Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonGoogle vil opgradere købte film til 4K uden beregning - rygte - FlatpanelsDK

Google vil opgradere købte film til 4K uden beregning - rygte

22 Oct 2018 | Rasmus Larsen |

Google gør klar til at opgradere kundernes købte film fra HD- til 4K-opløsning, tilsyneladende uden beregning, ligesom det sker på Apple iTunes. Det skriver Android Police.

Opgradering fra HD til 4K-kvalitet

Android Police har fundet kodetekst i seneste version (apk 4.8) af Google Play Movies app’en. Dette er Googles filmbutik, hvorfra man kan købe og leje film.

Tekststrenge i koden indikerer, at Google vil tilbyde opgradering fra HD- til 4K-opløsning uden beregning. I koden står der bl.a: ”%1$d of your movies just got a free upgrade to 4K”. Android Police forklarer ydermere, at der ingen knapper, som henviser til ”opgradering”, findes. De mener derfor, at opgraderingen vil ske automatisk.


 Google gratis 4K-opgradering af film


Google har solgt film i 4K-kvalitet siden december 2016, hvor selskabet lancerede Chromecast Ultra. Desværre tilbyder søgegiganten endnu ikke sit katalog af 4K-film i Norden. Det er forbeholdt udvalgte regioner og Google har ikke kommenteret på, hvornår danskere får adgang.

Siden lanceringen i 2016 har brugere klaget over, at der ikke findes mulighed for at opgradere film til højere kvalitet – end ikke hvis man vil betale for det. Det står imidlertid ikke klart, hvordan Google planlægger at tilbyde opgradering til 4K-opløsning. Selskabet opkræver på nuværende tidspunkt en betydelig merpris for film i 4K kontra film i HD. Der er heller ikke referencer til HDR i koden.

Såfremt Google går videre med tiltaget, vil de følge i hælene på Apple. I slutningen af 2017, da Apple lancerede Apple TV 4K, begyndte selskabet at opgradere brugernes filmkataloger fra HD til 4K HDR uden beregning. I september 2018 begyndte Apple ligeledes at opgradere til Dolby Atmos.

Google har ikke selv kommenteret på sagen og der er ingen referencer til 4K-film i udgivelsesnoterne for den opdaterede Google Play Movies app (Google Play Film i Danmark), som kan downloades her. Indtil videre kan vi blot krydse fingre og håbe på, at rygtet passer – og at Google snart vender blikket mod Danmark.

- Kilde: Android PoliceFlere nyheder

Test: LG C1 OLED

10 May 2021 |

Home entertainment-marked næsten fordoblet siden 2015

10 May 2021 |

Paramount+ streamer egne film i forkert format: "Vi undersøger det"

07 May 2021 |

Deloitte-rapport: Forbrugerne vandt streaming-krigen

07 May 2021 |

Sony 2021 OLED TV nu i handlen

06 May 2021 |

Infuse 7 frigivet til Apple TV, macOS & iOS med nyt design

06 May 2021 |