Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSony tilføjer HDMI eARC på HT-ST5000 Atmos-soundbar - FlatpanelsDK

Sony tilføjer HDMI eARC på HT-ST5000 Atmos-soundbar

14 Oct 2018 | Rasmus Larsen |

Sony har frigivet en firmware-opdatering til sin HT-ST5000 soundbar, er tilføjer understøttelse af eARC, der er en HDMI 2.1-funktion. Den forbedrede protokol giver mulighed for tabsfri lydkvalitet via et TV.

Opdateret 19.10.18: Sony bekræfter, at også HT-ZF9 og HT-XF9000 soundbarer samt STR-DN1080 og STR-DH790 AV-receivere har fået eARC via en firmware-opdatering.

Første soundbar med eARC

Du kender nok allerede HDMI ARC (Audio Return Channel). eARC – eller enhanced ARC – er en ny generation, som kan håndtere fuldkvalitets lyd, herunder tabsfrie lydformater såsom Dolby TrueHD og DTS-HD MA.

Læs også: HDMI ARC (Audio Return Channel) og eARC forklaret

Sonys nye AF9 og ZF9 topmodeller er de første TV, som understøtter eARC, og det japanske selskab har nu tilføjet eARC support på HT-ST5000 Dolby Atmos-soundbaren via en firmware-opdatering.

- ”eARC er en ny standardiseret HDMI 2.1-funktion, der tilføjer understøttelse af de nyeste lydformater udover de lydformater, der understøttes af den eksisterende Audio Return Channel-funktion (ARC),” sagde Sony. ”eARC-funktionen giver dig mulighed for at nyde objektbaseret lydindhold som f.eks. Dolby Atmos - Dolby TrueHD og DTS:X eller LPCM-multikanalsindhold, der ikke kan sendes med ARC-funktionen.”


Sony HT-ST5000 Atmos soundbar


Sony har tidligere bekræftet overfor Flatpanels, at deres to andre Atmos/DTS:X soundbarer HT-XF9000 og HT-ZF9 også vil få eARC.

Læs også: Test: Sony HT-ST5000

Med eARC i både tv-skærm og soundbar, kan tv’et lade lydformater i højeste kvalitet (f.eks. Dolby Atmos i Dolby TrueHD) passere fra f.eks. en Blu-ray-afspiller til soundbaren. Afspillere behøver ikke længere at blive HDMI-loopet igennem soundbaren. Det vil i princippet også gøre det muligt for apps, der er indbygget i tv’et, at udsende lyd i tabsfri kvalitet. Det kræver dog, at app’en/tjenesten understøtter det.

Sony har tidligere tilføjet DTS:X på HT-ST5000 via en firmware-opdatering.

Med opdateringen (version M40.R.0444) er Sonys flagskib indenfor soundbarer blevet den første til at tilbyde eARC. Adskillige andre eARC-kompatible soundbarer, herunder fra Bose, Bluesound og Sennheiser, er annonceret og lander snart på markedet.

- Kilde: Sony

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |