemet benyttes imidlertid også til at spore dine tv-vaner og indsamle data, som kan bruges til målrettede reklamer på tv-kanaler. Den første implementering af målrettede reklamer via HbbTV blev introduceret i 2016.

- “Som en åben standard når HbbTV seere på tværs af forskellige platforme og modtagelsesenheder, hvilket gør det muligt for tv-stationer at maksimere mulighederne for at ramme flere seere og tjene penge på interaktive tjenester,” sagde HbbTV Association.

Selskaber som BBC, Hisense, LG, Panasonic, Samsung, Sony, TP Vision (Philips) og TP Vision var allerede medlemmer af HbbTV Association.Flere nyheder

B&O slår et slag for miljøvenlige forbruger-værdier: "Game-changer"

17 Sep 2021 |

Disney+ er nu tilgængelig på Panasonic TV fra 2017 og frem

17 Sep 2021 |

Analytikere: Disneys armlægning med biograferne er kun på pause

16 Sep 2021 |

Samsung Display starter produktion af 90Hz OLED til laptops

16 Sep 2021 |

2021 TV Shootout: Sony A90J vinder 'King of 4K TV' – LG ZX er 'King of 8K TV'

15 Sep 2021 |