Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonXiaomi lancerer ny 4K HDR-boks baseret på Android TV - FlatpanelsDK

Xiaomi lancerer ny 4K HDR-boks baseret på Android TV

10 Oct 2018 | Rasmus Larsen |

Xiaomi Mi Box S har en ny fjernbetjening samt Google Assistant. Hardwaren er også opgraderet en smule ift. den tidligere version og softwaren kører nu Android Oreo (8.1).

Xiaomi Mi Box S

Xiaomi fik ikke scenetid ved Googles store præsentation i går, men selskabet benyttede lejligheden til at præsentere en opgraderet Mi Box S baseret på Googles version er Android til tv-skærmen.

Mi Box S har nogenlunde samme udseende og hardwaren er opgraderet en smule, hvilket konkret betyder en Amlogic S905X chip, som kan håndtere 4K HDR-video i op til 60 billeder per sekund. Den understøtter HDR10-formatet, men ikke Dolby Vision. Den håndterer Dolby og DTS HD lydformater, men ikke objekt-baseret lyd såsom Dolby Atmos.


Xiaomi Mi Box S


Ligesom forgængerne er Mi Box S baseret på Googles Android TV-platform, som giver adgang til apps såsom Netflix, TV2 Play, Viaplay og YouTube, som kan installeres på det indbyggede 8GB-lager. Boksen kommer i første omgang ikke til salg i Danmark, men vil ligesom tidligere versioner kunne importeres. Android TV kan nemt indstilles til dansk ved opsætning og der er ikke tunere i – al videolevering sker via streaming. Herudover er der Chromecast indbygget, men vær opmærksom på, at indbygget Chromecast er låst til 60Hz, hvilket giver hakkende billeder med europæisk indhold.

Xiaomi bekræfter, at boksen ved lancering kører Android 8.1 (Oreo) og at Google Assistant understøttes. Der er en ny fjernbetjening i kassen, som har faste knapper til Netflix og Google Assistant.

Android TV-platformen benyttes også i tv-skærme fra Sony, Philips, TCL m.fl. samt i eksterne afspillere såsom Nvidia Shield, men udbredelsen halter efter andre platforme såsom Apple tvOS, Roku og Amazon Fire TV. Med Oreo har Google introduceret en helt ny brugerflade (se nedenfor), som selskabet håber kan bidrage til at forbedre forbugeroplevelsen, der ofte har været kritiseret. Samme brugerflade når også inden længe ud på andre Android TV-baserede enheder.


Xiaomi Mi Box S


Til boksen kan i øvrigt tilslutte trådløse spil-controllere, men forvent ikke, at hardwaren leverer den flotte grafik, som spilkonsollerne er i stand til.

Xiaomi Mi Box S er indtil videre bekræftet for USA, hvor den sendes på markedet den 19. oktober. Som sagt bør den dog relativt smertefrit kunne importeres og anvendes i Danmark.

Xiaomi Mi Box S - specifikationer

Dimensions
Length: 95.25mm
Width: 95.25mm
Thickness: 16.7mm
Weight: 147g
Color: Black

Specifications
Output Resolution: 4K(4096 x 2160)
CPU: Cortex-A53 Quad-core 64bit
GPU: Mali-450
RAM: 2GB DDR3
Storage: 8GB eMMC
Operating System: Android 8.1

Wireless connectivity
Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac 2.4GHz/5GHz
Bluetooth: 4.2
Decoder
Video decoder: [email protected],VP9,H.265,H.264,MPEG1/2/4,VC-1,Real8/9/10
Video Format: RM,MOV,VOB,AVI,MKV,TS,Mp4,3D
Audio decoder: DOLBY, DTS
Audio Format: MP3,APE,Flac
Image decoder: JPG,BMP,GIF,PNG,TIF
Support Language: Global

Socket
HDMI2.0a: 1
USB2.0: 1
Power Interface: 1
Audio Out: 1

Packing list
Remote control: 1
User Manual: 1
Batteries: 2
Power Adapter: 1
HDMI Cable: 1Flere nyheder

Philips præsenterer 2021 OLED TV i 48-77" med HDMI 2.1, Ambilight

27 Jan 2021 |

Nye Philips LCD TV får miniLED og HDMI 2.1

27 Jan 2021 |

YouSees nultakst på egne tjenester puster til debat om net-neutralitet

26 Jan 2021 |

Analytiker: Hold øje med niche-streamerne

26 Jan 2021 |

LG gør webOS tilgængeligt for andre TV-mærker under licens

25 Jan 2021 |

YouTube streamer nu i HDR på Xbox

22 Jan 2021 |