Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDRTV: Hver dansker streamer i gns. 7,5 minutters tv dagligt - FlatpanelsDK

DRTV: Hver dansker streamer i gns. 7,5 minutters tv dagligt

17 Oct 2018 | Rasmus Larsen |

Med udgangspunkt i besparelserne, har DR bebudet, at streamingtjenesten DRTV fremover skal være "hovedindgang". Der er da også stort vækstpotentiale. I dag streamer hver dansker i gennemsnit 7,5 minutters DRTV dagligt - langt mindre end via tv-distributørerne.

DR vil have danskere over på DRTV

Hver dansker brugte i 2016 i gennemsnit 2 timer og 38 minutter dagligt på at se klassiske tv-kanaler i tv-pakken (tallene for 2017 inkluderer forskudt tv på DRTV, hvorfor de ikke er relevante her). DR har en seerandel på ca. 36-37% – kun overgået af TV2 med knap 38%.

DR vil have danskere til i højere grad at rykke fra kanaler i tv-pakker til streamingtjenesten DRTV, som tilbydes via bl.a. HbbTV, Apple TV, mobilenheder og PlayStation. På DRTV kan man se både tv-kanaler og arkivindhold. Fremover skal DR3 og DR Ultra være rene streamingtilbud og der kommer bl.a. et DR2+ univers.

Et skriftligt svar fra Kulturminister Mette Bock til Folketingets Kulturudvalg, baseret på tal fra DR, vidner om, at der er potentiale til markant vækst på DRTV i de kommende år. Tallene kan ikke sammenlignes direkte med ovenstående, men i svaret fremgår det, at hver dansker i gennemsnit dagligt streamer 7,5 minutter indhold på DRTV.

DR oplyser, at de ikke har tal for unikke brugere af DRTV, så forbruget er i stedet fordelt på samtlige danskere. For den andel af danskerne, som aktivt bruger DRTV, vil tidsforbruget naturligvis være højere.


DRTV


DRTV: Mere arkiv end live-tv

Så hvordan bruger danskere så DRTV i dag? Tallene viser, at ca. 2/3 af seningen er arkiv (on-demand). Den sidste 1/3 er livestream, altså streaming af DR-kanalerne via DRTV-tjenesten.

Læs også: DR: Sparerunde betyder farvel til 3 tv-kanaler på flow-tv

Forbruget af DRTV i 2018 toppede i februar måned, hvor hver dansker i gennemsnit så knap 10 minutters tv dagligt via tjenesten. Det svarer til 1.529 mio. minutters tv for hele måneden. DR har ikke sammenlignelige tal fra 2017 pga. ændringer i opgørelsesmetoden.
Med andre ord bruger danskere altså primært DRTV til at se indhold, som allerede har været sendt. Tjenesten vil i fremtiden også tilbyde eksklusivt indhold, som ikke sendes på kanalerne, men i dag har indholdet primært udspring i kanalfladen.

Ændringerne hos DRTV vil muligvis føre til ændringer i danskernes seervaner, men det er for tidligt at spå om indtil flere danskere bruger DRTV som den ”hovedindgang”, DR ønsker at gøre den til.

- Kilde: FolketingetFlere nyheder

Infuse 7 frigivet til Apple TV, macOS & iOS med nyt design

06 May 2021 |

Loewe gør comeback i Norden

06 May 2021 |

Netflix's første danske film, 'Kærlighed for voksne', kommer også på TV 2

06 May 2021 |

Medie: Disney & Warner i opgør med danske biografers eksklusiv-periode

05 May 2021 |

Mangel på PS5 & Xbox konsoller kan vare året ud

05 May 2021 |

74 yderligere Xbox Series X/S spil får 60fps eller 120fps boost

04 May 2021 |