Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonXbox One understøtter nu Dolby Vision (på visse TV) - FlatpanelsDK

Xbox One understøtter nu Dolby Vision (på visse TV)

17 Oct 2018 | Rasmus Larsen |

Opdateringen blev annonceret i september og Microsoft har nu frigivet den til alle konsolejere. Dolby Vision er dog på nuværende tidspunkt kun understøttet på Netflix og kun sammen med visse TV.

Dolby Vision på Xbox One

Xbox One er den første spilkonsol, som understøtter Dolby Vision, lyder det fra Microsoft. Det virker indtil videre kun med Netflix - potentielt snart flere streaming apps.

Noget kunne dog tyde på, at Microsoft arbejder hen imod bredere understøttelse på spilfronten. Selskabet forklarer, at de i samarbejde med Dolby har udviklet ”en implementering skabt til spilkonsoller”.

- ”Som den første spilkonsol, der tager Dolby Vision teknologi i brug, har Dolby, i samarbejde med Microsoft, udviklet en implementering skabt til spilkonsoller. Denne gør brug af kræfterne i Xbox og behandler Dolby Vision-indholdet før det sendes til tv’et. Da Xbox håndterer det meste af videobehandlingen, er der skabt et fundament for at levere en optimal Dolby Vision-oplevelse til vores brugere,” lød det fra Microsoft.


Xbox


Det skal understreges, at denne nye ”lav forsinkelses profil” ikke er kompatibel med alle Dolby Vision-skærme. LGs 2016-modeller samt en række andre modeller mangler på listen over kompatible enheder. Microsoft hævder, at Dolby ”samarbejder med tv-producenter om at opdatere tv-skærme, som allerede findes på markedet”.

- ”Så hvorfor understøtter visse tv-skærme Dolby Vision på Xbox, når andre ikke gør? Da Dolby Vision oprindeligt blev aktiveret på tv-skærme, var spilkonsoller ikke en del af HDR-økosystemet. Sidenhen har visse tv-producenter arbejdet på at implementere Dolby Vision support i spilkonsoller, og Dolby samarbejder med tv-producenter om at opdatere tv-skærme, som allerede findes på markedet. Dolby vil holde en liste over TV, der understøtter Dolby Vision på Xbox, opdateret i takt med, at de bliver tilgængelige,” forklarer Microsoft.

Følg linket for at finde Dolbys liste over kompatible TV. Disse kan håndtere den DV-profil, som Xbox anvender.

Du husker måske, at det ikke er første gang, at Dolby Vision-systemet har været plaget af inkompatibilitet. Da Sony introducerede HDR-systemet i sine tv-skærme, var mange afspilningsenheder ude af stand til at kommunikere med Sonys skærme. Flere af disse enheder er sidenhen blevet opdateret.

Oktober-opdateringen til Xbox aktiverer også stemmestyring via Amazon Alexa. Dette er igen begrænset til Netflix, men Microsoft lover, at det løbende vil blive udvidet.

Xbox One S og Xbox One X samt PlayStation 4 og PlayStation 4 Pro håndterer allerede HDR10-formatet. Er dette første skridt på vejen mod spil i Dolby Vision? Det virker bestemt plausibelt.Flere nyheder

Philips lancerer nye OLED TV med HDMI 2.1

28 Jul 2021 |

Warner holder fast i simultan-premiere på 10 film næste år

27 Jul 2021 |

LG sender nye 8K og 4K LCD TV i handlen

27 Jul 2021 |

Allente åbner for OL i 4K HDR

23 Jul 2021 |

Visuel effekt-legende ser HFR som fremtidens film-format

23 Jul 2021 |

Philips lancerer nye LCD TV med miniLED, Ambilight og Android

22 Jul 2021 |