Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDanske fodboldklubber skal dyste i eSuperliga - sendes på Dplay & Canal 9 - FlatpanelsDK

Danske fodboldklubber skal dyste i eSuperliga - sendes på Dplay & Canal 9

09 Oct 2018 | Rasmus Larsen |

Superligaen og Dreamhack er gået sammen om at lave eSuperliga, hvor der dystes i FIFA19. Kampene fra computerspillet skal sendes på streamingtjenesten Dplay samt kanalen Canal 9.

eSuperliga i FIFA

eSport – elektronisk sport – er blevet globale begivenheder med millioner af seere. Som eksempel kan nævnes Intel Extreme Masters World Championship sidste år, hvor 46 mio. seere tunere ind for at se spillerne dyste i forskellige spil.

Så mange seere bliver det næppe til, når eSuperligaen starter til efteråret, men der er både præmiepenge (365.000 kroner) og videre kvalifikation i FIFA19 Global Series på spil. eSuperligaen er skabt af Superligaen (for traditionel fodbold) og Dreamhack i samarbejde med danske fodboldklubber. Discovery er gået med i projektet for at sende kampene.

- ”Vi er enormt stolte over endelig at kunne løfte sløret for eSuperliga. Flere af Superliga-klubberne har været i gang med esport et stykke tid, mens det for andre er ret nyt. Derfor er vi meget glade for samarbejdet med Dreamhack, der har mange års international erfaring med afvikling af den her type turneringer. Vi ser frem til at levere et esport-produkt af høj kvalitet, som kan matche det, der leveres på grønsværen,” udtaler direktør for Superligaen A/S, Claus Thomsen.


eSuperliga


Der dystes i FIFA19. Holdene udgør de eksisterende Superliga-klubber såsom FC København og Brøndby samt FC Helsingør, Lyngby BK og Silkeborg IF (fordi planlægningen skete ved slutspillet sidste år). FIFA-kampene vil i perioden kunne ses på streamingtjenesten Dplay. Nogle af de afgørende kampe vil kunne ses på Canal 9 hos tv-distributører såsom YouSee og Stofa. Programmerne præsenteres af P3-vært Signe Amtoft og Jesper Simo skal kommentere.

- ”Dette produkt er skræddersyet til os, og ved at bruge vores streamingplatform Dplay som affyringsrampe for den nye eSuperliga, skaber vi et solidt fundament for turneringen, da vi her har rigtig godt fat i den unge generation, som vi ved, bliver nogle af kerneseerne. Derudover har vi besluttet også at vise udvalgte kampe på Canal 9, som har et solidt tag i den bredere målgruppe, der har interesse for fodbold, og som forhåbentlig også vil tage denne nye gren af sporten til sig,” siger Anders Antonsen, Nordisk sportsdirektør, Discovery Networks Danmark.

eSuperligaen skydes i gang den 5. novmber og 7 uger frem.

Om eSuperliga

Hvert hold vil bestå af minimum to spillere og en træner. Heraf skal den ene spiller være på en professionel kontrakt i den pågældende klub. Både Superligaens og EAs regler foreskriver desuden, at spillerne skal være fyldt 16 år, inden turneringen starter den 5. november 2018. eSuperligaen er en Official League Qualifier til FIFA eWorld Cup.
eSuperligaen er blevet en realitet efter et tæt samarbejde mellem Dreamhack, Superligaen og Discovery Networks Danmark.Flere nyheder

Medie: LG Display øger produktionen af OLED TV-paneler

14 May 2021 |

LG 2021 OLED TV er landet i butikkerne

12 May 2021 |

Hollywood satte langt færre film i produktion sidste år

12 May 2021 |

Status på Ultra HD Blu-ray

11 May 2021 |

LG har skabt ultra-kompakt Eclair soundbar

11 May 2021 |

Test: LG C1 OLED

10 May 2021 |